İlçe ve Kasabalarımızın Belediye çalışma ve durumlarını aktarmaya devam ediyoruz. Bu gün de Eskil ve Sultanhanı ilçelerimizi sizlerle paylaşacağım. Mahalli seçimlerde en hararetli ilçelerimizden birisidir. Kıran kırana bu ilçelerimizde seçim yarışı yaşanır. Bende bu ilçelerimize gelen hizmetleri yazdığımda bana bile yorum yaparak eleştirenler olur. Hatta birisinde bir okurum ağır ithamlarda bulunduğu için kendisine dava açmıştım ve ceza aldı. Umarım bu seferde ceza alacak yorumlarda bulunmazlar.

Önce Eskilden başlamak istiyorum, Eskilin iki kurt siyaset ağası var. Ben her ikisi ilede dostane sohbetlerim olur ve siyaset konuşurum. Şereafettin Meral ve Necati Belgemen bu ilçemizde siyaset ağası olarak bilinirler. Sevelim sevmeyelim ama Eskilde kendilerine göre bir taraftarları var. Ama her ne hikmetse seçimlerde hep karşı tarafta yarışırlar.

Hatta birisi aday olsa diğeri onu yıkmak için karşı tarafla beraber olurlar. Seçim döneminde nasıl olur bilmem ama bu iki ağada aday görünüyorlar. Tabi buna karşılık yeni aday adaylarıda mevcut.

Niyazi Alçay ise şimdilik sessizliğini koruyor. Kimine göre yeniden aday, kimine göre aday değil. Tabi bu bir siyasi taktikte olabilir. Siyasetin doğasında bu tür taktikler var. Ben Niyazi Başkana sorduğumda net bir cevap vermedi ve sessizliğini korudu.

Aslında görüştüğüm bazı Eskilliler yeni bir yüz istiyorlar. Hem mevcut Başkanı hemde eski siyasi ağalar artık bir kenara çekilsin diyenler var. Her ne kadar bunu deselerde Niyazi Başkanın çalışmalarında menmun olanlarda az değil.

Niyazi Başkan gerçekten eskile güzel hizmetler yaptı. Kendi imkanları ile Eskile hizmet verirken, ilçenin eksik olan tüm resmi kurumlarını tamamladı. Hatta ilçeye Meslek Yüksek Okulunu da kazandırdı. Bunuda görüştüğümüz Eskillilerin geneli inkar etmiyor.

Eskilde bana göre yine Ak Parti adayı fovari olmakla beraber, Niyazi Başkan yeniden aday olursa şanslı görünüyor. Eskilde mahalli seçimler genel seçimler gibi görünmüyor. Burada adaylar biraz daha öne çıkıyor. Dolayısı ile Eskil siyaseti bu seçimde karışık.

Sultanhanı

Sultanhanı siyaseti de Eskile benzer bir durum. Bugüne kadar genel olarak bir sağ bir sol parti Belediye seçimlerini kazanıyor. Sultanhanın en büyük ideali ise ilçelikti. Yıllardır ilçelik mücadelesi vermişlerdir. Ancak bu döneme kadar bunu elde edememişlerdi.

Belediye Başkanı Fahri Solak gerçekten Sultanhanın ilçe olması için ne gerekiyorsa yapmıştır. Ben yakinen biliyorum, 4 yıl çırpındı, koşturdu, çalmadık kapı bırakmadı. Nihayetinde geçen yıl ilçeliği elde ederek yılların hasretini Fahri Başkan dindirdi.

Fahri Solak bana göre bu ilçede efsaneleşmeli. Seversiniz sevmezsiniz ama bu emeğin hakkını vermek durumundalar. Fahri başkanın karşısına bana göre hiçbir partiden aday gösterilmediği gibi aday adayıda bu dönem çıkmamalı. Vefa ve saygınlık bu şekilde olur, şahsını seversiniz sevmezsiniz ama verdiği emeğe saygı duymak zorundalar.

Zaten Fahri Başkanın karşısına başka aday da çıksa şansının olduğunu düşünmüyorum. Ben sadece verilen emeğe saygı olacağını düşünüyorum. Ufak tefek karşısına aday çıkarma çalışması yapsalarda akli selimli kişiler zaten aday olmazlar.

Fahri Başkan ilçeliği elde eder etmez hemen hemen bazı daireler dışında tüm birimlerin zamanında oluşmasını sağladı. İlçeye resmi kurumları getirerek yer buldu. İlçeye yaptığı hizmetlerlede ilçeyi şehir havasına soktu. Fahri Başkanı ben şimdiden yeniden Başkan olarak görüyorum.


6.09.2018 09:10:15

Erdogan Kaya

Bu gün Eskil ve Sultanhanı ilçesindeyiz

Bu gün Eskil ve Sultanhanı ilçesindeyiz