On gündür yazdığımız Belediyelere bu gün Aksaray Belediyesi ile son veriyoruz. Aksaray Belediyesini yazacaktım Sayın Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı iki gün önce Belediyemiz Coğlakı mahallesinde çalışma ve ziyaretlerine beni de davet etti. Bende sabahtan akşama kadar bu çalışmaları takip ettim. Çoktandırda Belediye çalışmalarını takip edip yazmıyordum da. Seçim dönemine girmeye başladığımızda farklı dedikoduların konuşulduğu bir dönemde Yazgının geçikmişte olsa şu yaptığı çalışmalar mahallelerde takdir topluyor.

       Mesele geçte olsa, ziyaret günü ve ertesi günü mahallenin ne sorunu varsa zamanında çözülmesi mahalle sakinlerini mutlu ediyor. Ben bunları gördüğümü söyleyebilirim. O gün bir okul ziyaretlerinde ismi önemli değil. Bir hocahanım Yazgının yüzüne çok başarılı bulduğunu söyledi. Bende Yazgı okuldan ayrılınca geride kalıp hoca hanıma sordum.

      ?ben Belediye personeli değilim, bu söylediğiniz sözü içtenmi söyledin, Yazgıyı menmun etmek için mi söyledin? dedim. Hoca hanım, ? kesinlikle içten söyledim gerçekten başarılı buluyorum? dedi. Yani hoca hanımında bir oyu var elit tabakadaki kişinin de bir oyu var.

      Yazgı aday yapılır yapılmaz, bunun kararını genel merkez verecek. Karşısına elbette başka adaylarda aday adayı olacak. Bu her bireyin demokratik hakkı olsa gerek. Ben aday falan olmadığım için olaya duygusal taraftan bakmıyor, objektif bakıyorum.

      Yazgının tek eksiği her zaman söylüyorum, kadro sıkıntısı. Çalışmaya gelince 6 seçim geçirmiş birde darbe girişimi yaşamış bir Başkan Aksaray´a yaptığı dev projeler var. Elbette bugüne kadar gelmiş geçmiş her Belediye başkanı az veya çok hizmet etmiştir.

      Ancak Yazgının yaptığı projeleri bazı Başkanların yapamadığı veya beceremediği hizmetleri hayata geçirmiştir. Bunu kamuoyu da aynen söylüyor. Yazgı belkide bazı elit üst tabaka ile iyi iletişim kuramadığı için eleştiriliyor, kurmuş olsa bu algı operasyonuda olmazdı.

       İnsanlar ne zaman istese ulaşamadığı için eleştirilmiş olabilir. Ama önemli olan Aksaray´a neler yaptı buna bakmak lazım. 4,5 sene de seçimlere rağmen yaptığı projelere bakarsak başarılı bir Başkanlık yapmıştır.

       En büyük projelerden birisi, 50 yıldır çözülemeyen içme suyu problemini çözmüş ve muhtemelen yılbaşında artık sokak çeşmelerinden değil kendi çeşmelerimizden temiz su içeceğiz. Sanayi projesini gecikmiş olsa da başlatmış ve direkler dikilmiş 2019 yılında tamamlanacak bir proje.

      Eski terminal yıkılmış yerine Piri Mehmet Paşa çarşısı yapılmıştır. Silolar yıkılmış yerine kütüphane, konferans salonu ve Selçuklu parkı yapılıyor, harfiyat çalışmaları başlamış durumda. Alt geçit her ne kadar eleştirsekte bitmiştir. Bu projeleri bazı Başkanlar günlerce uğraştı başaramadı, ama Yazgı bunu başardı. 4,5 senede daha ne yapabilirdi.

      Cumhuriyet mahallesine dev mesire yeri ve Genç Osman parkı, Tacin mahallesine Recep Tayyip Erdoğan parkı, Selime Sultan Kadın Aktivite merkezi, Karabağ Tematik Parkı, Toplu ulaşım araçlarını yeniden düzenleme, 2 Kılıçaslan hamamı yakında gün yüzüne çıkıyor, Salı Pazarı yeniden düzenlendi, 1500 araçlık otopark, Kılıçaslan Nikah sarayı ve kır düğün salonu, emekliler için dinlenme evi, 2 Kılıçaslan 2 etap parkının yapımı, 113 yeni sistem çocuk parkı, şehir girişlerinin düzeni terminal girişi gibi, kapalı çarşının yeniden düzenlenmesi, cumhuriyet mahallesi ve B. Bölcek mahallesine kadın aktivite merkezi, asfalt, kanalizasyon, kaldırım, göbek ve yeni yolların açılışı gibi aslı görevleri saymıyorum.

        Dolayısı ile bu hizmetlere bakıldığında en büyük potansiyel aday yine Yazgıdır. Kenar mahalledeki insanlar elit tabaka gibi düşünmüyor. Hatta çarşı merkezi gibide düşünmüyor. Yolu ve kaldırımı yapılmış mı, çocuk parkı var mı, çeşmesinden suyu akıyor mu buna bakıyor. Yazgı bana yakın olsun, beni sıvazlasın diye düşünmüyor.


12.09.2018 09:07:15

Erdogan Kaya

Bu gün Aksaray Belediyesi ile son veriyoruz

Bu gün Aksaray Belediyesi ile son veriyoruz