Bahsettiğim hem Aksaray´ı 11017 yıllık geçmişinden kopartan, hem de ve sanki burada insanlar değil de Androidlerin yaşadığı bir yermiş imajını oluşturan akla ziyan bir uygulama.

   Bahsettiğim bu akla ziyan fiili durumun sanki Aksaray´da gezilip görülmeye değer hiçbir tarihi turistik yer yokmuş imajını kendi şehrimizin önemli giriş çıkışlarına konan Aksaray´ın tüm atanmış ve seçilmişleriyle vatandaşlarımızı Eylül 2009- Haziran 2011 arasında adam yerine koymayan mecburi yön ?Göreme? levhalarından da.

  Bunların bin bir girişim ve istikrarlı zahmetle ilimizin hayırlı bir bürokratının talimatıyla Kültür ve Turizm İl Müdürü Mustafa Doğan Beyin ve benim gözetimimde kaldırılmasının ardından aynı şekilde bizi ve değerlerimizle geçmişimizi yok sayan ilimizi ve yaşayanlarını da aşağılayan  yine idealist bir yiğit bürokrat hemşerimiz tarafından siyasetinde desteğiyle bertaraf edilen ?Kapadokya 70 KM(!) ucubesinden de hiç mi hiç bir farkı yok!

     Bizi geçmişimizden kopartan ve Tarihi Kentler Birliği üyeliğimizi bile temelsiz hale getiren akla ziyan yanlışın düzeltilmesini 2004 yılı Mahalli seçimlerinden hemen sonra hem yaptığım ve 2014 Mahalli seçimlerine kadarda devam eden onlarca haber ve köşe yazılarıyla ısrarla dile getirdim.

 Hem de dönemin Belediye başkanı Nevzat Palta ve Meclis üyeleri ile görüşerek bu akla ziyan geçmişimizi yok sayan sakatlığın giderilmesini diledim.

HALUK BAŞKANA ÖNCE AK PARTİ MERKEZ İLÇE BAŞKANI SEÇİLDİĞİNDE?BIYIĞIN ŞAMMAS´IN KEMİKLERİNİ SIZLATMA? DİYEREK KONUNUN GEREĞİNİ YAPMASINI RİCA ETTİM!

   Bağrımıza saplanan bizi ve sahip olduklarımızı yok sayan akla ziyan mecburi yön ?Göreme? ve daha sonraki aynı şekildeki?Kapadokya70 Km(!) ucubesini takibimdeki gibi bu günkü konumuz olan ve yüksek ihtimal ile Temmuz veya Ağustos ayındaki Belediye Meclisinde bertaraf edilecek olan yanlışlığın giderilmesini orta başlıkta da belirttiğim gibi    Haluk Beyin Ak Parti merkez ilçe başkanı seçilmesinden sonra kendisini tebrik ederken söyledim.

    Söylediklerimin açılımını istediğinde ise Aksaray´ın 11017(O zaman 11013´dü) yıllık geçmişiyle tezat oluşturan mahalle sınırlarının tarihi perspektife uyulmadan değiştirilmesini ve akla ziyan şekilde zaten çok az olan geneli geçmişimizi hatırlatan geneli tarafımdan 1985´de verilen ,gerisi ise sonra verilen isimli cadde ve sokakların tamamının numaralı hale getirildiğini ve bu yanlışlığın bertaraf edilmesini diledim.

 HALUK BEY´E BELEDİYE BAŞKAN ADAY,ADAYI OLMADAN 1 AY ÖNCE BİR SAAT KONUYU ANLATIP BİR DEFA DAHA YAPILAN HATAYI VE TELEFİSİ İÇİN YAPILMASI GEREKENLERİ TEKER,TEKER SÖYLEDİM!!!

 Haluk Başkana konuyla ilgili bilgiyi Belediye Başkan aday, adayı olmadan 1 ay önce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün avlusunda 2013´ün Ramazanından 1 gün önce Mustafa Doğan beyin yanında uzun uzadıya bilgi verdikten sonra hatanın nasıl telefi edilebileceğini anlatıp gerekeni yapması konusunda da kendisinden da söz aldım.

   Hatta o sıralarda kaleme aldığım bir köşe yazımda istenirse mahalli seçimlerden öncede akla ziyan  bu yanlışın düzeltilebileceğini belirttim.

SEÇİLMESİNDEN İTİBAREN, SON OLARAKTA BU YILIN OCAK AYINDA TELAFİYLE, YOLUNU ANLATTIM!

 2004 Mahalli seçimlerinin ardından başlatıp bize reva görülen hak etmediğimiz bu sakatlığın bertaraf edilmesini Başkan Yazgı´nın Ak Parti Merkez ilçe başkanlığına seçilmesinin ardından ve  Başkan aday, adayı olmadan 1 ay öncesindeki izahatı kendisinin Belediye Başkanı seçilmesinden sonrada yazdığım onlarca haber ve köşe yazıları ile yüz yüze görüşmelerimizde izah etmeme rağmen alınamayan sonuç için tünelin ucunda kuvvetli bir ışık görüldü.!!!

   Perşembe günü Başkan Yazgı, Yardımcısı Süleyman Canbulut´la  Şehit aileleri ve Gazileri için Belediye tarafından verilen iftar yemeğinde masamıza geldiğinde 68 Aksaray Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Südemen,Aksaray Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celil Acar,Aksaray Haberci  İnternet gazetesi sahibi Mustafa Avcı, Gazeteci-Yazar Erdoğan Kaya, Gazeteci Naci Karaköy ve Cennet Sağlam´la Oğlum Yunus Şammas´ın yanında konuyu bir daha açtım.

    Sohbet havası içinde karşılıklı diyaloglarla devam eden bilgilendirmede konunun sebep olduğu olumsuzlukları somut misalleriyle bir kez daha anlatmam ve kendisine verdiğim teknik bilgilerin ardından tarihi perspektife uyulmadan yapılan mahalle sınırlarının tespitinin eski haline getirilmesi ve numaralandırılan cadde ile sokakların isimlerinin iade edilmesi taahhüdünü aldık.

   Akla gelen tüm olumsuzluklarla birlikte ilimize ve geçmişine yakışmayan bu olumsuzlukların yapılan taahhütle en kısa zamanda bertaraf edilmesi dileğiyle.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


12.06.2017 00:33:08

Ali Genç

Bu defa tamam! İnkar´ı yok ve telafi edecek çözüm yakın!

Bu defa tamam! İnkar´ı yok ve telafi edecek çözüm yakın!