Mekânı Cennet olsun ilk defa ?Kuvveden Fiile? cümlesini geçtiğimiz günlerde Hakka yürüyen 1973-80 arası Aksaray Belediye Başkalığını yapan Muhammed Taki Tatlıpınar´dan duymuştum.

  1979 yılında Belediye Basın Bürosu Şefi olarak bana bir haber için ?Kuvveden Fiile Çıkartalım? cümlesini yazdırmıştı.

   Ellili yılların bitimine 2yıl kala doğmama rağmen dilimizde meydana gelen akıl almaz deformasyon nedeniyle ?Kuvveden Fiile Çıkartalım? ın ne anlama geldiğini bilmediğimden kısa bir dalgınlıktan sonra bu cümlenin anlamını sorduğumda bunun anlamının ?Teoriden pratiğe çıkartmak, Teorik olan bir şeyin gerçekleştirilmesidir.? diyerek açıklamıştı.

 BU DEFA DİLE GETİRDİKLERİM VALİ AYKUT PEKMEZ TARAFINDAN KUVVEDEN FİİLE ÇIKARTILACAK!

 Genelde 1977 yılından, özelde ise yoğun bir şekilde 2005 yılından bu yana Aksaray´ın sahip olduğu yer altı ve üstü zenginliklerinin bilinmesi ve bunların değerlendirilmesini.

 Bunlardan sadece benim bildiklerimin bile her birinin değer biçilemeyecek hazinlere olduğunu.

Bu hazinelerin hakkıyla değerlendirilmesi, bilinenler için yapılacak 1 liralık masrafla 10 hatta 15 misli gelir elde edilebileceğini.

 Bununla da kaynak sıkıntısı öne sürülerek istenildiği zamanda gerçekleştirilemeyen kamu yatırımlarının bu bahanesinin ortadan kaldırılacağı.

  Yapılacak çalışmalarla kısa zamanda yani maksimum 5 yılda Aksaray ili genelinde kişi başına düşen Milli gelirin 50-60 Bin hatta 65 Bin ABD Dolar´ına çıkartılabileceğini belirtiyorum.

 GÖREVE GELEN HER VALİYİ BİLGİLENDİRMEMİN YANINDA SERİ YAZILARLADA BELİRTTİKLERİMİ GEÇEN SENE VALİ AYKUT PEKMEZ BEYİN BİLGİSİNE KASIM AYINDA YAZILI OLARAK SUNDUM!

   Aykut Pekmez Valimizin ilimizde göreve başlamasından sonra Cemiyet olarak tebrik etmeye gittiğimizde kendisinden önceki Valiler gibi önce birkaç cümle ile bu konuda bilgi verdikten sonra dilerler ise konunun teferruatını yazılı olarak sunacağımı belirttim.

    Kabul ettiler.

    Kahraman ordumuzun elbiselerini giymiş milletimizin ekmeğini yiyen hainler tarafından gerçekleştirilmeye çalışan Cumhurbaşkanımız Erdoğan´ın çağrısıyla milletimiz tarafından bertaraf edilen 15 Temmuz şanlı direnişi.

    Bu direnişin ardından devlet ve hükümet tarafından Türkiye geneli ile birlikte  ilimizde başlatılan çalışmalar nedeniyle oluşan aşırı meşguliyeti göz önüne alarak bu sözümü geçen sene Kasım ayının 16´sında yerine getirdim.

   Aksaray Gazeteciler Cemiyeti başkanı ve Yenigün gazetemizin sorumlusu Yaşar Karatay Bey ile birlikte Vali Beye 280 sayfa civarındaki ?Atanmış ve Seçilmişlerle Meslek Odaları Mensuplarına AKSARAY VİLAYETİNİ TANIMA VE MESELELERİNİ ÇÖZME REHBERİ Kasım 2016? İsimli bir kitap cesametindeki bilgileri yazılı olarak arz ettik.

PAZARTESİ GÜNÜ YENİ GELİŞMELERLE KONUYU GÜNCELLEŞTİREREK KISA VE ÖZ BİR ŞEKİLDE MAKAMA BU DEFA SÖZLÜ OLARAK MADDELER HALİNDE BİLGİLERİ TEKRAR SUNDUM!!!

   Aldığım randevuyla Pazartesi günü makamda yarım saat kadar görüştüğüm Vali Aykut Pekmez Beyle Alternatif Turizm çeşitliliğinden, sahip olduğumuz yer altı ve üstü değer biçilemeyecek hazinelerimizin değerlendirilmesi ile bu çerçevede bu hazinelerimizden Gurbetçilerimiz içinde yapılması gerekenleri karşılıklı olarak istişare ettik.

   Samimi bir şekilde geçen görüşme sonunda bu maddeler halinde kendisine arz edip istişare ettiklerimi yazılı olarak sunma konusunda mutabık kaldık.

   40 yılı aşan meslek hayatım boyunca edindiğim intiba ile şimdiye kadarki ele alınmayan bu meselelerin tamamı olmasa da en azından sunacağım 20 civarındaki maddenin pey der pey gerçekleştirileceği kanaatindeyim.

  Vali Aykut Pekmez´in kendisine olabildiğince en kısa zamanda her biri birer ?Sadakayı cariye?  olan meseleleri yazılı olarak arz edeceklerimin gereğini yaparak bunların sevaplarına kavuşması dileğiyle.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun


20.12.2017 10:11:48

Ali Genç

BU DEFA KUVVEDEN FİİLE ÇIKACAK!

BU DEFA KUVVEDEN FİİLE ÇIKACAK!