Dün yani Çarşamba akşam Namazından sonra bize özel olan kendi yılbaşımızdı.

  Bu yılbaşı 31 Aralık gecesini ertesi yıla bağlayan gece yapılan kutlamadaki kişilerin boylarınca günaha girdikleri gecenin aksine kişilerin Hakka sarıldıkları ve bu nedenle de sevaba girdikleri bir gece oldu.

 Çünkü 31 Aralık günü kutlanan Rabbimiz tarafından yüce Kitabımız Hz Kuranın Ali İmran suresinin 19. ayetinde dinleri ret edilen gayri Müslimlerin değil  Mabudumuzun indindeki tek din olarak kabul ettiği İslam dininin takvimi olan Hicri  1438 yılının bitip1439. yılın başladığı dinimizde manevi değer verilen Muharrem ayına girildiği geceydi.

HIRISTİYANLAR VE ONLARA UYANLARIN ALKOL VE DİNİMİZCE YASAKLANAN UYGULAMALARININ AKSİNE MUMİNLER YENİ YILINI ORUÇ, ZİKİR VE DİĞER İBADETLERLE KUTLADILAR!

  Dün 1438 Zilhicce ayının son günüyle sona eren 1438´in ardından bu gün 1439 Hicri yılının ilk günü olan ve bağrında sayısız faziletler barındıran 1 Muharremi idrak ediyoruz.

BUGÜN ŞEHRULLAH YANİ YENİ YILIN İLK AYI OLAN ALLAH(C.C.)´IN AYI MUHARREME GİRDİK

  Orta başlığa aldığım bu gün ilk gününü idrak ettiğimiz Hicri yılının ilk ayı olan Muharrem  ayı hakkında  Nebiler, Nebisi Peygamber efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V)´in tabiriyle Şehrullah yeni Allah(c.c)´ın ayı oylan Cenabı Allah(C.C.)ın ilahi bereket ve feyzinin, Rabbani ihsan ve kereminin bol, bol müminlere ıhsan edildiği mübarek bir ay olan Muharrem´e girmiş bulunuyoruz.

    Hazreti Ömer zamanında Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)´in doğup büyüdüğü Mekke Şehrinden Medine´ye hicret ettiği gün temel kabul edilerek hicri takvim kabul edilmiştir.

 HZ MUHAMMED(S.A.V.)İN RAMAZAN AYINDAN SONRA EN ÇOK URUÇ TUTTUĞU AY

  Muharrem ayı mübarek bir ay olduğundan dolayı Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)´in Ramazan ayından sonra en çok oruç tuttuğu aydır.

 Muharrem kelime olarak ta hürmete layık anlamına gelmektedir. 

PEYGAMBER EFENDİMİZ HZ MUHAMMED (S.A.V.)?RAMAZAN AYINDAN SONRAKİ EN FAZİLETLİ ORUÇ MUHARREM AYINDA TUTULAN ORUÇTUR?

Muharrem ayında oruç tutmanın fazileti hakkında Peygamber (sav) hadisi şeriflerinde şöyle buyurmaktadırlar.

 ?Ramazan ayından sonraki en faziletli oruç Muharrem ayında tutulan oruçtur.

 Muharrem Ayında tutulan bir gün oruca 30 gün sevabı verilir.

 Bir adam Hazreti Muhammed(S.A.V.)´e Ramazandan sonra bana ne zaman oruç tutmayı tavsiye edersin diye sorar.

 Hazreti Peygamber (sav) adama Muharrem ayında oruç tut. Zira o Allah(C.C)ın ayıdır. 

Muharrem ayının onuncu günü olan AŞURE GÜNÜ dinler tarihinde çok büyük öneme haiz olan kutsal bir gündür.

 İSLAM TARİHİNİN EN ÖNEMLİ GELİŞMELERİ MUHARREM AYINDA MEYDANA GELDİ!

İşte bunlardan bazıları;

Hz. Adem (A.S.) in tövbesinin kabul edilmesi

H. Musa(AS)´nın Firavunun elinden Kızıl denizin ikiye yarılarak kurtulması , firavunun ve askerlerinin denizde boğulması

Hz. Yusuf(A.S.) un kardeşleri tarafından atıldığı kuyudan kurtulması

Hz. Yakup(A.S.) un Hazreti Yusuf´a kavuşması (Ama olan gözlerinin açılması)

Hz. Nuh(A.S.) un tufandan kurtulması ve gemisinin Cudi dağına oturması

Hz. Yunus(A.S.)un balığın karnından kurtulması

Hz. İdris(A.S.)´in tövbesinin kabul edilmesi

Hz. Eyüp(A.S)´ün hastalıktan kurtulup şifa bulması

Hz. İbrahim(A.S.)´in ateşten kurtulması

Hz. Süleyman(A.S.)´a Mülkün verilmesi

Peygamber efendimizin Can paresi torunu Hz Hüseyin(R.A)´in Kerbela da Zalim yezit ordusu tarafından alçakça şehit edilmesi .

HZ. MUHAMMED AŞÜRA ?DEN ÖNCE AŞÜRE GÜNÜYLE SONRASI ORUÇ TUTMAYI TAVSİYE EDİYOR

   Hazreti Peygamber (sav) Aşure gününde oruç tutmuş ve bizlere ?Aşure gününde tutulan oruç bir önceki senenin geçmiş günahlarına kefarettir.? Diye buyurmuştur.

  Aşure orucu konusunda Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) önceki yılın günahlarına kefaret olacağını Allah(C.C.)´ın rahmetinden umarım.? Diye buyurmasının yanında bu orucun Aşure den 1 gün önceden başlanarak ve Aşure günü ile birlikte 2 gün veya ertesi gün 3´e tamamlanarak Yahudilerin sadece bu günde tuttukları oruçtan farklı olmasını istemektedir.

   Üç gün oruç tutma imkanı olmadığında ise hiç değilse Aşure gününden bir gün önce yada bir gün sonra tutulmalı ki onlara(Yahidilere) muhalefet edilmiş olunsun.

   Tüm Müslümanların gayri Müslimlerin dinen ve sağlık yönünden sakıncalı olan uygulamalarının bulunduğu Noel´in finali olan 31 Aralık gecesi kutlanan kişiyi boyunca günaha sokan din dışı kutlama yerine bizim yeni yılımızı ve devamı olan Muharrem ayını en iyi şekilde kutlamaları.

   Bu günden başlayarak mümkün olduğunca oruç tutmaları hayır ve hasenatlar la, birbirilerine dualarla geçirmeleri umuduyla  tüm din kardeşlerimizin yeni yılını ve 1 Muharrem´ini ve bu aydaki Aşüre gününü İslam alemine ve insanlığa da hayırlara vesilesini dileyerek tebrik ediyorum.

     Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

(*) Bu günkü yazımda kullandığım Peygamber efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V.)in mübarek hadisi şeriflerini ve muharrem ayında meydana gelen önemli olaylarla ilgili bilgileri http://www.yeniakit.com.tr/haber/hicri-yilbasi-muharrem-ayi-fazileti-ve-asure-orucu-217850.htmldan aldım. Emeği geçenlerden Ezel ve Ebet olan Mabudumuzun  razı olması dileğiyle. Ali Genç.

 

 


21.09.2017 08:51:25

Ali Genç

Boyunca Günaha Girilen Değil Sevap Kazanılan Yılbaşı

Boyunca Günaha Girilen Değil Sevap Kazanılan Yılbaşı