Zaman zaman yazıyorum ve eleştiriyorum, böyle Medaş düşman başına. Hani bazen diyorum ya keşke bu elektrik kurumları özelleşmese de devletimizde kalsaydı diye. Aslında devletin amacı daha çabuk hizmet vermek ve hantal yapıyı ve personeli azaltmak için bu kurumları özel sektöre verdi. Ama gelin görün ki özel sektör para kazanmayı hizmetin önüne geçirdi. Halbuki önce hizmet sonra para kazanmak olsa halkımız daha çok verim alırdı.

     Bunu neden yazdığıma gelince size bir olay anlatayım sonra kararı siz verin. Çünkü bu olayı bizzat yaşadım. Bu olay hayati önem taşıyan bir hadise, öyle elektrik kesintisi bile değil. Allah korusun büyük bir felaketin habercisi.

       Olay Büyük Bölcek Mahallesi kültür park civarında Çarşamba günü yaşandı. Eğer yetkililer beni ararlarsa tam net olarak adresini de veririm.

      12 ailenin oturduğu bir apartmanımızda trafo patlaması oluyor. Patlama çok yüksek sesle bütün komşuları ayağa kaldırıyor. Olay apartmanın bodrum katındaki trafodan kaynaklanıyor. Apartman henüz iki aylık sıfır yapılmış üstelik henüz asansörü bile çalışmıyor.

      Trafonun patlamasına neden olacak bir enerji sarfiyatı yok. Duman ve alevler bodrumdan yükseliyor. Apartman sakinleri hemen Medaşı ve İtfaiyeyi arıyor. İtfaiye 10 dakikada olay yerine geliyor. Ancak elektrikler kesilmediği için itfaiyecilerin olaya müdahalesi çok zor ve hayatı tehlike söz konusu.

      Elektrikler kesilmeli ki itfaiye müdahale etsin. Neyse ki bodrumda yanıcı bir şey olmadığı için trafodaki elektrikler kendiliğinden kesiliyor. Ama duman ve kablo kokusu devam ediyor muhtemelen elektrik akımı etrafa yayılmış durumda.

      Bir buçuk saat sonra medaş geliyor ve dışarıdan kabloları kesip bizim yapacağımız bir şey yok diyerek gidiyorlar. Yarın gündüz gözüyle gelir bakarız deniyor. Ama apartman geceyi elektriksiz geçiriyor.

       Ertesi günü ikindiye doğru gelen ekip, ? yapacağımız bir şey yok fotoğraflarını çekin dilekçe ile Konya Müdürlüğüne müracaat edin. Ama bu iş bir buçuk veya iki ayı bulur? diyerek ayrılıyor. Apartman o geceyi de elektriksiz geçiriyor. Dolaplar ve evlerdeki elektronik aletlerden kimsenin hala haberi yok.

      Şunu da demeden edemiyorlar, ? muhtemelen bir şase veya temas olmuş olabilir? diyorlar.

      Şimdi soruyorum Medaş yetkilileri bu binaya elektrik akımı verirken kontrol etmiyor mu? Bunu bir elektrik mühendisi kontrol yapıp olumlu rapor vermiyor mu? Dış bağlantıda sıkıntı Var mı yok mu diye bakılmıyor mu?

       Neden zamanında gerekli işlem yapılıp elektrik verilmiyor? Peki, bir buçuk saat neden geç geliniyor? Bu apartmanda Allah korusun yangın büyüse idi burada birkaç can kaybı yaşansa idi bunun sorumlusu kim olacaktı?

      Daha iki ay olmamış yeni binada ne tür işlemler yapıldı ve nasıl yanlış döşenen kablolara olumlu rapor verildi? Bunun hesabını kim verecek çok merak ediyorum.

      Siz resimlerini çekin bir dilekçe ile Genel Müdürlüğe başvurun kusur varsa masrafınızı biz öderiz demek ne kadar sorumluluk taşımaktadır? İki ay gibi bir zamana ancak sonuç alırsınız demek mahkemeye dava açmak mı oluyor?

      Apartman sahipleri elektriği almak için bir elektrikçi ile anlaşıyor. Tamiri yüklü bir miktar çıkıyor. Bu miktarı kim karşılayacak? Bu kadar sorumsuzluk olmamalı.

      Özelleşti diye bu kurumlardan şikayetçi olan vatandaşın derdine kim ortak olacak? Hükümetimiz yetkilileri burası özel sektöre ait diye sorumluluğu üzerlerinden atamazlar.

      Bu sorumluluğunu istismar eden vatandaşın hayatını tehlikeye atan bu kuruma kim çeki düzen verecek? Bu konuda yetkililerimizden acilen müdahale etmelerini beklemek bir vatandaş olarak istemek hakkımız olsa gerek. Bu konunun takipçisi olmaya devam edeceğim.


ali özdemir
28.10.2016 14:01:22
Erdoğan kaya beyefendinin,27/10/2016 tarihli medaşla ilgili yazısını okudum.bu gibi vatandaşı mağdur ve perişan eden bazı olaylarada şahit oldum.yazıdaki eleştiri ve tavsiyelere katılıyorum.devletimiz bu gibi özelleştirilmiş kurumları yakından takip takip etmelişvatandaşının mağduriyetini askariye düşürmelidir.ayriyeten vatandaşı ilgilendiren bu gibi önemli konulara temas edip gündeme getirdiği için Erdoğan KAYA beye teşekkür edrim.

27.10.2016 19:45:52

Erdogan Kaya

Böyle Medaş düşman başına

Böyle Medaş düşman başına