Çocukluğumda büyüklerimizden ticaret ve bu ticaretin dinimize uygun olarak yapılıp yapılmasıyla ilgili olarak öğrendiğimiz şeyin ilki almanın kapısının vermek olduğunu

  Bu nedenle bir yerden hangi maksatla ödünç yani borca bir şey alanın veya bir şeyi vermeye söz verenin verdiği sözü zamanında yerine getirmesinin şart olduğunu.

   Alacaklının ise borçludan hiçbir şekilde faiz alamayacağı, alacaklının bu konuda çok dikkat etmesini verdiği borca faizin karışmaması için alacaklının borçlunun evinin duvarı dibinde gölgelenmesinin bile haram olduğundan alacaklıdan verilenin dışında direk ve dolaylıda olsa hiçbir beklentinin olmaması gerektiğini.

    Fakat borçlunun da aldığını makul olan en kısa zamanda ödemesinin şart olduğunu bir kişi veya kişilerle kuruma, kurumlara verilen sözünde borç gibi olduğunu bu nedenle borçlunun bir daha ihtiyaç olduğunda ihtiyacının karşılanabilmesi için borcunu veya verdiği sözle taahhütte bulunduğu zaman içinde yerine getirmesinin gerektiğini.

   Bunun yani borçlunun alacaklıya belirttiği vadede borcunu ödeyebilmesinin ve verilen sözle yerine getirileceği taahhüt edilenin tutulmasının ne kadar elzem ve önemli  olduğunu belirtmek içinde borçlunun veya her hangi bir şekilde karşıya söz verenin borcunu ödeyinceye kadar yediği yemeğe yağ katamayacağını belirtirlerdi.

 2004 DE VERİLEN,2009,2010,11,14 VE 15´DE TEKRARLANAN,BU 10 ŞUBAT´TA İSE YENİDEN TEYYİT EDİLEN İHALEYİ YIL İÇİNDE YAPMAYAN VE İNŞAATI BAŞLATMAYANLAR YAĞLI YEMEK YİYEMEZLER!!!

     Büyüklerimizin bize borçluların borçlarını zamanında ödemelerini, borcunu zamanında ödemeyenin, ödemeye samimi şekilde gayret etmeyenin alacaklıya  borcunu ödeyinceye kadar yağlı yemek yiyemeyeceği, verilen ve taahhüt edilen sözlerinde borç gibi olduğu verilen sözlerinde yerine getirilmemesinin borcun ödenmemesi gibi olacağından  kimler bu borçlarını ödemeyinceye kadar yağlı yemek yiyemezler?

   Tabi ki  bunlar 1. derecede 2004 yılında Aksaray´ın trene kavuşacağı vaadiyle  Belediye Başkanlığını kazanan 2004-14 arası Aksaray Belediye Başkanlığını yapan ve 25. dönem Milletvekili Nevzat Palta.

    2004 Mahalli Seçimleri öncesi şu anki 15 Temmuz Milli İrade meydanında bu konuda söz veren dönemin Adalet Bakanı Cemil Çicek, Fatih mahallesinde bu konuda söz veren,18 Aralık 2010 günü ise aynı konudaki sözünü Aksaray-Ulukışla hattı olarak revize eden dönemin Ulaştırma Bakanı Başbakan Binali Yıldırım.

     26 Mayıs 2011´de ilimizdeki Ak Partinin mitinginde Aksaray-Ulukışla hattının sözünü ve yapım emrini Başbakan olarak veren ve daha sonra her gelişinde bu konudaki taahhütlerini yenileyen son olarak ise Başbakan Binali Yıldırım la 10 Şubatta ilimizi ziyaret ettiklerinde bu hattın ihalesinin yakında yapılacağı ve  inşaatına ise  yıl içinde başlanacağını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.

   Sayın Erdoğan´ın bu taahhüdünün getirisiyle Milletvekili seçilen  Ak Parti MYK üyesi ve grup başkanı İlknur İnceöz, Ali Rıza Alaboyun ve Ruhi  Açıkgöz, milletvekilleri Ceginz Aydoğan, Mustafa Serdengeçti, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Ak Parti il Başkan Abdulkadir Karatay ve İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Tüzün´dür.

VERİLEN SÖZLER GERÇEKLEŞİNCEYE KADAR 2. DERECEDE YAĞLI YEMEK YİYEMEYECEK OLANLAR İSE MUHALEFET PARTİLERİ,MESLEK ODALARI, STK  VE MEDYA DERNEKLERİYLE KURUM VE MENSUPLARI!

      Demokrasilerde iktidarı çalıştıranlar muhalefet partileri başta olmak üzere Meslek Odaları ve STK´larla Medya olduğuna göre bu konuda gerekenleri hukuk içinde medeni yollardan yapmayan CHP İl başkanı Ali Rıza Toprak, MHP il Başkanı Ramazan Kaşlı.

     Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı  Ahmet Koçaş, Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan, Ticaret Borsası Başkanı Hamit  Özkök, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak,Aksaray Baro Başkanı Beytullah Coşkun, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, Damızlık Sığırı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan, Süt Birliği Başkanı Esat Zengin ile STK Platformu üyesi olanlarının tamamıyla Aksaray STK Platformu  Başkanı Eyüp Dağdaş.

     Aksaray Gazeteciler Cemiyeti  Başkanı Yaşar Karatay ,68 Aksaray Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Südemen ?le Aksaray Yazarlar ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Celil Acar´la yönetim kurulu üyeleriyle gazetecilerin tamamıyla ilçelerimizin genelindeki tüm Meslek Odaları ve STK yetkilileriyle mensuplarıdır.

   1.derecede söz verenler ile bu sözleri takip etmeleri gerekenlerin görevlerini tam olarak zamanında yapmaları ve bununla özelde ilimizin, genelde ise bölgemiz ve ülkemizin istikbalini ilgilendiren hizmetlerin gerçekleştirilmesi sağlanarak bir taraftan borçlarından kurtulmaları sağlanırken, diğer taraftan ise bu borçlarını ödeme rahatlığı içinde yemeklerine yağ  ve bal katmaları dileğiyle fiilen il oluşumuzun 28. Yıl dönümü kutlu olsun.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


15.08.2017 01:08:35

Ali Genç

Borç ödeninceye kadar borçlu olan yağlı yemek yiyemezler!

Borç ödeninceye kadar borçlu olan yağlı yemek yiyemezler!