Her sabah karnını doyurup, güzelce giydirerek okula gönderdiğimiz çocuklarımızı ahlakı ve kültürel yönünü kontrol edebiliyor muyuz?

Kullandıkları kelimelere, oynadıkları oyunlara, yaptıkları şakalara hiç dikkat edebiliyor muyuz?

Okulda yaşadığı bir olumsuzluk var mı? sorunları neler? kimlerle arkadaşlık yapıyor, nerelere gidiyor, kontrol etmeniz hiç mümkün oldu mu?

Oldukça yüklü harçlık isterken aklımıza bir şeyler gelmiyor mu? veya ders sonu çıkışında çocukları hiç izliyor muyuz?

Hatta bu çocuk bizim kendi çocuğumuz olması şart değil, bir gözlemci olarak eğitim yuvası diye gönderdiğimiz okullardan ayrılan çocuklarımızdaki ahlak çöküntülerini görmek için bir ortaokulun veya bir lisenin çok yakınlarında durup konuşmalarını, şakalaşmalarını, tavırlarını hareketlerini gözlemledik mi?

Kız ve erkek çocukların davranışları bize ahlaki çöküntünün ne boyutta olduğunun ipucunu verecektir.

Bizim gelecekteki tüm hayallerimiz kesilmeyen ümitlerimiz olan çocuklarımız... Yarınlarımızı teslim edeceğimiz, gözbebeğimiz çocuklarımız değil mi?

Eğer çocuk okula gidiyor orada eğitimini alıyor sorun çözülüyor diye düşünüyorsak çok büyük bir yanılgı içerisinde olduğumuzdan emin olabiliriz.

Eğitimci kardeşlerimiz, öğretmen arkadaşlarımız yanlış anlamasınlar sorun onlar değil. Asıl sorun olan çocukları ile ilgilenmeyen ailelerdir.

Eğer bu çocuklar ortaokul seviyesinde ahlak çöküntüsü yaşarsa, lisede hatta yüksekokulda nasıl bir ahlak çöküntüsüne uğrar düşünmek bile istemiyorum.

Ben buradan tüm anne ve babalara sesleniyorum. Ne olur her gün olmasa da haftada bir defada olsa da çocuğumuzu kontrol edelim.

Okulda öğretmenleri ile görüşelim. Çocuklarımızı biraz kontrol altına alalım, alalım da pişmanlık ileride yaşamayalım.

Okulda öğretmenlerimiz çocuklara biraz disiplin gösterse hemen o öğretmenleri bir üstüne şikâyet ediyoruz.

Çocuk ondan sonra okulda adeta terör estiriyor. Ne öğretmeni, nede müdür yardımcılarını, hatta okul müdürünü bile takmıyor.

Anne ve Babalar, ne olur şu okula giden evlatlarınızı bi takip edelim, neler yapıyorlar, kimlerle birlikte oluyorlar lütfen çocuklarınızla ilgilenelim. Yoksa başkaları sahip çıkıyor. Eğer senin evlatlarına başkaları sahip çıkarca kaybedersiniz. Önce Ahlakını sonra kendini kaybedersiniz

Bizim dinimize, bayrağımıza, milletimize ve vatanımıza ahlakı düzgün nesiller yetiştirme yükümlülüğümüz vardır

 

aksarayhaberci@hotmail.com


15.01.2015 13:53:40

Mustafa Avcı

Biz sahip çıkmazsak, başkaları sahip çıkar

Biz sahip çıkmazsak, başkaları sahip çıkar