Salı günü Ak Parti Milletvekili Sayın Ali Rıza Alaboyun ve Belediye Başkan adayı Haluk Şahin Yazgı ile Kanal 68 Televizyonunda yaptığım güncel programında kendilerine birbirinden önemli ve gündemdeki konularla ilgili sorular sorarak önemli cevaplar aldım. Belediye Başkan adayı Sayın Haluk Yazgıya destek olmak için meclis bütçe çalışmaları esnasında alel acele ilimize gelen Milletvekili Alaboyun ile beraber yazgı ile bir söyleşi yapma fırsatı buldum.

      Ben önce Sayın Alaboyuna sorduğum soru ve cevaplara yer verip ardından da Yazgıya sorduğum sorulara aldığım cevapları sizlerle paylaşmak istiyorum. Sayın Alaboyun’a İlçe ve Belde adaylıkları ve cemaat çekişmesini sordum. Kendileri net cevaplar vererek şunları söyledi:

      “ Cemaatle çatışma ve kavga diye bir derdimiz yok. Hakan Şükür’ün istifası ise tamamen kendisinin tasarrufu olan bir durumdur. Meclisteki Milletvekilleri içinde Sayın Başbakanla en rahat görüşüp konuşabilen bir Milletvekili idi. Kendisini de Sayın Başbakan Milletvekili olmasını isteyen bir arkadaşımız. Cemaat bir sivil toplum kuruluşu değildir, sivil toplum kuruluşları ile yakın olabilirler.

       Ülkemizde dini hizmet yapan topluluklara cemaat denir. Hoca efendinin dışında birçok cemaat bulunmaktadır, bunların nerede ise tamamı bize destek olmuşlardır. Aslında bu destekler bir nevi kendi gelecekleri için bir destekti. Biz gerek yurt içinde ve yurt dışında cemaatin okulları için arsasından tutun okul izinlerine kadar her desteği verip yardımcı olan bir partiyiz. Benim çocuklarım yurt dışında cemaatin okulları ve yurtlarında kalmışlardır. Eğer düşman olsak neden ben ve benim gibi birçok arkadaşımızın çocukları buralarda kalsın ve irtibatlı olsun.

      Burada birkaç yazar durmadan yara kaşıyarak cemaat hükümet arasında sorun çıkarmak için gayret ediyorlar. 28 Şubatın devamı hala iş başında, 2004 yılındaki MGKK kararları üzerinde tartışma yapılıyor. O dönemde partimize bile kapatma davası açılarak 2007 yılına kadar bununla mücadele ettik. 2007 sonra MGKK düzenlenerek rayına oturtuldu. Hala bunların kalıntıları mevcuttur, bu kalıntılar durmadan yara kaşımaya devam ediyor, yoksa bizim düşmanlık gibi bir durumumuz yok.

      Aday belirleme konusunda ise duyumlarıma göre benim müdahil olduğum şeklinde dedikodular duyuyorum. Hiçbir arkadaşımızın bu konuda dahli bulunmamaktadır. Sadece ilçeler konusunda bizlere bir forum doldurttular ve onu doldurup verdik. Geçen dönem müdahil olunan yerlerde seçimler kaybedildiği oldu. Bundan dolayı Genel merkez aday belirlemede titiz davranmaktadır.

      Adayların belirlenmesi konusunda bir an önce belirlenmesini bizde istiyoruz. Ancak konu tamamen Genel Merkez insiyatifinde. Aday adaylarımızın tamamı birbirinden değerli arkadaşlarımız, bazı Belediyelerde başarılı olan arkadaşlarımız var. Ancak bunlar kamuoyu yoklamalarında çıkmıyorsa biz oy verecek değiliz halk oy vereceği için kamuoyu yoklamalarında çıkması lazım. Seçim kaybetme gibi bir lüksümüz de yok tahammülümüzde yok. Kamuoyu yoklamalarında seçmenin teveccühünü kazanan aday adaylarından birisi aday olacaktır. Bizim için kimin aday olacağı değil kiminle seçim kazanırız o önemlidir. Senin adamın benim adamım meselesi yerine güçlü adaylarla seçime girmeliyiz.

      Aksaray’da da bir değişim oldu, gerek Nevzat Bey gerekse teşkilatımız birlik ve beraberlik içinde Haluk Yazgı etrafında birleşerek oy oranımızı yükselterek nasıl başarı sağlarız onun hesabını yapmalıyız. Bu bir bayrak yarışı, siyasette sürekli değişim olur başka görevler olur. Önemli olan birlik ve beraberliğimizi bozmamaktır. Halkımızın da Sayın Yazgıyı destekleyerek sahip çıkacağına inancımız tamdır. Pırıl pırıl bir arkadaşımız 15 günlük sürede olumlu tepkiler aldık” dedi.

       Başkan adayı Yazgıda; “ bana çırak Aksaray tanımıyor gibi ithamlara gülüp geçiyorum. Onlara cevap vermek gereği bile duymuyorum, ama çıraklık bir iş için çok önemli. Ustalığa çırak olmadan geçilmez, inşallah bize çırak diyenler 30 Marttan sonra nasıl bir usta olduğumuzu göreceklerdir.

     İyi bir proje ekibimiz var projelerimiz ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Önümüzdeki günlerde bunları kamuoyu ile paylaşacağız, Belediyeciliğe en hazır aday benim. Bunula ilgili çeşitli yerlerde çalışmalar yaptım, yapmaya devam edeceğim. Halkımızın bize önereceği her görüş çok önemli, hepsini dikkate alacağım. Bir elimde kalem bir elimde not defteri her görüşe değer veriyorum. 30 Marta kadar ker vatandaşımıza ulaşacağım ve sıkmadık el bırakmayacağım” dedi.

       Bugün sizlere program notlarımdan önemli olanları paylaştım. Yarında yapılan ziyaretlerdeki aldığım notları sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. Bu ziyaretlere il Başkanı Fatih Yıldırıcı ’da katıldı.


18.12.2013 00:00:00

Erdogan Kaya

Bizim için seçim kazanmak önemli

Bizim için seçim kazanmak önemli