Bazen insanların şahsi meseleleri olur, bundan dolayı kırgınlıklar yaşar. Bu tür hadiseler ülke meseleleri önüne geçmemeli ve bundan kamuoyu zarar görmemeli. Eğer mesele ülkemse veya ülke insanın menfaatleri ise kişisel problem ve meseleler bir şekilde dizginlenir. Dolayısı ile ülkemizin son dönemlerde yaşadığı kötü hadiseler ve yaşadıkları bizi daha çok birbirimize bağlamalı. Birlik ve beraber olmamız için daha çok kenetlenmemiz lazım. Herkes etiğindeki taşları dökerek birlik ve beraber olmalı.

      Bizde bir gazeteci olarak zaman zaman kişisel kavga ve çekişmelerimiz oluyor. Ama inanın mesele ülkem ve devletimin bekası olunca unutuyorum. Bu nedenle her zaman olduğu gibi birlik ve beraberliğimiz ön plana çıkıyor.

      Geçtiğimiz Pazar günü Ak Parti il danışma toplantısı gerçekleştirdi. Ben toplantıya rahatsızlığım nedeni ile katılamadım. Aslında katılmayı çok istiyordum. En azından ilimizi idare eden seçilmişlerimizin görüş ve düşüncelerini dinlemek isterdim.

       Ama görüntü ve medyadan takip ettiğim kadarı ile güzel bir şekilde geçtiğini gördüm. Hem de kavgalı gürültülü denen Ak Partinin birlik ve beraberlik içinde olduklarını görmek inanın beni son derece mutlu etti.

      Hatta bir gün öncesinde Ak Parti Gurup Başkan vekili ve Milletvekilimiz Sayın İlknur İnceöz hanımefendinin Belediye Başkanımız Sayın Haluk Şahin Yazgı ile Belediye çalışmalarını yerinde inceleyip gezmeleri mutluluk vericidir.

      Yok, efendim salon boşmuş, il Başkanı Karatay Ülkücülere kardeşim diyerek ülkücülüğünü depreştirmiş lafları bana göre çokta önemli değildir. Ben buradaki teşkilatın birlik ve beraberliğine bakıyorum.

     Karatay ile her ne kadar davalık ve özel anlaşmazlıklarım olsa da burada yaptığı konuşmadan dolayı vurmamı kimse beklemesin. Burada Ülkücü camiayı övmesi Ülkücülüğünden olduğunu düşünmüyorum. 15 Temmuzda darbe girişiminden dolayı onlarla beraber olmasının sonucu söylediği bir söz olarak görüyorum.

      Bunun çokta abartılacak yanı olmadığını düşünüyorum. Ayrı partilerde görünmek ve fikir ayrılığı taşımak kardeşlik hukukunu engellemez. Ben bu cümle arkasında bir art niyet arayanlardan değilim.

      Ülkemizde olduğu gibi bu birlik ve beraberlikten ilimizde yeterli hizmetlerin alınmasıdır. Birlik ve beraberlik daha çok hizmet demek ve daha çok yatırım demektir. Ayrılık kavga her zaman zararlıdır, bundan ilimiz zarar görür.

      Hani üç tane biri alt alta yazarsanız 3 eder. Ama yan yana yazarsanız 111 eder. Aynen bunun gibi birlik ve beraberliğimizi yan yana yazdırmalıyız. Bizim beklenti ve görmek istediğimiz tablo bu olsa gerek.

      Kavgalardan ve çekişmelerden her zaman ülkemiz zarar görmüştür. Böyle bir dönemde daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Ülkemiz çok kötü günlerden geçti ve bu afeti atlatmayı başardı.

       Bundan sonra daha çok samimi ve beraber olma zamanıdır. Hala bakın dış güçler ülkemiz üzerinde oyun oynamaktadır. Bu birlik ve beraberliğimizi bozarsak düşmanlara daha çok fırsat vermiş oluruz.

      Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız ve il Başkanı birlik ve beraber olmalı. Eğer kişisel hesaplar varsa bunları zamanı geldiğinde yapılmalı. Olur, olmaz konularda kırgınlıklar her zaman ilimize zarar vermiştir ve vermemelidir de.

     Ülkemizin daha çok güçlü ve kenetlenmiş olması düşmanlarımıza karşı bir ders olduğunu göstermeliyiz. Son dönemlerde herkes kişisel hesaplarını bir yere bırakmalıdır. Zaman kişisel hesap zamanı değildir.

       Burada yapılacak iş seçilmişlerimiz ve siyasilerimiz herkese kucak açıp kucaklamalıdır. Zaman kaşımızı çatma zamanı değildir, kucaklaşma zamanıdır.


8.11.2016 11:57:24

Erdogan Kaya

Birlikten kuvvet doğar

Birlikten kuvvet doğar