Medaştan gelen cevap

     Ben bugün ilk önce Ramazan başı ilimizdeki sokak lambaları ile ilgili yazı yazmıştım. Medaş yetkilileri bu yazımdan dolayı bana cevap vermesi gerekirken yazımın yayınlandığı medya kuruluşlarına cevap göndermişler. İsterseniz ben önce medaşın bu yazısını sizlerle paylaşayım, sonra yorumumu yapayım.

“"Sokak lambaları neden yanmaz?" başlıklı makale ile ilgili bilgilendirme

    İlgili makalede Aksaray ili kapsamında sokak aydınlatmalarının yanmadığı, yol ortalarında direklerin yer aldığı ve elektrik kablolarının yer altına alınmadığı dile getirilmiştir.

Adı geçen mahallerde yanmayan sokak aydınlatmaları, karayolları ve ilgili belediyenin orta refüj çalışması sırasında hasar gören kabloların değişimi sonrası devreye alınacaktır. Yeniden kablo çekilecek olan hat için devam eden yol çalışmasının bitmesi beklenmektedir.

Aksaray-Konya yolundaki çalışmalar 10 Temmuz 2014 tarihinde tamamlanmış ve aydınlatmalar çalışır hale getirilmiştir. Aksaray-Ankara yolu üzerindeki çalışmalar ise devam etmektedir. En kısa sürede buradaki armatürler de devreye alınacaktır.

     Şehir içinde yaşanan sokak aydınlatmaları arızaları, gerek gelen bildirimler gerek ekiplerimizin taramaları sonucu tespit edilmekte ve onarımları yapılmaktadır.

     Yol ortasında kalmış olan direkler konusunda ise gerekli ön çalışmalar tamamlanmış olup, en kısa sürede direkler uygun bir noktaya taşınmış olacaktır.

      Değerli kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.

 Meram Elektrik Dağıtım A.Ş. (MEDAŞ)

      Bu cevaptan ne anladınız? Yapacağız, edeceğiz gibi ilgisiz cevaplar. Benim yazımla alakası olmayan makas yolu ve Belediyenin yapacağı altyapı çalışması ile olayı geçiştirmişler. Benim yazımla ilgili yol ortasındaki direklerin altyapı ile hiç alakası yok. Sokak lambalarının yanması ve daha aydınlatıcı ampullerin bu cevapla ne alakası var? Ben merkezdeki lambaları soruyorum onlar Makastaki Karayollarının çalışmalarını anlatıyorlar. Şehir merkezinde elektrik tellerinin yer altına alınması ile ilgili altyapı ile ne alakası var? Benim o yazımı tekrar okurlarsa sevinirim.

       Sizin yüzünüzden geçen sene Sebil Mahallesi 6 ay bekledi ve sonunda yer altına almadığınız teller öylece kaldı. Bu insanları tatmin etmeyen cevap yazmak yerine biz sizden iş bekliyoruz. Benim evin önünden geçen yolun altyapı problemi falan yok ama teller sokakta. Ben eski bir belediyeciyim, zamanında yapmadığınız alt geçişleri Belediye bekleyip durmaz. Bu konuda geniş bilgim var girmeyim bu konulara bize hizmet verin yeter.

                                       Sivil toplum iftarları

      Pazar günü Yeni Mahalle ve Somuncu Baba mahallesindeki Belediye iftarında idim. Dün yazdığım gibi Belediye Başkanı Sayın Yazgı dünkü yazımda bahsettiğim gibi yine burada katılımcıların tek tek hatırlarını sorarak dertlerini dinledi.

      Yaptığı konuşmada ise; “ mahalle sakinlerimiz Mezbahane kokusundan şikâyet ediyor. Mezbahaneyi dönemimizde kaldırıp başka bir yere taşıyarak sizi kokudan kurtaracağız. Yolların yapımını ise 18 uygulaması nedeni ile gecikmiş bu ay bitiyor. Bittikten sonra mahalleyi ele alıp gerekli çalışmayı yapacağız, ancak daha yeniyiz bize biraz zaman tanıyın” dedi.

      Pazartesi günü SGK İl Müdürü Sayın Saffet Çalışkanın Ağaçlı tesislerinde Tarım platformu ile ortaklaşa verdikleri yemekte SGK’ya borcu olmayan işadamları ve Belediyelerin yetkililerine plaket verildi. Yemeğe Sayın Valimiz Şeref Ataklı, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Ak Parti İl Başkanı Fatih Yıldırıcı, daire müdürleri ve plaket alacak belediyeler katıldı.

       Aynı gün birbirileri ile çakışan bir Başka Yemek vardı Damızlık Birliği Başkanı Sayın Bekir Kayanın Çırağan Sarayındaki yemeğe Ağaçlıdan sonra geçtik. Üyelerine verilen yemeğe büyük katılım vardı, 1.500 civarında katılım oldu.

 

      Biz burada yemekten sonra birlik yönetim kurulu ve Tarım il Müdürü Bestami Zebunla çay sohbeti ettik. Sohbetin konusu ise Aksaray için yapılacak yatırım hizmetleri ile ilgili idi.


22.07.2014 00:00:00

Erdogan Kaya

Birikmiş konular

Birikmiş konular