Kısa adı AKİMDER olan Aksaray İmam Hatip Lisesi Mensup ve Mezunları Derneği’nin Pazar günü Zinciriye Medresesinde pilav gününde buluşması vardı. Okulların açılmış olmasına rağmen 500 kişiden fazla katılım vardı. Katılıma kendisi de bu camianın mensubu olan Sayın Valimiz Selami Altınok’ta katıldılar. Türkiye’de 300 tane mezunlar derneği olan İmam Hatipliler kadar hiçbir Lise birbirine bu kadar bağlı değiller. Diğer liselerde ancak sınıf arkadaşlarını bir araya getirebilirsiniz.

      Pilav gününe Aksaray Valimiz Sayın Altınok ile birlikte, Belediye Başkanımız Nevzat Palta, Aksaray Üniversitesi Rektörü Mustafa Acar, Ak Parti İl Başkanı Fatih Yıldırıcı, ÖNDER Genel Başkanı Hüseyin Korkut, eski müdürlerden Sefa Çayır, SGK İl Müdürü Saffet Çalışkan, Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, Belediye Başkanlarından Niyazi Alçay, Yılmaz Akbulut, Dursun Kaya, eski öğretmenler, çeşitli yerlerde daire müdürleri, öğretmenler, çok sayıda mezun bay ve Bayan katıldı.

       Burada enteresan olan ise genelde bu mezunlar toplantısına ilk on mezunların ağırlıkta olmaları dikkat çekiciydi. Belki de yıllarca görüşmedikleri arkadaşları ile kucaklaşıp sarmaş dolaş olan mezunların mutlulukları gözlerinden okunuyordu.

       Yazımın başında belirttiğim gibi Türkiye’de birbirine bağlı Lise mezunlarının içinde birbirine sıkıca bağlı olan lise mezunları içinde İmam Hatip Liseleridir. Bunun nedeni ise bu okullarda okuyanların birbirlerine bağlılığı ise manevi bir bağlılıktır. Diğer okul mezunlarının aksine bu okullarda okuyan öğrencilerin ötekileştirilmelerinden kaynaklanıyor.

      Dini dersler dışında diğer bütün dersleri görmelerine rağmen ötekileştirilerek gitsinler imam olsunlar diye dışlanmaları onları birbirine bağlamıştır. Bundan 30 yıl önce 33 İmam Hatip Lisesinin kapatılması olayının ardında bu kadar okul fazla düşüncesi idi. Ben o dönem, “ 33 İmam Hatip Lisesi Dramı” başlıklı bir yazıyı kaleme alarak, bu okul mezunlarının suçu Müslüman olmak mı demiştim.

      Müslüman bir ülkede yaşayacağız, dinini bilen okul mezunları dindarlığından dolayı başka okullara alınmamaları için belli kesimlerce mücadelesi verilmiştir. Koalisyonla iktidara gelen Sol iktidarların sürekli önünü kesmeye çalıştığı okullar İmam Hatipliler olmuştur. Devletin belli yerlerinde dindar insanların olmasını istemek kadar doğal bir şey var mı? Öğrenci velisinin bunu isteme hakkı yok mu?

       Pilav günün açılışını Akimder Başkanı Kuddüsi Bakar açarak İmam Hatip Liselerinin önem ve ehemmiyetini anlatarak bir konuşma yaptı.

      Daha sonra Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ahmet Alkan Hocam ve Önder Başkanı Hüseyin Korkut birer konuşma yaparak alanlarında mezunlara bilgiler verdiler.

       Burada konuşmasını akademisyen olarak önemsediğim Aksaray Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mustafa Acar şunları söyledi; “ ben her ne kadar İmam Hatipli olmasam da yakınlarımın tamamı İmam Hatip mezunları ile çevrili bir Rektör dostunuz karşınızda. 28 Şubatta İmam Hatiplilerin yok edilmesi için yaşanan bir süreçten geçtik. Ama 10 yıl geçmeden normal sürece gitti. Katsayının kalkması ile ötekileştirmeler bitti. Yani İmam Hatipliler kimliğine kavuştu her yerde yer almaya başladılar” dedi.

      Belediye Başkanı Sayın Nevzat Palta ise; “ Nereden nereye geldik buraya, mevlam nereden nereye getirdi bu insanları, işte örneği Sayın Başbakan. Her zaman bu camianın yanında olduk olmaya da devam edeceğiz. Bu toplantıda üzerimize ne düşüyorsa yaptık. Konuşmamı İmam Hatip Lisesinin kapısındaki bir şiirle bitirmek istiyorum.

        Allah’a dayan, sa’ye sarıl, hikmete ram ol.

        Yol varsa budur, bilmiyorum başka çıkar yol.”

      Sayın Vali Selami Altınok ise; “ Bazı arkadaşlarım dost olduklarını söyleyerek konuşmalarına başladı ama ben Mensupları olarak konuşuyorum. Bu memleket hizmet adına, Bayrağımız adına, Birliğimiz ve dirliğimize sahip çıkma adına bir başarıdır. Bir zamanlar İmam Hatiplileri insanlar sadece imam olsun istiyorlardı. Ama insanlar çocuğunun inançlı bir doktor, mühendis ve başka meslek sahibi olmasını istiyordu. Neden olmasın bu insanlar daha iyi hizmetler veriyor. Dolayısı ile Müslüman ülkelerde zulmün ve acıların son bulacağı bir gün diliyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

      Kısacası böyle bir toplantıyı tertip ederek bizleri bir araya getiren AKİMDER Başkanı Kuddüsi Bakar ve yönetimine, bu arada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.


23.09.2013 00:00:00

Erdogan Kaya

Birbirine bağlı mezunlar topluluğu

Birbirine bağlı mezunlar topluluğu