Gerçekten yapılanı, daha doğrusu onlarca yazılı ve sözlü ikaza rağmen akla ziyan bir şekildeki umursamazlığı anlamak mümkün değil.

  Hem umursamazlığın anlaşılır bir yönünün olup olmadığını, hatta ikaza rağmen istenenin gereğinin yapılmamasının açıklamasını bilen beri gelsin!!!

 4 YIL ÖNCEKİ İKAZDA UMURSANARAK GEREĞİ YAPILMADI!

2003 yılından itibaren bu konuda yaptığım sayısız haber ve kaleme aldığım köşe yazılarının yanında Belediye Başkanları Nevzat Palta ve Haluk Şahin Yazgı´nın yanında görüştüğüm birçok Belediye meclis üyesinin yanında 4 yıl öncede?  05.04.2013 Cuma günü 1 Bana Göre köşemde?ESİR CADDE VE SOKAKLARIMIZ AZLEDİLSİN!!!?başlığı altında;

    Büyüklerimden Âlemlere Rahmet olarak gönderilen Nebiler Nebisi Peygamber efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V.) ?in ?Bir konuda konuşurken her zaman doğruyu söyleyin fakat yemin etmeyin? diye buyurduğunu duymuştum.

    Bu nedenle büyüklerimiz söylerkende,dinlerkende yemin etmemeye ve ettirmemeye azami dikkat gösterirler.

     Fakat akla ziyan umursamazlıkla kafamın tası attırıldığından Rabbimizin Gazabını kuşatmış olan Rahmetine, Habibinin ise Şefaatine sığınarak size yemin ettireceğim!

DİNİNİZE İMANININIZA VE SEVDİKLERİNİZ AŞKINA KONUYU VİCDANINIZLA ANALİZ EDİN!

    Dininizi imanınızı,her neyi seviyorsanız onun aşkına şöyle bir çevrenize bakın birde içinde yaşadığınız şehrin Dünyanın en eski üç veya beş, bilemeden en fazla iki elin parmaklarını geçmeyen kadim şehrinden birisi olduğunu aklınıza getirerek çevrenizi bu bilginin ışığı altında inceleyin.!!!

    11 BİN YILLIK ŞEHİRDE 110 TARİHİ ESER VARMI?!!!

    Birde Pazartesi günü yazdığım gibi bizden 4500 yıl genç olan komşu ve kardeş Kayseri Şehir merkezi ile yine bizden 3500 yıl daha genç olan kardeş ve komşu Konya şehir merkezindeki tarihi eserleri gözünüzün önüne getirin!

   Aksaray´da her yüz yılda bir yapılan 1 tek tarihi eser bile ayakta kalmış olarak korunup günümüze intikal edilmesi sağlanmış olsaydı şu anda en azından şehir merkezinde 1100 tarihi eserimizin olması gerekmez miydi?!!!

BELEDİYE ELİYLE TARİHİ GEÇMİŞİMİZİ HEM ŞEHİRİMİZDEN, HEMDE SOKAKLARIMIZDAN SİLDİK!

     Tarihçi İbrahim Hakkı Konyalı´nın 10 yıldan fazla sahada ve kütüphaneler ile arşivlerde süren araştırmaları sonunda 1974 yılında yazılan ?Abideleri ve Kitabeleri İle Aksaray Tarihi? isimli üç büyük ciltten oluşan kitabın 2. Cildinin 1413 Sayfasında 1929 yılında dönemin Belediye Başkanı Hadi Arıbaş´ın yaptığı tarih katliamı belirtiyor.!!!

     Hadi Arıbaş´ın Aksaray´da yaptığı tarihi eser katliamının bir benzerini ise ondan 70 sene sonra ise bire bir olmasa da Osman Ertuğrul zamanında gerçekleştirildi.!!!

      Aksaray´ın numaralı sokaklarına tarihi isimler verilmesi gerekirken tam aksi yapılarak bir kısmı benim tarafımdan 1985´de merhum M.Emin Gürün´ün Belediye Başkanlığı döneminde verilen Tarihteki kahramanlarımızın ve devlet adamlarımızın isimlerinden oluşan sokakların isimleri kaldırılarak sokakların tamamına yakını sanki Aksaray´da insanlar değil de  Androidler yaşıyormuş gibi numaralandırıldı.!!!

 YUNUS EMRE NİN İSMİNİ MAHALLEYE VERDİK  HOCASI TAPTUK EMRE NİN SOKAĞINI İSE HÜRRİYETİNE KAVUŞTURAMADIK!!!

     Nevzat Palta Beyin Belediye Başkanlığını kazanmasından sonra bu yanlıştan geri dönülmesini Tarihi Kentler Birliğine üye olan bir şehirde tarihi sokak isimlerinin kaldırılmasının Aksaray´a yakışmadığını!!!

    Öncelikle numaralanan sokaklara yeniden eski isimlerinin iade edilmesinin, ardından ise tüm bulvar, cadde ve sokaklarımızın öncelikle Aksaray, ardından ise ülkemiz tarihine mal olmuş kişilerin isimlerinin konmasının gerekliliğini hem her vesileyle kendileriyle görüştüğümde söyledim hem de sürekli olarak yazdım.

    Daha sonra? Yunus Kent ve Bahçeli Kent? mahalle isimlerinin değiştirilerek? Yunus Emre ve Cumhuriyet? Mahallesi isimlerinin verilmesiyle ilgili Nevzat Palta tarafından basına bilgi verilirken ?Yunus´ Emre nin adına Mahalle kurdunuz!, Yunus Emre nin Hocası Taptuk Emre nin  ise sokağını kaldırdınız. ?diye belirtmem üzerine Başkan Palta konuyu açmamı istedi.

     Bunun üzerine Osman Ertuğrul döneminde sokak isimlerinin kaldırılması esnasında diğer sokak isimleriyle birlikte birçok tarihi şahsiyetin ismini taşıyan sokak isimlerinin de kaldırılarak numara verilmesi esnasında Yunus Emre Hazretlerinin Hocası ?Taptuk Emre sokağı ?isminin de kaldırıldığını söyledim.!!!

   Ardından ise bunun Aksaray´a yakışmadığını belirterek diğer sokaklardan kaldırılan isimleriyle birlikte ?Taptuk Emre Sokağı? isminin de geri iade edilmesinin gerekliğini izah ettim.

     Başkan Palta bunun üzerine nemi yaptı?!!!

     Konu uzun süreceğinden yerimiz ise dolduğundan izninize sığınarak önce Nevzat Bey döneminde, daha sonra ise Haluk Başkan döneminde neyin yapıldığını/yapılmadığını ise nasip olursa o gün için  çok önemli bir aktüel gelişme olmaz ise Cuma günü kaldığı yerden devam edeceğim.

    İlimiz ve şehrimizin maddi ve manevi mutluğunun gereğinin yapılmasını isteyen başta Belediye Başkanı Haluk Şahin

Yazgı ve Vali Aykut Pekmez olmak üzere tüm yetkililer tarafından takibi dileğiyle.

     Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun


22.02.2017 00:14:29

Ali Genç

Bırakın Yeni İsimleri Esir Edilen Cadde ve Sokaklar Bile Kurtarılamadı!

Bırakın Yeni İsimleri Esir Edilen Cadde ve Sokaklar Bile Kurtarılamadı!