Geçtiğimiz hafta sonu öyle yoğun geçti ki, günü birlik onları size yazmak çok zor. Zamanında yazılmayan yazılar gecikince bayatlıyor, yada unutuyoruz. Bu nedenle bugünler de yığılan konuları birer köşe yazısı yapmam gerekirken, iki konuyu bir arada yazmak zorunda kalacağım. Onun için çok fazla yer veremediğim için başta muhatapları ve okurlar beni bağışlasın. Bugün Sayın Belediye Başkanımız Nevzat Palta’nın aldığı ödülden ve Türkçe olimpiyatlardan bahsedeceğim. Yarında aynı şekilde iki konuyu ele alacağım.

       Belediye Başkanımız Ak Partili Belediye Başkanlarının katıldığı toplantıda Kılıçaslan Parkı projesi ile Sayın Başbakanımızdan bir ödül almıştır. Zaman zaman bazı ajans, kuruluş ve dergilerde ticarete yönelik yılın başarılı Belediye Başkanları seçerek kendilerine ticari amaçlı plaketler verilir. Biz gazeteciler bunu bildiğimiz için bu plaketlere pek önem vermeyiz.

       Ama siyasetçiler için aldıkları her plaket seçmene şirin görünme açısından önemlidir. Gezdiğim birçok Belediye Başkanlarının odalarında başarılı Belediye Başkanları plaketleri görmemeniz mümkün değil. Başarılı derken başarıyı görmek lazım, başarı yok paralı plaketle masaları süsler. Başarılı birçok Belediye Başkanı para vermediği için masasında plaket bulunmaz.

       Bunu niçin anlattığıma gelince Sayın Palta’nın aldığı bu plaketi önemsiyorum. Bu ödül Sayın Başbakanımız tarafından verilmiştir. Niçin verilmiştir, dün sarhoş ve tinercilerin zula yaptıkları bir yeşil bölge bugün herkesin rahatlıkla güven içinde gidip geldiği bir mesire yeri olmuştur. Yazın gündüz gece uzaklara gidemeyen dar gelirli ailelerin rahatlıkla dinlenip oksijen aldıkları yerdir.

        Paralı yerlere gidemeyen dar gelirli aileler burada zaman geçirmektedir. Herkesin atı arabası bulunmayabilir, ama ellerindeki bir poşetlerle getirdikleri yiyecekleri yiyebilecek artık yakınlarında bir yerleri vardır. Bu açıdan bu park çok önemli duruma gelmiştir.

       Yeni bölümlerinin de tamamlanması ile uzun zaman Aksaraylıların piknik yapabilecekleri bir yerdir. Bu proje gerçekten plaketi hak etmiştir, Aksaray içinde misafirinizi yazın rahatlıkla götürüp piknik yapacağı yerdir. Umarım Sayın Başkan seneye de Somuncu Baba külliyesi ile bir plaket ve takdir daha alır. Külliye ile de bunu hak etmektedir, kim nasıl yorumlarsa yorumlasın.

      Efendim gazetelerde reklam olarak yayınlanıyormuşta falan filan. Bir siyasetçinin mutlu olacağı en güzel başarı bir plaketle Sayın Başbakanımız tarafından ödüllendirilmesi. Bu vesile ile bende Sayın Başkanı aldığı bu ödül nedeni ile kendisini tebrik ediyorum.

                                        Türkçe olimpiyatları ilimizde

     Türkçe olimpiyatlarının 11’cisi 10 Haziran 2013 tarihinde ilimizde yapılacak. Dağılgan spor sahasında yapılacak olan bu olimpiyat ilimizin tanıtımı için fevkalade bir organize olacak. Komitenin bir yemekle bir araya gelişinde bende bulundum. Çok geniş bir komite oluşturularak işe başlayan ekip çok ciddi ve titiz bir çalışma yapmaktadırlar.

      Malumunuz birçok şehirde yapılan bu organizenin 11’cisi ilimizde yapılacak. 140 ülkeden ilimize Türkçe olimpiyat için gelecekler. Yapılan bu etkinliği birçok Televizyon naklen verirken yurt dışında da yankısı olacak ve ilimizin tanıtımın da güzel bir organize olacağı kanaatindeyim.

        Komitenin Başkanlığını Belediye Başkanımız Sayın Nevzat Patla üstlenmiş. Yardımcılıklarına Üniversite Rektörümüz Mustafa Acar getirilmiş. Ayrıca sivil toplum kuruluşlarından Ticaret odası Başkanı Ali Öztürk, Baro Başkanı Levent Bozkurt, Kırmızı Et Üreticiler Birliği Başkanı Hamit Özkök, Borsa Başkanı Kemal Gümüşsoy, Ticaret Odası Başkanı Emin Koçak ve Koyun keçi üreticiler Birliği Başkanı Mahmut Aktürk komitede üye.

       Türkçe olimpiyatlarının yapılmasında en önemli konu ilimizin tanıtımı olacağı kanaatindeyim. Birde dünyanın 140 ülkesinden öğrencilerin Türkçe gösteriler yapması da ayrı bir güzellik olacaktır. Bu tanıtımın önemini bilen Belediye Başkanımızı bu konuda çok iştahlı ve heyecanlı gördüm. Elbette bir Belediye Başkanı için ilinin tanıtılması kadar güzel bir şey olamaz. Bundan dolayı da komitenin başkanlığından kaçınmamış.

       2013 yılı ilimizin tanıtımı açısından fevkalade bir yıl olacağı kanaatindeyim. Nedenine gelince Ankara da açılacak olan Aksaraylılar tanıtım günleri ile başlayacak olan tanıtım, Türkçe olimpiyatları ile zirve yapacağı kanaatindeyim. Bu olimpiyatları herkesin görmesi lazım.


6.04.2013 00:00:00

Erdogan Kaya

Bir ödülde külliyeye gelmeli

Bir ödülde külliyeye gelmeli