Bugün ilk on günü rahmet,2.si mağfiret ve sonuncusu ise cehennemden kurtuluşa vesile olan 11 Ayın Sultanı Ramazanın son günü.

        Bu mübarek ay Müslümanlar için aynı zamanda daha önce yerine getiremedikleri ibadetlere başlayıp,dinin ahlakın men ettiği bir çok menfiliği de bırakıp nefis muhasebesi de yaptıkları bir zaman dilimiydi.

  AKSARAY BELEDİYESİ 30 BİN KİŞİYE VERDİĞİ İFTARLA 3 KUŞU BİRDEN AVLADI!

    Bu rahmet mevsiminde Aksaray Belediyesi tarafından ise Ramazan sokağı ve mahalle iftarları başta olmak üzere çeşitli sosyal etkinliklerle dolu,dolu geçirildiğini kamuoyuyla birlikte takip ettim.

   Konuyla ilgili bilgilendirmeyi ise Perşembe günü Belediyenin Medya mensuplarını bir araya getirdiği İftar yemeğinde Başkan Yazgı´dan bizzat öğrendik.

    Başkan verdiği bilgilerde Ramazan sokağının dışında şehir genelinde verilen iftar yemeklerinde ve finali Kadir gecesi kendi mahallem Coğlakida verilen muhteşem iftar yemeğiyle Şehir nüfusunun %15´ni oluşturan 30 Binden fazla kişinin bir araya gelmelerinin sağlandığını.

    Bu iftar yemekleriyle Belediyenin hayır hizmeti yapmasının yanında aynı Apartmanda oturan,fakat  çoğu bir birin tanımayan komşuların bir,birilerini tanımaya vesile olduğunu!!!

    Yemek verilen yerde kurulan Beyaz Masa birimi ile bölgenin dert ve sıkıntılarıyla çözümlerinin de öğrenildiğini.

     Her mahallenin yardıma ihtiyacı bulunanlarının veri tabanının oluşturularak acil ihtiyaçların getirilen paketler veya  çeklerle karşılandığı,diğerlerine ise ihtiyaç kartlarının verilmesiyle beklenen umulan maksada varılmasıyla  amiyane tabirle atılan bir taşla 3, hatta daha fazla kuşun birden vurulduğunu öğrendik.

   BAYRAM HEDİYELERİ

    Yazgı  yemekte yaptığı konuşmasında ise Aksaray´ın  imarı ile su ihtiyacı konusunda ise 2 müjdeyi paylaştı.

   Müjdenin ilki Cuma günü Kültür Merkezinde Belediye ile Esnaf kuruluşları ve Sanayi Esnafının katılımıyla gerçekleştirilen ?Gönüllülük?  esasına dayanan Net kullanım alanı 105 Metre ile 500 Metre arasında değişen iş yerlerinin olacağı Ortak Ölçekli Sanayi ile ilgili olarak taleplerin toplanmasının ardından takriben 2 yıl içinde bitirilecek olan çalışmaydı.

   Müjdenin 2. si ise Aksaray´da yaşayanların ve önümüzdeki en az yarım asırda yaşayacak olanları çok yakından ilgilendiren sağlıklı içme ve kullanma suyuydu.

     Yüksek ihtimal ile bayramdan sonraki Pazartesi ye denk gelen 11 Temmuz günü Ankara´da DSİ Genel Müdürlüğündeki bizlerinde bizzat şahit olacağı imza töreninin ardından başlayacak ve takriben 2 yıl sürecek çalışmanın sonunda bu sıkıntıdan en azından yarım asır boyunca kurtulmamız mutluluğunun paylaşılmasıydı.

DARISI E.90 VE BAŞKAN YAZGI´IN BATTI ÇIKTI KONUSUNDAKİ ZORLUĞA SEBEP OLARAK BELİRTTİĞİ OLUMSUZLUKLARI TAMAMEN ORTADAN KALDIRACAK OLAN MODERN ŞEHİRCİLİĞİN GEREĞİNDE!!!

   Bu güzel olumlu gelişme ve verilen 2 bayram müjdesinin hedefine planlanan zaman içinde ulaşmasını dilerken 2 meselemizi de yazmakta bir vatandaş olarak boynumun borcu!!!

   Bu meselelerimizden ilki olan istikbalimizin olmazsa olmazlarından ulaşımdaki can damarımız E.90 Karayolunun Ankara-Pozantı Otobanı açılmadan bu günkü cazibesini sürdürecek veya yüksek oranda koruyacak tedbirlerin zaman geçirilmeden alınarak bu tedbirlerin uygulanması gerekiyor!!!

   Boynuma borç olan istikbalimizdeki hizmetlerin kalitesini yükseltmesini,hizmetlerin hızlandırılmasını sağlamasının yanında kaynak israfı ile arızaları da milimize edecek olan Başkan Yazgı´nın Ofis önündeki Battı-Çıktı´ya başlamadaki zorlukları Aksaray´da ve ilimiz genelindeki tüm yerleşim yerlerinde tamamen ortadan kaldıracak olan su,kanalizasyon,yağmur  suyu,telefon,elektrik ve gaz hatlarını tek kanalda birleştirecek olan tünel sistemine bir yerlerden başlanmasıdır.

   Planlanan ve planlanacak olanların şehrimiz,ilimiz ve hemşerilerimize hayırlı olması,bunları başaracaklarında hayırla yad edilmeleri dileğiyle iyi bayramlar.

  Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.


4.07.2016 10:23:41

Ali Genç

Bir Taşla Vurulan Kuşlar Ve Bayram Hediyeleri

Bir Taşla Vurulan Kuşlar Ve Bayram Hediyeleri