Bir kurban Bayramını daha geride bıraktık. Rabbım yeni mubarek Bayramlara hep birlikte barış ve kardeşlik içinde girmeyi Rabbım nasip etsin. Hemen şunu söyleyim artık şehirlerde eskisi gibi Bayram güzelliklei kalmamış. Pek eskisi  gibi olmasa da köylerde Bayram havası var. Zaten tatilin uzun olması çalışanlar ve durumu yerinde olanlar kendilerini tatil beldelerine attılar. Tabi bu insanların kendisinin bilip düşüneceği işler.

     Bayramlaşma eskisi gibi artık bire bir ziyaretler şeklinde değil. Şu teknoloji var ya artık insanları birbirinden kopardı. ?Alooo nasılsın Bayramın kutluolsun? deyip olayı bitiriyoruz. Halbu ki eskiden bire bir gidilir yaşlılarımızın elleri öpülr, ikramlar yenirdi.

      Hatta yaşlılar küçükleri bağrına basar, ? aman nasılda büyümüşün seni görmeyeli? diyerek küçükler mutlu edilirdi. Silayı rahimin havası bir ayrı olurdu. Sesle veya yazı ile uzaktakileri menmun ve mutlu edersiniz de yakındakileri mutlu edemezsiniz.

       Hele şu anne ve Babaları sağ olanlar ziyaret imkanı olupta ziyaret etmeden tatile kaçtılarsa çok acı. Onlarda Anne ve Baba olduklarında bunun ne demek olduklarını elbette bir gün gelecek anlayacaklar.

       Biz eskisi gibi Bayramın ilk günü onları artık ziyaret edemiyoruz. Onların kabirlerini ziyaret etmek durumundayız. Tabi bizde belli bir yaşa gelince bizi ziyarete gelenler oluyor. Rabbım bu ziyaretlerden bizleri mahrum etmesin.

       Geçen hafta Perşembe günü 30 Ağustos Resepsiyonunda idim baktım eski Resepsiyonları arar oldum. Zaten Resepsiyonlara brokrasi ve sivil toplum kuruluşları dolduruyordu. Bu sene yarısı tatile gidince Resepsiyonda sönük geçti.

       Arefe günü Öğretmen evinde Bayramlaşma vardı. Bu bayramlaşmada Resepsiyonu aratmayacak cinstendi. Nerede ise fazlası birkaç kişi idi. Resepsiyondaki katılımın aynısı Bayramlaşmaya katıldılar.

       Bayramın ikinci günü Partilerde bayramlaşma vardı. Ben genel olarak her Bayram Ak Partinin bayramlaşmasına katılırdım. Ama iki senedir bu bayramlaşmalara katılmıyorum. Bir sözüm vardı o sözüm üzerine katılmıyorum. Ama inşallah bundan sonra katılırım diye düşünüyorum. Bababalarnın malı gibi bizim oralardan uzaklaşmamıza neden  olanlar utansın. Bununda cevabını aldıklarını düşünüyorum.

       Bunun dışında da şehirde pek toplu bayramlaşmalar olmadı. Bayramın ilk günü Belediye Başkanı ve iki vekil toplu kesimhaneleri ziyaret ederek bayramlaştılar.

      Netten izlediğim kadarı ile Sayın babacan valimiz Aykut Pekmez ili terketmeden şehit ailesi ve bazı önemli yerleri ziyaret ettiler.

     Köylerde ise eskisi gibi insanlar yine akraba ve eş dostu ziyaret ederek bir araya geldiler. Bende bu havayı teneffüs edenlerdenim.

      Samimiyet ve güzel ortam yine kırsalda kaldığını söyleyebilirim. Bu samimiyeti ve evsahipliğini buralarda görebilirsiniz.

      Eskisi gibi deri kapmaca yaşanmadı, herkes artık derisini nereye vereceğini iyi öğrenmiş. Sokaklarda farklı guruplara ait deri toplayanları pek göremedim. Bu bilinç bile güzel gelişmedir.


4.09.2017 08:27:04

Erdogan Kaya

Bir bayram daha böyle geçti

Bir bayram daha böyle geçti