Öğrenemeyen bilemez.,Bilmeyen ise söyleyemez.!

 Söyleyebilmek için bilmek., Bilmek içinde öğrenmek gerekir.!

 Atalarımız boşuna ”Bilen dağlar aşmış bilmeyen ise düz yolda şaşmış” dememişler.

 CESARET VE SAMİMİYETLE KULLANILAN BİLGİ BAŞARI GETİRİR!!!

    Bilgi ile donatılmayan cesaret olsa,olsa  cahil cesareti olur ki cahil cesaretinin en başarılısı deneme yanılma ile hedefe ulaşacağından bu deneme ve yanılmaya harcanan zaman,yapıp bozma neticesinde elde edilen verilen zahmete çoğu zamanda değmez.!

    Oysa bilgiyle desteklenen cesaretle yapılan eylemde,hizmette negatifliğe izin verilmeden veya nefatiflikler tamamen milimize edileceğinden getirisi cahil cesurun en samimisinin getirisinden kat,kat fazla olur.!!!

 BİLGİ VE SAMİMİYETLİ CESARETİN ADI MÜSİYAD VE VALİ COŞ

     Bilgiyle desteklenen ve samimiyetle yapılan işlerin başarısına iki örnekten.

   biri bizimle ilgili, diğer ise samimi bir Aksaraylı kadar bizi sevene ait.

    MÜSİYAD AKSARAY’IN VERİ HARİTASINI ÇIKARTTI

     Bilgiyle desteklenen cesaretle samimi olarak yapılan çalışmaya en iyi örneklerde ilki Müstakil İş Adamları Derneği(Misiyad) Aksaray Şubesinin başarılarıdır.

      Şubenin açılışından bu yana görev yapan başkan ve yönetim kurulu üyelerinin bilgiyle destekledikleri samimi çalışmalarıyla öncelikle akla gelen her konuda Aksaray’ın sahip oldukları yer altı ve üstü zenginliklerini,tarihimizi,turizmimizi,tarımımızla hayvancılığımızı yayınladıkları basılı belgelerle ortaya koydular.

      Bu hem yazılı, hem dijital ortama aktardıklarıyla kendi branşlarında yatırım yapacak olan yerli ve yabancılara her konuda yol haritası çizerek  yapacakları yatırma en az masraf ve  en az emekle nasıl ulaşacaklarını rehber niteliğinde olan yayınlarıyla bir taraftan yatırımcıya yol gösterilerken,diğer taraftan ise sahip olduklarımızın en iyi veri  tabanları oluşturuldu.

        Bu çalışmaların yanında Aksaray’ın tüm sıkıntılarının çözümü için akla gelen her konuda il içi ve merkezi hükümet ile ilgili iş adamları kuruluşlarıyla yurt içinde ve dışında yatırımcılar nezdinde sürdürdükleri çalışmaları birer başarı örneği.

       Kurum tarafından hazırlanan devede kulak eksikleri sayılmaz ise şimdiye kadarki hazırlananların en kapsamlısı olan Aksaray’ın sahip olduğu tarihi eserleriyle, tabiat anıtları ve din önderlerinin yerlerini görsel olarak ortaya koyan broşür ise bilgiyle desteklenen samimiyetle ortaya konan ete kemiğe bürünmüş bir cesaret başarısıdır.

BİNGÖL’DEN BAŞLAYAN BAŞARI AKSARAY, KIRIKKALE

 VE AYDIN IN ARDINDAN ADANA’DA DEVAM EDİYOR

    Bilgi ile desteklenen samimiyetle elde edilen cesur çalışmanın ikinci başarısı ise aradan geçen bunca zamana rağmen yeri bir türlü doldurulamayan ülkemizin başarılı mülkiyelilerinden Adana Valisi Hüseyin Avni Coş beydir.

   Aksaray’da çok kısa denebilecek görevi esnasında kamuda statükoyla  jakobenlerle siyasi militanlıkla sürdürdükleri uygulamalarına devam etmelerine  izin vermeyerek kamu idaresini milletin hizmetkarı haline getirdiği için alışılagelmiş uygulamalarını devam edilmekten alı konulanlar ona kızarlarken başta garip ve güreabalar olmak üzere Aksaray’lıların genelinin, hatta ezici çoğunluğunun ise sevgisini kazanmıştı.

     Hüseyin Avni Coş beyin mülkiye müfettiş olmasından gelen avantajıyla ülkemizin yasaları ve yönetmenliklerini bilmesinden gelen artılarıyla, yani bilgiyle desteklenen samimiyetinin ve cesaretinin ilk büyük meyvelerini Bingöl’ün yeniden imar edilmesindeki başarılarıyla ortaya koydu.

    Aksaray’da çok kısa süren görevinde ise başta Üniversitemizin kurulması çalışmalarının başarılması olmak üzere her konuda bir çok örnekler ortaya koydu.

EMASYA’NIN ETKİSİZLEŞMESİNİ SAĞLADI

    Ekmeğini yedikleri velinimetleri olan milletimizin kendi parasıyla aldığı silahlarıyla tehdit eden nankör 28 Şubat kalıntısı Emasya oyunlarını da aynı bilgiyle bozmasıyla ve birimizi bin yapma konusundaki diğer samimi çalışmalarıyla Aksaray’lı hemşerilerimizin yanında demokrasiden,insan hakları ile fikir ve inanç hürriyetini savunanlarında gönlünde unutulmaz bir yere oturdu.

   Aksaray’ın kendisini aradan geçen uzun zamana rağmen unutmadığı başarılı çalışmalarına Serhat Kırklareli, Efeler diyar Aydın illerimizde yaptığı başarılı hizmetlerinin ardından Çukurova’nın yıldızı Adana dada başta sosyal projelerle,milleti  mağdur eden anarşi ve teröre taviz vermeden mücadele etti.

   Bu başarılarıyla bu ilimizde anarşinin milimize edilmesiyle milletin değerlerine sahip çıkmasını bilgisiyle birleştirdiği samimi cesaretiyle taviz vermeden yaptığı uygulamalarıyla göz doldurmaya devam ediyor.

    Adana’ya atanmasının bayram sonuna denk gelmesiyle onun illerine atanmasıyla buradakilerin bayram yapmayı sürdüreceklerini belirtmek için ”Adana’da Bayram Devam Ediyor.” başlığı altında  onun Adana’ya yapacaklarıyla onların bayramının devam edeceğini o zamanki yazdığım köşemde belirtmiştim.

   Coş Vali’nin bilgisinden gelen cesaretiyle ortaya koyduğu son güzel çalışması ise milletimizin en önemli ortak milli sembolü olan Şanlı Al Bayrağımızın Kanununu ve yönetmeliğini bilmesi nedeniyle Cumhuriyet Bayramı çelenk konma töreninde siyasete alet edilmesini önlemesidir.

        Aksaray Müsiyad Şubesi Başkanı Kerim Yardımlı kardeşim ve tüm yönetim kurulu üyeleriyle, diğer çalışma arkadaşlarına ve Adana Valisi Hüseyin Avni Coş beye bilgiyle donatılan samimiyetleriyle ortaya koydukları cesaretleriyle elde ettikleri başarılarının artarak milletimizin birinin bin edilmesi yönündeki çabalarının devam etmesi dileğiyle kendilerini kutluyorum.

      Ataları ve Ecdatlarına rahmet olsun.

     Tüm kurum ve kişilerinde yaptıkları işlerini kayıtsız ve şartsız olarak milletimizin hizmetkârları oldukları bilinciyle yapacaklarını en iyi şekilde öğrenerek ve bilerek ve bu bilgiden gelen samimi cesaretle yapmaları dileğiyle.

        Cuma’nız Mübarek Olsun. Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 

 


2.11.2013 00:00:00

Ali Genç

Bilgi ve Samimiyet`in Başarısı

Bilgi ve Samimiyet?in Başarısı