Gazete ve internet üzerinden takip ediyorsunuz, ülkemizde Gezi olaylarından sonra bir kaos başladı. Ülke ekonomisi ve istikrarı sarsıldı ve ardından 17 Aralık olayı patlak verdi. Ben Sayın Başbakanı İstanbul il Başkanlığından tanımam nedeni ile kendisini sevmem ve aşina olmamın sonucu ilimizde Ak Partiye bir katkım olması için İl Genel Meclis Üyeliği için aday adayı oldum. Görüştüğüm yetkililerde destek vereceklerini ve yararlı olacağımı söylediler, bende müracaatımı yaptım.

      Üç aylık sürede öyle şeyler yaşadım ki, listeye girmemem için gayret sarf edenler tarafından, namus ve şerefimizle yaşamaya çalışırken girilmedik bir yatağımız kaldı. 36 arkadaş bu yarışta iken ne hikmetse sadece hedefte ben oldum. Bu korku ve endişe neyin nesi anlamadım, altı üstü bir meclis üyeliği.

      Kendi kendime haşa en büyük Allah, ama ben ne büyükmüşüm ve hatta ben neymişim be demeden kendimi alamadım. Listeler belli oldu ve ilk önce birinci sırada olduğum söylendi, sonra 5 sıraya genel merkez tarafından listeye yazıldığım gece 03.20’de bana haber verildi.

      Ertesi gece saat 01.30’da genel merkezin bir milletvekilimize PKK’lı dediğim iddia edilerek listeden çıkarıldığım haberini aldım. Zannedersem liste bugün itibarı ile seçim kuruluna verilecek. Tabi bunların en başında il Başkanı Fatih Yıldırıcı büyük rol oynadı. Bu sürede beni şaşırtan ve hayal kırıklığına uğratan bir yapısını öğrenmiş oldum. Anlayacağınız Aksaray bir olsa bana kendisini bana bu kadar güzel anlatamazdı, hayal kırıklığına uğradım.

       Yüzüme bir türlü arkamdan farklı türlü konuşarak benim liste dışı olmam için gayret sarf etti. Tabi bunu yaparken ince bir siyaset izleyerek direk değil en direk vuruş yapmaya çalıştı. Ama partide en çok onda hakkımın olduğunu söyleyebilirim. Kendisine hakkımı hiç helal etmiyorum, söylemek istemezdim ama onun en zor gününde yanında ben oldum savundum.

      Liste yaparken nelere dikkat ettiğini bana anlattığında şok oldum. Ertesi günü bu ifadesinden dolayı dudaklarım uçukladı. Genel merkez tarafından listeye alındığım haberinin ertesi günü kendisinin de olduğu Milletvekili Ruhi Açıkgöz ile beraber tekrar genel merkeze giderek listeden çıkarılmam sağlandı. Ruhi Açıkgöz’ün sıkıntısı ise çok daha vahimdi. 2011 yılında Tıp Fakültesinin neden iptal edildiği ile ilgili bir yazı yazmıştım. Bundan sonra kendisi ile mail üzerinden bir yazışmam olmuştu. Bu yazışmaların bir gün bana koz olarak kullanılacağını bildiğim için hala saklıyorum. Bunu paylaşsam onun açısından hiçte hoş olmaz.

       O yazışmamızda kendisine çok ağır ithamda bulunduğumu nasıl bir anlayışsa kendisine PKK’lı dediğimi iddia ederek listeden çıkarılmamı sağladı. Ama ben bu mektupları genel merkeze ulaştıracağım gerçekler ortaya çıkacak. Aslında çok önemli ve bazı kişilerin zor durumda kalacağı belgelerle üç tane yazı yazdım. Sonra düşündüm aday olamadı da bunları yazıyor şeklinde ithama maruz kalmamak için sizlerle paylaşmıyorum.

Birde Ak Partiye, Sayın Başbakana ve Belediye Başkan adayı pırıl pırıl bir kardeşimiz olan Haluk Şahin beye zarar vermemek adına bunları 30 Mart sonrasına bırakıyorum. Ak Parti ile ilgili yazdığım bütün yazılarımın arkasında olduğumu belirtmek isterim. Ancak Erdoğan Kaya bundan sonra siyasi kimlik ile değil gerçek kimliği ile eskisi gibi yazacaktır. Nasıl olsa bu bizim adam eleştirmez fikri geride kalacaktır. Bizi eleştirenleri susturalım kuralı değişecektir. Ama bundan sonra farklı Erdoğan olacaktır. Adaylığımın neden engel olduğunu az da olsa sizlerle paylaştım şimdilik bu kadar.

                                                       AKSARAY HABERCİ BEĞENİLDİ

      Cumartesi günü Efor AVM alışveriş merkezinde tanıtımı yapılan Aksaray Haberci dergisinin tanıtımına katıldım. Mustafa Avcı ve ekibi ikinci sayısını çıkardıkları dergi beğenildi. Tanıtıma çok sayıda misafir katılarak sohbet edip dergiyi incelediler.

 

       Dergi ilimizin tanıtımı, sanatı, tarihi ve kültürü ile ilgili bir çalışma. Derginin yeni olması nedeni ile umarım bundan sonra ilimizin değerlerini ön plana çıkararak daha yararlı olacağı kanaatindeyim. Aksaray için yeni bir sanat dergisinin ilimize kazandırılmasında emeği geçen Başta Mustafa Avcı ve ekibini kutluyor başarılar diliyorum.


17.02.2014 00:00:00

Erdogan Kaya

Ben neymişim be

Ben neymişim be