Geçtiğimiz Cuma günü Aksaray Belediyesinin meclis toplantısı vardı. Bu meclisi bir süre izleme imkânı buldum, meclisin tek maddesi vardı. Bu madde Belediye bütçesi ile ilgili idi. Bütçe 195 milyon olarak kabul edildi. Yani eski paramızla 195 trilyon bir para. Şöyle baktığımda İl Genel meclisinin bütçesinin tam iki katı bir bütçe. Anladığım kadarı ile Sayın Yazgı önümüzdeki yıl Aksaray hizmet yılı olarak belirlemişe benziyor.

      Belediyenin 195 Milyon TL olan 2016 Mali Yılı Gelir - Gider Bütçesi´nin oylanmasından sonra Başkan Yazgı şunları söyledi: "2016 Mali Yılı Gelir Bütçemiz 195 Milyon TL, Gider Bütçemiz 195 Milyon TL olarak denk bir şekilde yapılmış ve meclisimiz tarafından oy birliğiyle kabul edilmiştir. Aksaray Belediyesi´nin 2016 yılı bütçesinde ana payı 73 milyon 540 bin lira ile Mal ve Hizmet Alım giderleri alırken yatırımlara ise 71 milyon 966 bin lira ödenek ayrılmıştır.

       Aksaraylı hemşerilerimize tüm meclis üyelerimizin adına açıklıkla söylemek isterim ki, sizlerden topladığımız her kuruş yine sizin için harcanmaktadır. Belediye bütçemize artı değerler katacak projelerimizi geliştiriyoruz. İlimizin gelirlerini en uygun şekilde değerlendirerek vatandaşlarımızdan geleni, istenilen düzeyde ilimize kazanım olarak geri döndüreceğiz önümüzdeki dönemde halkımıza vaat ettiğimiz projelerimizi de gerçekleştireceğiz. El birliği yaparak Aksaray halkına en iyi hizmeti sunacağız. Bu sorumlukla hazırladığımız 2016 yılı bütçesinin ilimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen tüm personelimize ve meclis üyelerimize teşekkür ediyorum.? dedi.

      Buradan anladığım kadarı ile 71 milyon kadarı il için yatırıma ayrılmış. Yanı bu para ile seçim sürecinde verdikleri vaatlere başlayacağının sinyalini vermektedir.

       Belediye Başkanı Sayın Yazgı ile seçim öncesi televizyon programı öncesi yaptığımız görüşmede kendi seçimi ile ?1,5 yılda 4 seçim yaşamaları nedeni ile doğru dürüş hizmet yapmaya zamanımız olmadı? demişti. Bırakın Yazgıyı kasaba Belediye Başkanları bile bu durumdan rahatsız olduklarını söyleyerek seçimden işimize bakamaz olduk diye dert yandıkları şikâyetlerine bizzat tanık olmuşumdur.

      Belediye meclis toplantısından sonra bazı meclis üyeleri ile birlikte Sayın Yazgı ile ayaküstü sohbetimizde, ? 2016 yılının hizmet yılı olacağını ve Aksaray´ı şantiyeye çevireceğini? söyleyerek hizmetlerle ilgili tüyo almış olduk.

       Sonra bu hizmetler neler olabilir diye kendi kendime yorumlar yaptım. Bildiğim kadarı ile Aralık ayı sonunda eski terminal yıkılarak ilkbaharda temeline başlanacağı. Dolayısı ile Aksaray şehrin göbeğindeki yığıntıdan ve çirkin görüntüden kurtulmuş olacaktır.

      İçme suyu ile ilgili Kalkınma Bakanlığından onaylanan 95 milyonluk projeyi hayata geçirmek için çalışma başlatılacak. Bu çalışma kapsamlı bir çalışma olacağı için bir basın toplantısında yaptığı açıklamaya göre 2 yıl içinde tamamlanması planlanıyor. Suyla birlikte su kesintisi olduğunda şehre 1,5 gün yetecek bir deponun inşası yapılarak şehir her hâlükârda susuz kalmayacak. Tabi böyle bir projenin bitmesi zaman alacaktır.

       Sanayinin taşınma projesi hayata geçirilmesi için işe başlanması planlanıyor. Gerçekten de şehre yakışmayan bu döküntü içindeki sanayi mutlaka taşınmalıdır. Taşınması için yeni öneri ile esnafın görüşü alınarak bir rakam sunularak çalışmaya başlanması planlanıyor.

      Burada şunu belirtmek isterim ki, sanayi esnafımızda çok fazla sıkıntıya girmeden bu proje için elini taşın altına koyması lazım. Her şeyi devletten beklemek yerine yeni bir işyeri sahibi olmak ve sağlıklı bir alanda çalışma imkanı için bu projeye destek vermeliler.

       Bir ayrı proje ise TMO Toprak Mahsulleri Ofisinin taşınması ve yerine yeşil alan yapılması planı. Hemen akabinde Hayvan pazarının mevcut yerinden inşaatı süren Ticaret Borsasının Ticaret merkezi bölgesine taşınma çalışmaları devam ediyor.

      Somuncu Baba projesine yakın bir projenin Bedir muhtar mezarlığına yapılması çalışmaları devam ediyor. Tüm bu projelerin seneye hayata geçirilmesi için bir çalışmanın başlayacağını tahmin ediyorum. Bu nedenle 2016 yılı Aksaray için Belediyenin hizmet yılı olacağını düşünüyorum.


18.11.2015 18:13:28

Erdogan Kaya

Belediyede 2016 yılı hizmetler yılı olacak

Belediyede 2016 yılı hizmetler yılı olacak