Malumunuz geçen Perşembe günü Avukatlar günü idi. Bu günün anısına Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı hukukçulara yemek vererek onları bir araya getirmiştir. Genel olarak yemeğe katılan Avukatlar Başkan Yazgı ile karşılıklı görüşme imkanı da bulmuşlardır. Hatta ilimizle ilgili bazı konularda sorular sorarak bilgi almışlardır.

    Avukatlar günü nereden çıktı diyenler olabilir. Aslında Atatürk´ün 1923 de Bayram olarak ilan ettiği bir gündür. Nereden çıktı bu derseniz kısaca anlatayım.

     Atatürk´ün 5 Nisan 1923 günü Ankara Barosunu açmış ve adaleti Türk avukatlarına emanet ederek, bu günü de avukatlar bayramı ilan etmiştir. Ancak 5 Nisanın Avukatlar Günü olarak kutlanması 1958 yılında İzmir´de Türkiye Barolar Birliğinin bir toplantısında ortaya çıkmıştır. Savunma hakkının kutsallığı teriminde kendini bulan avukatlık mesleğinin önemi ve zorluğunun dile getirildiği bir gün olup ülkemizde her yıl 5 Nisanda Avukatlar Günü kutlanmaktadır.

     Bu gün dolayısı ile Belediye Başkanı Yazgı kendilerine bir yemek vererek Avkatlar gününü kutladı. Belediye Başkanı Yazgı bir konuşma yaparak 4 yıllık icraatlarını Avkatlara anlatarak onları bilgilendirdi. Baro Başkanı Beytullah Coşkun da Başkanın bu jestine karşılık bir plaket verdi.

      Belediye Başkanı Yazgı geçtiğimiz günlerde de Doktorları bir araya getirerek onlara 4 yıllık çalışmalarını anlatmıştı. Aslında bu tür birliktelikler kendileri açısından verimli bir toplantıdır. En azından karşılıklı istişareye de vesile olmaktadır.

      Bu tür toplantılar diğer meslek gurupları ile de yapılmalıdır. Belediye kendi hizmetlerini anlatırken katılımcıların öneri ve görüşlerinde alıyor. En azından meslek gurupları yaptıkları önerilerde ilimiz için yararlı olan fikirleri ve kayde değer bulunanlar dikkate alınmalıdır.

Bu toplantılarda bu tür öneri ve taleplerin olduğunu gözlemledik. Uzun lafın kısası bu tür beraberlikler yararlı ve faydalıdır. Bunu devam ettirmekte yarar vardır. Farklı düşüncede olan insanlarda olsa ilimiz için güzel fikirler çıktığında bunlar değerlendirilmeli.

ATSO seçimleri sonuçlandı

     Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası seçimi Başkanlık seçimi ile son buldu. Dün bir dostum, ?bak biz kazandık? diye bana takıldı. Elbette seçimlerde bir kaznan´a birde kaybeden olacaktır. Ama ben Ahmet Koçaş´ın kaybettiğini düşünmüyorum.

      Katıldığı iki listeden de başarı ile çıkmıştır. Ayrıca desteklediği üç gruptan da seçimi kazanmıştır. Meclis seçimlerinden sonra neler yaşandı, neler oldu bunlar bizim dışımızda gelişen olaylardır. Benim bir gazeteci olarak dışarıdan gözlemlediğim kadarı ile Koçaş´a karşı 5 Başkan adayı yarıştı. Koçaş tek başına 5 guruptan çıktı ve meclis listesi 15´e 15 oldu. Yani 5 Başkan adayına karşı yarışmıştır.

      Başkanlık seçiminde de 5 Başkan adayı Koçaş´a karşı birleşmiş seçim sonunda kura ile karşı taraf kazanmıştır. Samimi söylüyorum benim ATSO ile yakından bir ilgim yok. Ticaret Odası Koçaş döneminde bir ivme ve başarı elde ettiği için kamuoyu bir dönem daha devam etmesini istiyordu. Bizim gözlemlerimizde aynı doğrultuda olduğu için bende şahsen bir dönem daha devam etmesi taraftarı idim.

     Yoksa diğer meclis üyeleri ve Başkan adayları içinde samimi olduğum ve sevdiğim dostlarım bulunmaktadır. Kimseye karşı bir ne tavrımız var nede karşı oluşumuz vardır. Seçim bitti, herkes eteğindeki taşı döküp bu kurumları daha nasıl başarıya ulaştırırız diye düşünmeli.

Seçimde kura sonucu yeni Başkanlığa seçilen Cüneyt Göktaş ve ekibine yeni görevlerinde başarılar diliyorum. Koçaş´ı de yaptığı güzel hizmetlerden dolayı kutluyorum.


7.04.2018 16:12:48

Erdogan Kaya

Belediye hukukçularla buluştu

Belediye hukukçularla buluştu