Mahalli seçimlerde, her parti içinde hareketlenmeler olur, çünkü belediye başkan adayı ile belediye meclisi ve il genel meclisi üyeleri listesi kulisleri işgal eder.        

     Aksaray´da 2004-2009 ve 2014 seçimlerinde belediye başkanlığını Ak Parti aldı. 2018 Kasım veya 2019 Mart da yapılacak seçimlerin hiçte kolay olmayacağını, 24 Haziran genel seçimleri ortaya koydu.

       AK Parti siyasetinde her kademeden seçilmek isteyenlerin, şimdiye kadar, ne işler başardı, Aksaray´la ne kadar ilgilendi, gibi onlarca sorulara, inandırıcı cevaplar veren adaylar daha şanslı olacaklardır.

      Kim aday olursa, daha evvel ne ektiyse onu biçecektir. Ekmemişse biçme de olmaz. Ben adayım deyip çıkıp gelenler, bilet alayım da belki büyük ikramiye çıkar diyenler devri bitmiştir.

      Partilerde aday adayı sayısını, artırma yarışından vaz geçmeli, çünkü işin en kibar deyimle cılkı çıktı. Özellikle Ak Parti aday sayının fazlalığından övünmekten ziyade ehliyet ve liyakat sahibi adam gibi adamları bulsa daha iyi olur.

     Şu an, başkanlıkta şunları, yaptım diyecekler belli. Haluk Şahin Yazgı, Nevzat Palta, Osman Ertuğrul, Memiş Akın ve Ahmet Er son OTUZ yılın başkanlarıdır.

      Son otuz yılın, Aksaray´ı gözümüzün önünde, üstelik içinde yaşıyoruz.  İsmi geçen başkanlarımızın yaptığı hizmetlerde ortada. Her siyasi partiden seçilen bir dönem başkanlık yapmış.  Sadece Ak Partiden seçilen N. Palta iki, H. Şahin Yazgıda bir dönem başkanlık yapıyor.

      Son on beş yılın hesabını ve yapılanları Ak Parti adına Palta verdi şimdide Haluk başkan verecek. Haluk başkan bütün mahallelerde hem hesap veriyor hemde dert dinliyor, Allah kolaylıklar versin.

     Maksadımız, görev yapan başkanları eleştirmek veya karşılaştırmak değil, takdir ve eleştiri halkımıza aittir.

      Halep´te burada, arşın da. Başkanların kantarı, seçim sandıklarıdır. Veya doğru, dürüst anketlerdir. Her ikisinde de herkesin tıraşı gözünün önüne iner.

      Göründüğü kadarıyla, ilimizde AKP, MHP, İYİ PARTİ ve CHP seçimlerde Aksaray için, adaylarını ve projelerini ortaya koyarak ciddi manada yarışacaklar. Geçmiş seçimlerde sadece, AKP ve MHP yarışmıştı bu seçim yarışa,  İYİ Parti ile CHP de katılıyor.

      Partiler, her bir anketler yaptırmaya başlasınlar.  Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık olmak üzere beş anket yapılır ki bu sayı gerçekten halkın beğendiği adayı ortaya çıkarır.

      Bize gelen haberlerde, Haluk Şahin Yazgı, Nevzat Palta, Osman Ertuğrul, Rıfkı Karabatak, Turan Yaldır ve Ali Abbas Ertürk´ün isimleri ön sıralarda geçiyor. Tabi bunlara ilave onlarca isim var.

      Bütün bunlardan daha da önemlisi, başkanlık sisteminden Aksaray Vilayeti ve belediyesi olarak ne alacağız?

      Alabilecek miyiz, alamayacak mıyız, yatırım ve hizmet alma hesap ve çalışmalarımız var mı yok mu?

      Anlı şanlı gelen başkanlık sistemi Aksaray´a ne getirecek? Eski tas eski hamam mı olacak, yoksa belediyeciliğimiz kendi geliri ile yapılan hizmetlerle mi yetinecek?

       Aksaray da görev yapan başkanlar hesap verirken veya halk ondan hesap sorarken, özellikle iktidar partisinin milletvekilleri neden hesap vermez ve halk neden hesap sormaz buna şaşıyoruz.

     Belediye başkanları doğruda yapsa eğride yapsa milletvekilleri tarafsız mı oluyorlar. Hadi muhalefet milletvekillerini anlıyoruz, onlar öneride bulunur ama bizim alışkanlıklarımıza göre hesap soramazlar.

     Birde her ilde olduğu gibi bizim ilimizde de vali bulunuyor, biz herhangi bir valinin belediyenin, eksiğine ve yanlışına ağzını açıpta bir kelam ettiğini duymadık. Allah aşkına valiler bu ilde yaşamıyorlar mı?

       Her kurumun görevi ayrı, dolaysıyla her kurum görevini yapıyor denilebilir. Bunu her vatandaş da bilir, ancak her korumun yetkilisinin arabasında TÜRK BAYRAĞI yok. Türk Bayrağının anlamını bilmeyen yetkili var mı?

       Şehri Aksaray ın haline şöyle bir bakalım:

       Şehir içi trafiğinin berbatlığını, yön levhalarının yön göstermediğini, yollara gelişi güzel park eden araçları, yola iki taraflı park ederek yolun tek şeride indirilmesini, özürlü ve bebek arabasının inip çıkacağı yerin önüne araba parkını;

      Hiç görmüyorlar mı, görünce, kaza-bela olur diye hiç yürekleri sızlamıyor? İnsanlar soruyor bu şehri kim veya kimler yönetiyor diye, bu soruya ne cevap verelim bilmiyorum.

     Vatandaş trafik karmaşasından, okullara kadar inen uyuşturucu kullanılmasından, eğitimin her yıl daha aşağı düşmesinden, Aksaray Üniversitesi ile yeteri kadar ilgilenilmeyişinden acep kimi sorumlu tutacak?

      Vali ve vekilleri tutarsak ayıp olur, belediye başkanını tutarsak konusu değil yanlış olur. Hamit Özkök´le, Cüneyt Göktaşı tutarsak olabilir mi?

      En doğrusu, R.T.Erdoğanı sorumlu tutalım,  çünkü vekil listesini yapanda valiyi tayın eden de, Oyları isteyen de mesajı aldık diyen de mesajı aldıysa hesabını da versin.

     Başka illerde vatandaşın biraz kıymetlendiğini söyleyen o il mensupları var. Bizim ilimizde daha sinek kanadını oynatmıyor, demek ki Aksaray´a mesaj henüz gelemedi.

      Ey Aksaray halkı, kuru iddiadan bıkmadın mı, sadede gelip ayağa kalmayacak mısın, diğer illerden daha çok haklarını almayacak mısın?

                                                   HAYIR, OLA, MUVAFFAK OLA, MUZAFFER OLA.

 


21.07.2018 10:16:33

Rasim Gül

Belediye Başkanlığı, Yarışı

Belediye Başkanlığı, Yarışı