Bir önceki yazımızda Sarıyahşi ve Ağaçören Belediyesi çalışmasını değerlendirirken, halkın düşüncelerinide sizlerle paylaştım. Bugünde Ortaköy, Bağlıkaya, Topakkaya ve Yeşiltepe Belediyelerimizi analiz edeceğiz.

Ortaköy ilçemizde Ak Partiden Başkan seçilip daha sonra parti içi çekişmeler sonucu MHP´ye geçen Belediye Başkanı Sayın Mahmut Ütük üç dönemde bir kısmını Ak Partide ve bir kısmını MHP´de devam ettiği Belediye Başkanlığında kısmende olsa başarılı bir Belediye Başkanlığı yaptığını görmekteyiz.

Ütük´ün en büyük tenkit edildiği konu ise, kendisine yakın olmayan seçmenlere soğuk davranması ve Belediye ile olan işlerinde vatandaşın sıkıntı yaşadığı vatandaşlar tarafından bize anlatılan. Aslında kendisine karşı olanlarada sempatiyle yaklaşsa şikayetl olmayacak.

Geçen seçimde çok az bir farkla seçimi kazanması Ak Partinin yanlış aday tespitinden dolayı seçimi kaybetmiştir. Aslında Bekir Tekcan hoca kötü bir insan değil. Ancak Ortaköylü olmasına rağmen kendi ilçesinden uzak olması, vatandaşların yakinen tanımaması en büüyük dezavantajı oldu. Birde Bekir hocam soğuk duruşlu olması seçimlerde yeterli desteği görememesi seçimi kaybetmesine yetmiştir.

Mahmut Ütük´ün karşısını bu dönem ağır oturaklı olgun yaşta bir adayla çıkılmasında muhtemelen seçimi Ak Parti kazanır. Ak Parti Ortaköy de ana yollar, doğalgaz, sağlık alanındaki çalışmalar ve eğitim alanında hizmetleri getirmesi takdir toplamıştır.

Geçelim Yeşiltepe kasabasına burada CHP´den Tahsin Çelik Başkan her ne kadar muhalefet partisinden seçilsede kişisel olarak kasabası tarafından seviliyor ve imkanları ölçüsünde hizmette yapmıştır.

Yeşiltepe de Tahsin Başkanın karşısına Ak Partiden ondan daha sempatik adayla çıkması halinde Başkanlığa ortak olur. Yoksa sıradan bir adayla seçime gitmeleri halinde burada yine şans Tahsin Başkandan yana olacağı kanaatindeyim.

Bağlıkaya Beldemize gelince, Davut Çalışkan Başkan üç dönemdir MHP´den aday olmuş ve seçimleri kazanmıştır. Bu dönem ise Ak Partiye geçmekle iyi bir zamanlama yapmıştır. Buda zaten kendisinin en büyük avantajı olarak görülmektedir.

Davut Başkan her ne kadar muhalefette olmasına rağmen çok önemli çalışmalar yapamasada, kasaba halkının gönlüne girmiştir. Kasabanın içinden geçen kanalın ıslahı ise onun en büyük katkısıdır.

Davut Başkan kasabanın seçmenlerinin sanki özel hizmetkarı gibidir. Kasabada bir hastası olan yakınlarına haber vermeden önce Başkanı arar, Başkan kendi yakını gibi ilgilenir ve hastaneye kadar götürür gelir. Bundan dolayıda kasabalılar kendisini çok sevmektedir. Yani kasaba halkının gönlüne girmiş bir başkandır.

Topakkaya Beldesinde Yımaz Akbulut Başkan üç dönemdir Ak Parti Belediye Başkanıdır. Yılmaz Başkan kasabaya çok güzel hizmetler yapmasına rağmen bu dönem aday olmayacağını açıklamıştır. Olursa il Belediyesine aday adayı olduğunu açıklamıştır.

Dün kasabanın yakınından geçerken kendisine uğradım. Yerinde yoktu, yeni yapılan camii inşaatında kendisini buldum en büyük ideali görevi bitmeden bu camiyi bitirip ibadete açmak. Camide yavaş yavaş bitmeye başlamış.

Yılmaz Başkanın en büyük projesi ise park ve mesire alanı idi. Bunuda dönemi bitmeden temelini atma noktasına getirmek. Yılmaz Başkanın yeni Belediye binası kasabaya zaten tanıtımı için yeterli. Ama benim en çok beğendiğim Topakkaya tepesine yaptığı ormanlık alan. Ben burasını gezip görmenizi isterim.

Yarın devam edeceğiz.


4.09.2018 08:40:23

Erdogan Kaya

Beldeleri analiz etmeye devam ediyoruz

Beldeleri analiz etmeye devam ediyoruz