İlk defa bir bayramda bende il dışına kaçtım ve sessiz ve sakin bir zaman geçirdim. Bende bu bayram genel olarak telefonla bayramlaşmaya çalıştım. Ancak hiç alışık olmadığım bir bayramlaşma içime sinmedi desem yalan olmaz. Aradığım bazı dostlar ise il dışında denizde olduklarını söylediler. Sonra il içinde aradıklarımda bu bayram curcuna olan trafiğin bayramda çok sakin olduğunu söylediler.

Bayram öncesi bir yazımda bayramlaşmanın neden bir gün öne çekilip arife günü yapıldığını şimdi daha iyi anladım. Meğerse herkes tatile kaçmak için bayramlaşmayı bir gün öncesine almışlar.

Bazen büyükler derya nerede o eski bayramlar diye eskileri hatırlatırlar. Bayramın birinci günü beraber olduğum oğullarımla ancak bayramlaştım. Büyük oğlum bayramın akşamı kurbandan sonra oda deniz sefasına gitti. Bende küçük oğlumla beraber bayramı geçirdim.

Eskisi gibi çocuklar artık şeker falan inanın toplamıyor. Toplamak isteseler de zaten aileler izin vermiyor, başlarına bir şey gelir diye korkuyorlar.

Biz çocukken inanın köyün altını üstüne getirir herkesi dolaşır ne dağıtılıyorsa alırdık. Hala cebimize kimler kuru üzüm ve kavurga doldurduysa hiç unutmuyorum. Şimdi çocuklar çikilota bile almıyorlar. Eskiden bakla şekerleri vardı çocuklara yetsin diye ikiye bölen aileleri biliyorum. Nerede o eski bayramlar diye bende şimdi söylüyorum.

Bende bu bayram modaya uyup il dışına kaçtım. Bu bayramlarda ne parti bayramlaşmaları nede bir yere gittim. Ama inanın her bayramda yaptıklarımı hatırladım durdum.

İlimiz bayramlaşmasını sanal alemden takip etmeye çalıştım. Bazı alçak ve hainlerin gerçekleri yansıtmayan paylaşımlarını bazı dostlar bana haber verdi baktım. Karı kılığında yazıp vur kaç taktiği yapan namussuzları gördüm.

Be alçak varsa elinde bir belge ve delil açıkla yaz herkes görsün. Herkesin ailesi ve namusu şerefi ortada değildir. Bu hainlikler inanın insanlara cinayet işletir. Hele bu konu insanların aile mefhumu ise.

Herkes çocuklarını sever ve onlara gözü gibi bakar. Bende inanın çocuklarımı canım gibi sever gözümden ayırt etmem. Onları bir görmesem ya da konuşmasam rahatsız olurum. Onlar benim her şeyim ve canlarım. Onlarda bana o kadar düşkünler. Hatta çok babada olmayan bir iletişimimiz var evlat olmakla beraber ben onlarla bir arkadaşım.

Ama bazen insanlara iftira atmak için bu namussuzluğu kullanmak ve bizimle ilgisi olmayan yazılar paylaşmak kadar alçaklık yok.

Bunun gibi yine bazı siyasi seçilmişler ile ilgili alındı alınıyor paylaşımları görmek beni çok üzdü. Sadece insanlar üzerinden algı operasyonu yapmak terbiyesizliktir.

Hani bir ev eşeği ile yaban eşeği hikâyesi var ya ev eşeğinin beklentisini çoğu bilir. Sizin gibi ev eşekleri daha çok beklenti içinde olmaya devam edersiniz.

Boşuna bekleyip algı operasyonu yapmayın it ürüyor kervan yürüyor. Bu tür paylaşımları görmek ve bunları yazanlar insanlıktan nasibini almayanlardır.

Benim bu konudaki hukuk mücadelem sürüyor. İnşallah sona doğru yaklaşıldı ortaya çıktığında neler olacağını herkes görecek.

Tabi bu arada iktidar partisi Ak Parti yine bu bayramda seçmen ve partilileri ile buluşarak güzel bir görüntü verdiler. İlknur İnceöz Hanımefendi, Mustafa Serdengeçti, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve İl Başkanı Kadir Karatay partililerle bir araya gelip bayramlaştılar. Milletvekili Cengiz Aydaoğdu ise Hac ibadetinde olduğunu biliyorum.

Bayramlaşma sonunda da bazı bölgelere giderek Bayramlaşmayı burada devam ettirdiklerini internet üzerinden takip etmeye çalıştım.

Acısıyla tatlısıyla bir Bayramı daha geride bıraktık. Rabbim sağlık ve afiyet içinde nice bayramlara huzur, barış ve kardeşlik içinde bütün Müslümanları tekrar kavuştursun. Amin.

 


15.09.2016 08:38:05

Erdogan Kaya

Bayramlaşmak için adam arandı

Bayramlaşmak için adam arandı