Bir mubarek bayramı daha acısı ile tatlısı ile geride bıraktık. Kimileri sevdiklerine kavuçarak mutlu oldular, kimileride geçen bayram beraber olduklarını kaybederek bu bayramı onlardan yoksun bir şekilde buruk yaşadılar. Bende eskiden Babam ve Annem sağ iken ilk işim bayramın ilk günü onları ziyaret edip ellerini öperdim. Onları kaybetdiğim içim bayramlaşmaya gidemedim, ama arefe günü kabirlerini ziyaret ederek birer yasin okumaktan başka birşey yapamadım.

       Bayram da evede oturmayı tercih ettim, nedenine gelince artık belli bir yaşın insanı olduğumu hatırlamış oldum. Çünkü artık küçükler bana bayramlaşmaya gelirken eş dost da bayram ziyaretine geldiği için pek dışarıya çıkamadım. İkinci günü gece vakti büyük ağabeyime kısa bir süre bayramlaşmaya gittim. Bayramın ikinci günü gündüz Ak Parti bayramlaşmasını takip ettim. Ardından Cuma namazına giderek cumamızı kılıp tekrar evde bayramlaşmalara devam ettim.

       Evde büyüklerin dışında çocukları çok bekledim ama sadece 7 çocuk bayramlaşmaya geldiler. Koca apartman da ondan fazla çocuk olmasına rağmen bayramlaşmya gezmediler. Demek ki bayram yazımda da belirttiğim gibi çocuklara bayram çoşkusunu bizler unutturuyoruz. Bolca bozuk para hazırladım çikilotayı beğenmez çocuklara harçlık vereyim diye ama paraların çoğu cebimde kaldı. Bereket versin bayramlaşmaya gelen akraba, eş veostların yanında gelen çocukları hiç değilse sevindirmeye çalıştım.

      Yani bayram kültürümüz inanın azalmaya başlamış. Eski bayramları arar olduğumuzu belirtmek isterim. Bu gidişle gelecek nesillerde bayram ziyaretleri her geçen gün azalacağa benziyor.

       Bayramın ikincisi günü Ak Parti Bayramlaşmasında İl Başkanı Sayın Fatih Yıldırıcı bir konuya değinerek şiddetle kınadı. Neydi konu MHP Belediye Başkan adayının verdiği bir iftar yemeğinde, ? Ak Parti Kuran?a el bastırarak poşet dağıtıyor? cümlesi idi.

      Ben burada Millervekillerinin konuşmasına yarın değineceğim, ama bugün bu konu üzerinde durmak istiyorum. Yıldırıcı; ? böyle bir yemini bırakın teklifi bile utanç verici, insanlara karşı bir saygısızlık ve böyle bir konuyu asılzızca gündeme getirmekde çirkin bir iftira? diye bu açıklamaya çok sert çıkarak kınadı.

      Bu konuyu MHP?nin Kurtuluş mahallesinde verdiği yemekte zannedersem ilçe Başkanları da böyle bir cümle sarfetmişti. Bunu internet üzerinden okumuştum. Ama bunun üzerinde durmayarak önemsememiştim. Çünkü yalakalık olsun diye bazı dravacılar partililere olur olmaz laflar ve yalanlar uydururlar. Yalan uyduranlar uyduruyorda bunu yetkili aüızlar nasıl açıklama yapıyor anlamadım.

       Dini ve milli konularda siyaset her zaman geri tepmiştir. Bu cümleler de mutlaka geri tepecektir. Böyle bir yardım konusunda insanlar zaten dağıtılan paketi alıreken eziklik duyarlar. Buna mukabil birde kafasına yumruk vurur gibi elinde kuran ile Ak Partiye oy vermesi için yemin verdirmek hangi aklın karıdır? Böyle bir teklifin yapıldığına kim inanır.

      İspatı olmayan yada belgelenemeyen bir yalan söylemin ardından gerçekmiş gibi bunu açıklama haline getirmek de yalanı söyleyenler kadar çirkindir. Ak Partinin yardım dağıtırken yemin verdiğini ispat edin bunu yapanların tutar terini koymamaya hazırım. İspat edmeyende yalan beyan da bulunmaktan çıkıp halktan özür dilemeli.

      Yardım konusunu yakinen takip edip gözlemledim. Bırakın yemini dağıttıkları 2000 bin yardım poşetlerini kime verdiklerini genel merkeze zorunlu bildirmek durumunda oldukları için utanarak imzalarını aldılar. Hatta basına hiçbir şekilde yansıtmayıp gece sessiz sedasız kimse görmeden dağıttılar. Aldıkları yardıma muhtaç insanların adresine teslim ettiklerini biliyorum. İnanın o kadar tanıdığım yardıma muhtaç insanlar var ben konuyu bildiğim halde bir kişi ismi bile vermedim.

       Aynı şekilde bildiğim kadarı ile Aksaray Belediyesi de 4000 paket civarında yardım poşeti dağıttı aynı şekilde ne reklamı yapıldı nede kimsenin haberi oldu. Böyle bir dağıtım yapılırken Kuran?a el basılması konusunda yapılan açıklamalar hiçte hoş değil.

 

      Böyle bir yardım konusunu bana ispat etsinler, tekrar ediyorum burada gündeme alıp herkesle paylaşacağım. Ama ispat edemiyorlarsa maneviyat üzerinden yapılan siyaseti de kınıyorum. Bu tür siyasi söylem ve propoganda hiçbir kimseye yarar değil zarar verecektir. Milli ve manevi konular üzerinden lütfen siyasti bırakıp başka konularda siyaset yapalım. Bunlar kimsye yarar getirmez.


11.08.2013 00:00:00

Erdogan Kaya

Bayram ve siyasete Kur`an malzemesi

Bayram ve siyasete Kur?an malzemesi