Küçük Sanayi Sitemizde,  Dükkân Yeri Bekleyen Esnaflarımıza, Dükkân Yeri  Verilerek, Bayram Sürprizi Yapılamaz mı?

               AKSARAY belediye başkanımız, HALUK ŞAHİN YAZGI başkan adaylığı ilan edildiğinde Küçük Sanayi Sitemizin daha güzel daha geniş ve içerisinde her türlü sosyal ve kültürel etkinliklerin rahat yapılabileceği,  usta, kalfa ve çıraklarımızın içerisinde çalışmaktan gurur duyacağı bir projenin hayata geçirilmesi çalışmaları başlatılmıştı.

                  HALUK BAŞKAN´  göreve geldiği ilk günden itibaren,  kararlı şekilde çalışmalarına aralıksız devam etti. Ne yazık ki Ülkemizde meraların tahsisi öyle kolay olmuyor, bu yüzden arsa tahsisi, yaklaşık ÜÇ YILDA bitirilebildi.

                  Milletvekillerimiz, İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu, Mustafa Serdengeçti, birlikte Haluk Başkan la beraber beklenen projeyi ve yeri çeşitli incelemelerden sonra en uygun, en ucuz ve en garantili bir fiyatla, Devlet kuruluşu olan TOKİ´ nin inşaatı yapması konusunda anlaştılar. Dükkân fiyatları ve ödeme süresi de gayet uygun olduğu için esnafımız da memnun oldu.

              Emeği geçenler den Allah razı olsun, bizlerde teşekkür ediyoruz.

             Bu güne kadar yapılanlar, esnafımızın gözü önünde yapıldı. Ayrıca sitemizin esnaf kuruluşları da bütün görüşmelere katılarak görüşlerini ilgililere ve üyelerine ilettiler.

              Şimdi sorun var mı denildiğin de sorun yok ama eksik var. Eksik; AÇIK ALANCILAR denilen sayısı YÜZÜN üzerinde olan esnafımızın yerlerinin belirsizliğidir. Bu iş sahipleri durumlarının nasıl olacağını bekliyor. Umarım beklemekten usanmazlar. Başkanımız müjdeyi bayramdan önce verir.

               Birde, Sanayi Sitesinde kurulan Yapı Kooperatifinden yer almak için kooperatife üye olanlar TOKİ nin yapacağı yerden dükkân almayı bekliyor. Çünkü kooperatifin ne zaman yer alıpta site yapacağı şu an belirsiz görünüyor. Bu esnaflarımız yersiz, yurtsuz dükkânız bırakılamayacağına göre, idarecilerimizin sorunu çözmeleri beklenmektedir. Biz inanıyoruz ki yetkililerimiz, bu esnaflarımızı da dükkân sahibi yapacaklardır. HALUK BAŞKAN bayramdan evvel müjde verir inşallah.

                  Küçük Sanayi Sitesi projesine senelerdir emek veren, siyasilerimiz ile bürokratlarımız emeklerinin karşılığında esnafımızı memnun eden eserin ortaya çıkmasının onurunu yaşarken, büyük projeye, SOSYAL ve KÜLTÜREL yönden daha neler ilave edilirse gerçekten Ülkenin sayılı siteleri arasına girse daha iyi olmaz mı?  Başta HALUK Başkana, üç milletvekilimize ve İl başkanımıza çağrıda bulunuyoruz, lütfen TOKİ ile anlaşarak bu işide hallederseniz, büyük bir beklentiyi sonlandırmış olursunuz.

          Yine başta HALUK Başkana, milletvekillerimize Esnafımıza,  sanayide ki Dernek ile kooperatifimize, Ticaret Sanayi Odamıza, hep birlikte kurulan Küçük Sanayi Sitemizin, içinde yer alacak olan SOSYAL ve KÜLTÜREL alanlara, SPOR TESİSLERİNE, İBADET YERLERİNE elbirliği ile uğraşsalar olmaz mı?

                   Şu an yaklaşık, 2000 iş yeri, fazla değil ON-YİRMİ yıl sonra belki 3000 işyerine belki 5000 iş yerine ulaşacak her iş yerinde ortalama en az BEŞ çalışan olsa, ON İLA YİRMİBŞBİN NÜFUS EDER. Şu an Ortaköy ve Eskil İlçelerimizin merkez nüfusları yaklaşık YİRMİ BİN, böyle dev bir sitenin içinde, OTELLERE, İŞ MERKEZLERİNE, ÇEŞİTLİ OKULLARA ve benzeri HİZMET BİNALARINA ne kadar ihtiyaç olduğu hakkında çalışılmasının zamanı değil mi?

                   Bu modern site olacaksa ki olmalı, çalışanlarının iş bitiminde nasıl temizleneceği hususu asla ihmal edilmemeli.

                   Ortalama 500 işyerine GÖBEK TAŞLI BİR HAMAM düşündüğümüzde ilk etapta DÖRT HAMAM etmez mı? Bizim esnafımız ve işyerlerinde çalışan kalfa ve çıraklarımız buna layık değil mi?

                    Orta ve uzun vade, aklımıza geldiğin de şayet gelirse; ÜÇ-BEŞ BİN işyeri yapıldığında ki muhakkak yapılacak, OTEL, HAMAM ve benzeri yapıları sizler hesap edebilirsiniz.

                    İşinden çıkan, usta, kalfa ve çıraklar sitedeki hamamlara girip banyosunu alarak evine mis gibi tertemiz gitse olmaz mı?

                      Parkları, parklarındaki çimlerin ve ağaçların nasıl olacağı yani hangi ağaçların dikileceği şimdiden tespit edilerek yanlışlıklar yapılmaması için yetkililer şimdiden müzakere ederek doğru kararları alsalar olmaz mı?

                      Çünkü hemen yakınında ki Üniversite Kampüsünde, ağaç yetiştirmek için Kampüs alanına TOPRAK BULMAK için Rektörümüz PROF.YUSUF ŞAHİN Hocamızın, bütün Aksaraylılardan, toprak istemekten dilinde tüy bitti.

                       Hülasa, sanayici, belediye, TOKİ arasında yapılan işlerin, yarısı kadarı duruyor,  onun için Küçük Sanayi Sitesi esnafımız aklını başına alarak ilgili kuruluşlarla samimi diyaloğunu yürütse emin olun kendi yararına iş yapmış olacak. Aksi halde bacağına kurşun sıkar veya bindiği dalı keser. Demek istediğim o ki son pişmanlık para etmez

                         Şu an ilgililerin konuşacağı en önemli konuyu sona bıraktım. Bu nedir biliyormuşsunuz?

Sitenin GÜVENLİĞİ, AĞAÇ ve ÇİMLERİNİN BAKIMI ile TEMİZLİĞİ. Bu üç ana konu nasıl ve ne şekilde yapılacak?

                          Sitede NİZAMINI, İNTİZAMINI ve TEMİZLİĞİNİ,  kim nasıl ve neyle sağlayacak? Mevcut sitenin, nizamı, intizamı, temizliği gibi olacaksa diyeceğimiz bir şey yok. Sadece yazıklar olsun der geçeriz.            

HAYROLA,MUVAFFAK OLA,MUZAFFER OLA.


7.06.2018 17:29:07

Rasim Gül

Bayram Sürprizi Yapılamaz mı?

Bayram Sürprizi Yapılamaz mı?