Alınan büyük kararın oluşmasında acizane katkılarım olmasına rağmen müjdeyi”10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” için Somuncu Baba Sofrasında meslektaşlarımızla birlikte 9 Ocak Cuma günü Başkan Yazgı’nın misafiriyken kendisinden öğrendik.

   Verilen müjde beni önce 19. Yüz yıla, oradan ise 20. Yüzyılın başına, ardından ise ikinci yarısının  ortalarına ve oradan da 4. Çeyreğinin 14. Yılına götürdü. !!!

  Belediye Başkan Yazgı ve kurmay heyeti tarafından vefanın gereği kılın kırka yarılması titizliğiyle  hazırladıkları anlaşılan teklifin kendileriyle aynı erdemlere sahip Belediye Meclisinin iktidar ve muhalefete mensup tüm üyelerinin ittifakıyla alınan kararla özelde tarihin şanlı Şehr-i süleha’sı Aksaray’a ,genelde ise ülkemize hizmet edenler onurlandırıldı.!!!

   Verilen müjde yıllardır ısrarla savunduğumuz fakat ”Mahkemenin kadıya mülk olmadığı” yalın gerçeğine rağmen kendilerinin gökten zembille indiklerini ve bulundukları makama kazık çakacaklarını sananlardan şimdilerde yerlerinde yeller esenler tarafından gösterilmeyen vefanın Başkan Yazgı ve arkadaşlarıyla Meclis Üyeleri tarafından yerine getirilmesiydi.!!

     Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ile Kurmay heyetinin samimiyetiyle hazırlanan teklifin Belediye Meclisinde ittifakla kabul edilmesiyle Aksaray’a ve milletimize hizmet edenlerin isimlerinin yaşatılmasıyla onurlandırılmalardı.

BAŞKAN YAZGI VE BELEDİYE MECLİSİ ÜYELERİ ALDIKLARI KARARLA KENDİLERİNİ YÜCELTTİLER!!!!

  Ahlaki bir terim olan “Vefa”’nın sözlük anlamı görülen iyilikleri unutmama,iyiliği yapanlara daha fazlasıyla karşılık vermek olan vefanın gereğini yapan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ile Kurmay heyeti ve Belediye Meclisi  üyelerinin aslında  kendilerini yücelttikleri kararla yapılan iyiliklerin asla unutulmayacağını bir kez daha tescil ettirdiler.!!!

ORTAKÖY’LÜ HACI ALİ PAŞA,VEHBİ ÇORAKÇI, MEDENİ BERK VE NECMETTİN ERBAKAN UNUTULMADI!!!

    Belediye Meclisinin Ocak ayı oturumunda alınan hayırlı kararla Çerdiğin Mahallesinde 28. Cadde olarak isimlendirilen yere Aksaray’ı 3 asırdan fazla içtiği ırmak suyundan Ekecik Sıra dağlarının Küçük Ekecik(Tavşan Dağı)’den getirdiği suyla kurtaran.

     Ulu Camiye şadırvan yaptıran, Debbağlar köprüsünü yeniden yaparcasına tamir ettiren. Paşa Hamamını ve memleketi Ortaköy’e bir cami ve  bir ilk okul yaptıran Sultan Abdülhamit Hanın baş yaveri(Ser Kuruni) Ortaköy’ lü  Hacı Ali Paşa.

   Minarecik,Zincirli ve Muhsin Çelebi Mahallelerinden geçen 42. Caddeye  Aksaray’ımızın 59 yıl süren1. İlçelik esaretinden 13 Ekim 1920’de BMM kabul ettirilen 40 Nolu kanunla kurtarılarak il yapılmasını sağlayan.

    Aksaray lisesi,İl Halk kütüphanesi,3 Tarihi Vilayet konağıyla Yollar idaresi binasının yanında Azmi Milli Un fabrikasını da yaptırtan Vehbi Çorakçı.

    Çiftlik,Yunus Emre ve Cumhuriyet mahallelerinin 14 Bulvarına Adnan Menderes Hükümetlerinde Bayındırlık Bakanlığı yaparken Mamasun Barajını yaptırarak taşkınlara gem vurdurmasının yanında,Yüz binlerce dekar arazimizin sulu tarıma açılmasını da sağlayan.

      Babasının memleketi Uzartık Çimeli’li hemşerilerini yaptırdığı Modern Topakkaya’ya yerleştiren Medeni Berk.

    Aratol Bahçeli, İstiklal,Bahçesaray Kırımlı mahallelerinin 135. Bulvarına  Türkiye’nin ilk ve tek denk bütçesini yapan,Türkiye sanayisinin ve Aksaray’ın en büyük Sanayi kuruluşu olan Mercedes Fabrikasının da mimarı olan merhum Başbakan Necmettin ERBAKAN.

   TURGUT ÖZAL,RAŞİT DALDAL,CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE BAŞBAKAN DAVUTOĞLU’NUN İSİMLERİDE BULVARLARIMIZDA YAŞAYACAK!!

    Atatürk Bulvarı(40 m.yol)’ın dan Organize Sanayi Bölgesine giden Ereğli Kapı,Paşacık,Mehmet Akif Ersoy ve Yavuz Sultan Selim mahallelerinden geçen Acem Sokak Bulvarına Aksaray’ımızın 56 yıl süren 2. İlçelik esaretinden 15 Haziran 1989 günü TBMM’sinde kabul edilen 3678 sayılı kanunla vilayet olmasını sağlayan milletimizin 1. adamı şehit Başbakan Adnan Menderes’ten sonraki 2. adamı 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal.

     İstiklal Mahallesi 59 Caddeye 1989 ‘da Aksaray’ımızın Turgut Özal ve Mehmet Altınsoy tarafından geliştirilen stratejiyle 56 yıl süren ikinci ilçelik esaretinden kurtarılması için yapılan mücadelede canla başla çalışan,hatta çalışmalar aksamasın diye ablasının cenazesine bile gelemeyen dönemin ANAP Grup Başkan vekili Avukat Raşit DALDAL.

   Çiftlik, Cumhuriyet,Somuncu Baba ve Yeni mahalleden geçen1.Bulvar’ına çok partili hayatımızdaki milletimizin 3.adamı olarak 2002-14 arasındaki Başbakanlığında ülkemizin her yönüyle muasır milletler seviyesine ulaşmasını sağlayan 12. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN.

   Aratol Bahçeli Mahallesinin 157. Bulvarına  Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU isimleri  tüm meclis üyelerinin ittifakıyla verildi.

     Şimdiye kadar gösterilmeyen vefayı gösteren Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’ya  ,Belediye Meclis Üyelerinin tamamına ve Başkan Yazgı’nın kurmay heyeti olan mesai arkadaşlarının ataları ve ecdatları nur içinde yatsın.

    Bu vefanın tarih boyunca Aksaray’ımız için hizmet edenlerin tamamına da gösterilmesi dileğiyle emeği geçenlere isimleri verilen merhumlar ve yakınlarıyla şahsım ve hemşerilerimin samimi teşekkürlerimi sunuyorum.

     Cuma’mız Mübarek Olsun.

     Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


16.01.2015 09:56:19

Ali Genç

Başkan Yazgıyla Meclis üyeleri vefanın destanını yazdılar

Başkan Yazgıyla Meclis üyeleri vefanın destanını yazdılar