Öncelikle Başkanlık sistemi ülkemize hayırlı olsun. Referandum için Evet dediğim ve bu konuda destek yazıları yazdığım için mutluyum. Bir yandanda içim buruk, nedeni ise bazı endişelerim vardı bunuda çok arkadaşımla paylaştım. Ama bu düşüncemi köşeme taşımadım seçim sonuna bırakacağımı söyledim. Bir yazımda ülkede %55 ile %60 arası Evet çıkar diye yazdım. Aslında benim tahminim %51 ile %55 idi. Bu düşüncemi sizlere aktaracağım. Aksaray için söylediğim sonuç ise %70 ile %75 arası idi. Bu tahminimde yanılmadım.

     Aslında Türkiye geneli ile ilgilide yanılmış değilim. Nedenine gelince MHP tabanının Hayırcı olduğunu söyledim. Çünkü ben MHP´den %5 oy bekledim. Bu beklentim doğru çıktı ve buna karşılık Ak Parti içindeki Hayırcıların Hayırını bu %5 karşılar düşüncesinde idim.

      Kişisel düşünceme göre bu tahminim aynen çıkmıştır. Mesela benim Köyüm Tatlıcada 323 seçmen sandığa gitmiştir. 298 Evet oyu çıkarken 24 Hayır oyu çıkmış 10 oyda geçersiz sayılmıştır. MHP oyu benim köyümde 35-40 iken bu oyun 24´ü Hayır çıkmıştır. Bu oylar Akşener taraftarlarınca Hayır veriliştir. Ak Parti oylarında bir eksilme yok. He ne kadar bizi adam yerine koyup köye gelmiyorlar diye bana sitem etselerde yine tercihleri Ak Partiden yana olmuştur.

       Ülke genelindeki düşüncemde aynı doğrultudadır. Sayı Bahçelinin memleketi Osmaniye bile bunu göstermektedir. Bunu derken Ak Partinin Bşkanlığa karşı olan kesiminin eksiğini MHP tarafından kapatıldığını inkar edemeyiz.

     Geçen hafta Urfa´da idim Urfa´nın Evetçi olduğunu bizzat görmüştüm. Güneydoğu illerinden birkaçı dışında o kadar Evet çıktığını düşünemiyorum. Zihniyet ve baskı aynen kırsalda devam etmiştir. Ama yinede aklıselim insanlar Evetten yana oy kullanmıştır.

      2014 Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına baktığımızda %51,70 Sayın Erdoğan. %48 de diğer adaylar almıştır. Şöyle baktığımızda Sayın Erdoğan kendi oyunu muhafaza etmiştir. Başkanlık karşıtlarınıda MHP tamamlamıştır.

      Üke genelinde Sayın Erdoğan hala varlığını ve lderliğini halk nazarında devam ettiriyor. Yarın Başkanlığa aday olduğunda aynı oranı yine alacaktır. Tabi birde partisinde yapacağı Fetö temizliği sonucu partisini daha güçlü hlae getirecektir.

     Sevgili siyaset bilmimciisi ve gazeteci yazar Ömer Turan kardeşimin televizyonlarda ve yazılarında bahsettiği Fetö konusu aynen zuhur etmiştir. Denizlide fetö yuvası oluşumunu anlatarak Bakan Nihat Zeybekçi hakkında söyledikleride Denizli sonuçları onu doğruladı.

     Fetönun halk nazarında pek taraftarı yok, okumuş kesimde taraftarı var. Ama 15 Temmuzdan sonra görevden alınmalar ve cezaevine girenlerin birinci derecedeki yakınları kşisel ve duygusal davranacağını çok yerde söyledim, buda gerçek olmuştur.

      İlimizde çalımaları çok defa eleştirdim. Nedeni ise %55 lere çıkması için Erdoğan´a katran çalın dedim. Yoksa kimseye karşı bir husumetimizden değildir. Eğer köylerde bir program dahilinde gezilse idi ilimiz %75.5 yerine %80 rahat olurdu. Çünki Aksaraylı Sayın Erdoğan-ı çok seviyor. Ama bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Aksaray 2011 halk oylamasının 2 puan altına düşssede ülke genelinde ilk sıralarda yer almıştır.

      Kısaca şunu söylemek gerekirse Başkanlık sistemine karşı olan Ak Partililerin boşluğunu bir %5 lik MHP´lilerin oyları doldurmutur. Sayın Bahçeliye teşekkür ediyorum. Ülkemiz ne zaman zor dönem geşirse elini taşın altına koymuştur. Ülkemiz yeni bir döneme girmitir.


16.04.2017 22:31:43

Erdogan Kaya

Başkanlık sistemi hayırlı olsun

Başkanlık sistemi hayırlı olsun