Gerçektende kendileri değil de aynı şeyi başkaları isteseydi ne olurdu? Çok merak ediyorum!

       Kesinlikle eskiden yaptıkları gibi bir damla suda  fırtına kopartırlardı!!!

      Ne kadın düşmanlığı,ne kadın erkek eşitliği nede? Cumhuriyet kazanımları elden gidiyor(!)? söylemleri kalırdı!

    Bu söylediklerim kesinlik siyasi taassup olmayıp yakın denecek zaman içinde aynısıyla yaşanan gerçeklerdir.

   Düşünün bir zamanlar Konya´da ortaya atılan ve kadınların can emniyeti ve tacizlerden korunması için kendilerine ayrı otobüslerinin tahsis edilmesi fikri ortaya atılınca sözüm ona kendilerine ?Laik,Ulusalcı ve Sosyal Demokrat? diyenlerin bu haklı gerekçe karşısında akla hayale gelmeyen aşağılamaları ve bu konudaki daha niceleri milletin hafızasında duruyor!.

   Bahsettiğim konu İstanbul Büyük Şehir Belediyesinin CHP´li Meclis üyesi Esin Hacıalioğlu´nun teklifi.

  Gece saat 22´den sonra İETT otobüslerinde seyahat eden bayanların can emniyeti için durak beklemeden istedikleri yerde inebilmeleri yönündeki isteğinin Ak Partili ve diğer tüm meclis üyeleri tarafından insanlara faydalı olması göz önüne alınarak ittifakla kabul görmesidir.

AK PARTİLİ MECLİS ÜYELERİ CHP Lİ ÜYENİN TEKLİFİDİR DİYE FAYDALI OLANI RET ETMEDİLER!!!

   Görüldüğü gibi Ak Partili İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Meclis Üyeleri daha önceki muhafazakarlar tarafından gündeme getirilen benzeri konulardaki tekliflerin CHP´liler ve diğer muhalefet partileri tarafından siyasi taassupla peşinen ret edilmesinin aksine iyi ve doğru olanı kabul ettiler.

  Kadınların toplu taşıma araçlarında uğradıkları tacizlerin önlenmesi için bundan sonraki düzenlenme isteyen bayanların tercih edeceği kendileri için özel otobüsler ve bu çeşitli sebeplerden dolayı her yerde mümkün olmaz ise yine isteyen bayanların tercih edeceği ayrı bölümlerin ayrılması olmalı!!!

HER HÜKÜMET DÖNEMİNDE D 2 EVLİLİK MAĞDURLARI İÇİN ONLARCA DÜZENLEMELER YAPILDI!!!

 Belirli yaşta olanların çok iyi bildiği gibi ülkemizde 2 evlilik yasak olmasına rağmen çeşitli sebeplerle gerçekleşen imam nikahlı 2. eşten doğan çocukların medeni haklardan mahrum olmamaları için tüm hükümetler zamanında bu konuda bir çok defa yeni düzenlemeler yapıldı.

   Bu düzenlemelerle bazen İmam nikahlı eşten doğan çocuklar annenin rızasıyla, bazen bu2. eşlerden her ikisinin ortak rızasıyla,veya  Noterden Baba tarafından yapılan tanınmayla çocuklar annesinin ismiyle babanın nüfus kütüğüne kaydedilmesiyle çocuğun miras ve diğer medeni hakları korundu.

  BU DÜZENLEMEDE TECAVÜZCÜLERİ KURTARMAK İÇİN DEĞİL!

 BİRBİRİLERİNİ SEVİP AİLELERİNİNDE RIZASIYLA DÜĞÜN YAPILARAK EVLENEN KIZLARIN YAŞLARININ 18´DEN KÜÇÜK OLMASI NEDENİYLE EŞLERİNE VERİLEN CEZALARLA YAŞANAN MAĞDURLAR İÇİNDİR!!!

  Daha önce nüfusa kayıt edilen 2. Eşten doğan çocukların mağduriyetini ortadan kaldırma uygulamasının benzeri olan uygulamada TBMM´sine sunulan bu konudaki dilekçeler ve ceza istatistiklerinin ardından yapılan bu uygulama karşısında aynı kendileri tarafından söylenmeyene ?Tu Kaka? diyenler bu uygulamaya yine eski alışkanlıklarıyla karşı çıkıyorlar.

   Oysa oluşturulmak istenen algının aksine yarın kabul edilmesi beklenen düzenleme tecavüzcülere af değildir!

  4000 CİVARINDA KADIN EŞSİZ, ON BİNLERCE ÇOCUĞU BABASIZ KALMA MAĞDURİYETİNDEN KURTARILMASI İÇİNDİR!

  Yapılmak istenen düzenleme Cebir(kaba kuvvet) tehdit veya iradeyi etkileyen başka bir neden olmaksızın, yani yapılan gönüllü evliliklerde hukukta suç olan taciz ve tecavüz olmamasına rağmen 18 yaşını doldurmadan gerçekleştirilmesi nedeniyle açılan davalarda yapılan yargılamalar sonucunda verilen cezalarla ortaya çıkan eş ve çocukların mağduriyetini önlemek içindir.

   Bu konuda çeşitli kaynaklarda verilen bilgilerde filen evli olmalarına rağmen alınan cezalarla hapse atılanların yanında 4000 civarında kadının eşsiz ve bu evliliklerden doğan on binlerce çocuğun ise babasız kalmaktan manevi mağdur olmalarının yanında babalarının hapiste olmaları nedeniyle geçimlerinin de sağlanamamasıyla maddi olarak ta mağdur olmuş olanların bu  menfi durumlarının ortadan kaldırılmasıdır.

    TCK´da yapılan düzenleme bu mağduriyeti ortadan kaldırmak için geçmişe yönelik olup gelecekteki bu konuda işlenecek suçları asla ve asla kapsamamaktadır.

   Siyasi taassup ve çifte standartlıkla daha önceden gelen akla ziyan zihniyetle muhafazakarların isteklerinin kamu yararına olup olmadığına bakılmaksızın ret edilmesinin terk edilerek fiili durumun göz önüne alınarak milletimizin çıkarlarına göre gereken düzenlemenin yapılmasına yardımcı olunması dileğiyle.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 

 

 


21.11.2016 07:27:17

Ali Genç

Başkaları isteseydi

Başkaları isteseydi