16 Mart 2019 tarihinde kahvaltıda basınla buluşan, Aksaray Baro başkanı Av Erhan Toprak´ı ve yönetimini tarihi bir görev yaptığı için kutluyoruz. Basın toplantısında ilk göze çarpan, genç, dinamik, uyumlu ve gözleri görev aşkı ile parlayan, sevgi vede saygı dolu bir heyet.
 
 Basın toplantısından, naçizane bir köşe yazarı olarak çok mutlu oldum, bu genç avukatlarımızla gurur duydum bu yaşımıza kadar birçok toplantılara katıldık ama bu kadar gurur duyduğum pek az oldu. Çünkü bu genç kuşağın Aksaray sevdası ve her türlü riski alma cesareti övülmeye değer.
 
Başkan toprak, söze direk girerek; ?´ Hasar danışmanlık şirketlerinin kirli işler çevirdiklerini sizlerle paylaşmak için bu toplantıyı tertip ettik. Bunlar şirket değil kirli örgütlerdir. Kazadan 3-5 dakika geçmeden bu şirketin haberi oluyor. Bunlar;  polis, jandarma, sağlık personeli, morgcu vede ilgili bütün devlet birimleri içinde görevli bazik personelle beraber çalışıyorlar.
 
Kaza yapan kişileri ve yakınlarını tuzaklarına düşürerek, yüklü tazminat alacakları vaatleri ile kandırarak, Türkiye çapında en az ELLİ avukata vekâlet alıyorlar. Bu işleri yapanların birçoğu avukat bile değil.
 
Trafik kazaları, iş kazaları neticesinde yaralanan ve ölen ya da sakat kalan vatandaşların tazminatlarını tahsil için faaliyet göstermektedirler. Kazadan daha ailesinin bile haberi yokken bu şirketler kazazedeye ulaşabilmektedirler.
 
Kazazedelerle yaptıkları sözleşmelerde, tahsil olunacak tazminatın %30-40-50 sine varan oranlarda komisyon kararlaştırılıyor.
 
Aksaray Barosu olarak sizlerin aracılığı ile vatandaşlarımıza duyuruyor ve bu dolandırıcı örgütün tuzağına düşmemeleri için çalışıyoruz?´´ Aksaray Baro Başkanlığı olarak oluşturduğumuz 05354425151 numaralı ?´ HASAR ŞİRKETİ MAĞDUR HATTI´´ mızı arayarak veya doğrudan Baro başkanlığını arayarak bilgi alabilir, yardım isteyebilirsiniz.
 
Ülke çapında organize çalışan bu gibi Hasar danışmanlık şirketlerinin kirli faaliyetlerini durdurarak ve kaza yapan vatandaşlarımızı koruma görevi elbette sadece Baroya ait olmadığını hepimiz biliyoruz.
 
Aksaraylılarında inşallah hiçbir kaza olmaz ama olduğunda Baromuzun ve basınımızın uyarmalarına kulak vermelerini,  konuyu hafife almamaları kendilerinin menfaatine olacağı bilinmelidir.
 
Başta Aksaray Ticaret ve Sanayi odamızın, Baş Savcımızın,  Emniyet Müdürümüzün, İl Sağlık Müdürümüzün ve özellikle Valimizin en az Baro kadar duyarlı olmasını diliyor ve olacaklarına da inanıyoruz. 
 
 Türkiye´yi ur gibi sardığı iddia edilen bu soygun şebekesinin hiç olmazsa İlimizde faaliyet gösteriyorsa açığa çıkarmak için Ticaret Sanayi Odası başkanımız Cüneyt Göktaş´a çağrıda bulunuyoruz. Hiç vakit geçirmeden kirli işler çeviren şirketlere yardımı söz konusu olan kurum yetkilileri ile toplantı tertip ederek olayın üstüne gidilmesinin hepimizin görevi olduğuna inanıyoruz.
                                    Hayrola, muvaffak ola, muzaffer ola.
 

18.03.2019 00:39:43

Rasim Gül

BARO BAŞKANINI ve YÖNETİMİNİ KUTLUYORUZ

BARO BAŞKANINI ve YÖNETİMİNİ KUTLUYORUZ