Pancar çiftçisi,  ürettiği pancarını verdiği şeker fabrikasından, KÜSPE HAKKINI alamıyor. Peki, bu durumda çiftçinin, HAKKINI KİM ALACAK? Veya çiftçi hakkını almak için kime gidecek? MESELE.

     Pancar çiftçisi, pancarını verdiği şeker fabrikasından, ŞEKER HAKKINI alamıyor. Peki, çiftçinin, HAKKINI KİM ALACAK? Veya çiftçi kime gidecek? MESELE.

     Konumuz, ÇÖZÜMÜ BULMAK,  ama nasıl bulunacak?  Konunun kahramanı BAL KÜPÜ şeker fabrikası ve onun patronu. Muhatabımız, fabrikanın genel müdürü değil.   ESKINKILIÇ´ ın bizzat kendisidir. 

     Kayseri´ den kalkıp AKSARAY´ a geldiniz, hoş geldiniz safa geldiniz.  2226, dönüm mera, fabrika sahası olarak halledilmiş,  bu büyük arazinin etrafı tellerle çevrilmiş, ÜÇ SIRA ağaç dikilmiş sulama işi çözülmüş günlük ON BİN TON pancar işleme izni alınmış.

      Ayrıca, yurt dışından şeker kamışı getirilerek, şeker kamışından fason işleme izni de alınmış hülasa her işi halledilmiş bir alt yapıya sahip şirketi aldınız. HELAL OLSUN

      Fabrikanın mevcut yere kurulması için SULTANHANI belediyesi, büyük gayret sarf etmiş ve o gün için birçok kişinin aklına gelmeyen bir yetkiyi kullanarak, sınırları içerisine aldığı sahaya 18 inci maddeyi uygulayarak, işi çözen,  İSMET SARI´ ya minnet ve şükranlarımızı sunup, rahmet diliyoruz. 

     Helal olsun, faprıkayıda da kurdunuz yaklaşık 12 yıldır çalıştırıyorsunuz, Aksaray olarak TEŞEKKÜRLER.

     Normal de 260 insanı istihdam ediyorsunuz binlerce TEŞEKKÜRLER. Pancar alım ve işleme süresinde, çalışan sayısı 445 kişiye çıkıyor, TEŞEKKÜRLER.

     ABD dahil birçok ülkeye ihracat yapıyorsunuz, ihracatınızın daha da artmasını isteriz, yani daha çok kazanırsanız daha çok vergi ödersiniz inşallah. Bu durumdan da çok mutlu oluruz.

     Şimdi gelelim başta yazdığımız, MESELEYE. Pancar üreticisinin, KÜSPE ve ŞEKER hakkını neden vermiyorsunuz?

     Aceba diyorum, üreticinin hakkının verilmeyişinden BAŞ PATRONUN haberi var mı yok mu? Haberi yoksa açıkça yazıyoruz ki haberi olsun.

     Üretici hakkının ödenmediğinden haberi var da görmemezlikten geliyorsa yazıklar olsun.

     Biz sayfamızda olayın akıbetini takip edeceğiz. Haklar verilmez ise, pancar ekmeme kampanyasına elimizden geldiği kadar yardımcı olacağı.

     İL ÇAPINDA herhangi bir makam çiftçinin hakkını almaya gayret gösteriyor da alamıyorsa, MESELEYİ doğrudan Cumhurbaşkanına taşıyacağız.

     Kayserili gücünü ve kurnazlığını kullanarak, bu yolları da kesmeye çalışırsa, diğer çarelere gidilebilir.

     Biliyormusunuz, Sayın KESKINKILIÇ, birçok çiftçi kota hakkını yakmayı göze alarak pancar ekmeyecek. Aceba siz işlemek için pancarı nerelerden ve hangi maliyetlerle, getirip fabrikanızda işleyeceksin?

     Küçük çaptaki protestoyu, mırıldanmaları, hafife almamanız gerekir, zaten bir insanın başına ne gelmişse önüne çıkan hadiseleri küçümsemesinden gelir.

     Ziraat Odası başkanı, EMİN KOÇAK başta olmak üzere, Ticaret Odası ve Ticaret Borsası başkanları, CÜNEYT GÖKTAŞ, HAMİT ÖZKÖK´ ün hakkını alamayan pancar üreticimizin yanında yer alarak en kısa zamanda; Bal Küpü Şeker fabrikasının sahibini AKSARAY´a davet edip sorunu çözmesi gerektiğini söylemelerini bekliyoruz.

     Umuyoruz ki, başkanlarımız ortadaki haksızlığı en kısa zamanda çözerler.

                                              HAYROLA, MUVAFFAK OLA, MUZAFFER OLA.

 


19.11.2018 12:55:07

Rasim Gül

Bal Küpü´ne Teşekkür ve Ayıplama

Bal Küpü´ne Teşekkür ve Ayıplama