Cuma akşamı Ilısu Bakım Merkezinin birinci yıl kutlamalarına katıldım. Sevgili dostum Fatih Özdemir Bey hizmet verdiği bakım merkezine daha öncede gitmiştim

 

. Bir yılsonunda bakım merkezindeki tanıtım törenine birçok kişi katılmıştı. Ben burada katılanlara değil burada bakım gören insanlara ve bakımcılarına baktım. Birde burada hem bedeni hem de konuşma özürlü Mehtap Uğurlu kızımızın250 şiirden oluşan 200 sayfalık kitabının tanıtımında enteresan bilgiler alıp duygulandım.

 

      Mehtap hızımız azmin elinden bir şey kurtulmaz misali aşk şiirleri ile dolu 250 şiiri yazmış. Bu şiirler Bakım Merkezi sahiplerinden Fatih Özdemir kendisine destek olarak bakım merkezi olarak kitabı bastırarak yayınlamışlar.

 

      Mehtap kızımız ile yazışma yolu ile konuşmaya çalıştım. Kendisi konuşmamızı anlıyor ancak bize yazarak cevap veriyordu. Kendisi yazıp okumayı öğrendiği gibi, güzelde bilgisayar kullanıyordu. Yayınlanan kitabından sonra yeni bir kitap için çalıştığını bize söyledi.

 

     Burada enteresan olanı ise Mehtap yazdığı bu güzel aşk şiirleri boşa gitmemiş. Daha önce beraber kaldığı başka bir bakım merkezinde iken kendisi gibi özürlü olan İsmail Koç ile tanışıp hayatını birleştirmiş ve Ilısu Bakım Merkezinde beraber kalıyorlar. Tabi Mehta’da İsmail de mutluluktan uçuyorlar ve mecnun ile Leyla gibi birbirlerini seviyorlar.

 

      Ben Mehtap ile İsmail’in hayatını konu alan bir yazıyı başka bir yazımda ayrıca ele almak istiyorum. Yaşama nasıl tutunup tamamen başkasının desteği ile yaşayan çiftlerin hayat hikâyelerini sizlerle paylaşacağım. Çünkü hayatından bıkan ve kendini boş vermişliğe bırakan insanlara ibret olur.

 

       Geçen hafta bir çalışma için gittiğim Ilısu Bakım Merkezine çat kapı gidip burada sohbet ederek çay içtik. Beraber olduğum emektar gazeteci Naci Karaköy ağabeyde vardı. Naci ağabey yolda bakım merkezine hayran kaldığını söyledi. Nedeni çok temiz ve bakımlı bir yer olması nedeni ile idi.

 

      Evlerinde özürlü olan kendi yakınlarına bakmaktan aciz insanlar binlerce iken. Burada bakıcıların onlara nasıl baktıklarını gördük. Kendi evlatlarının bakımından aciz insanlar biliyorum. Hatta ölümünü bekleyen insanları gördüm.

 

      Burada bakıcılar hastaların ağzından akan en ufak salyalarını bile üzerlerine düşürmeden siliyorlar. Bunu hangi aile bu şekilde yapabilir? Duygulanmadım desem yalan olur.   Temiz oksijenli ve yemyeşil bir alanda üstelik kaplıca suyu içinde bakım merkezi mükemmel bir yer.

 

       Cuma günü birinci yılını kutlayan bu bakım merkezine Ilısulular da katılarak destek oldular. Alay komutanımız Mehmet Aytekin, çevre Belediye Başkanları ve Güzelyurt Belediye Başkanı Özeş’te burada idi. Bölge bu bakım merkezini sahiplenmiş ve destek oluyorlar.

 

     Akşam yemek verildi, nerede ise bütün hastaların başında birer bakıcı vardı. Yemeklerini yiyemeyenlere bakıcılar yemeklerini yediriyorlardı. Akli dengesi olmayanlara da kontrol ve bakımda yardımcı oluyorlardı. Bu durum inanın çok mükemmel ve güzel hizmet. Hele Türkülü şarkılı oyunlarla özürlülerin oyunlar seyretmeye değerdi. Hepsinin mutluluğu yüzlerinden belli idi.

 

       Burada bakım merkezlerini ve bu imkânı veren Sayın Erdoğan Hükümetini de ulutmamak gerekir. Devletimiz şartları uyan bütün hastalara ödemelerini yaparak Bakım merkezleri kanalı ile bakımını sağlıyor.

 

      Ben çok özürlü yakını olan aileleri gezdim ve programlara çektim. Genelde aileler bakıma muhtaç yakınlarından usanıp ne yapacaklarını şaşırmış vaziyette idiler. Allah devletimize zeval vermesin, Ak Parti hükümetinin de hakkını teslim edelim. Bugüne kadar hiçbir iktidarın aklına gelmediği şekilde her türlü bakıma muhtaç olan insanlara bakıyor ve çaresiz aileleri de kurtarmış oldu.

 

      Bir başka konu ise Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüz hasta dağıtımında adil olup eşit dağılımı iyi yapar hakkaniyete dikkat ederse bu güzelim bakım merkezlerimizde ayakta kalarak daha güzel hizmet verirler. Ama diğer bakım merkezlerini bilmiyorum, Ilısu Bakım Merkezi gerçekten çok mükemmel.

 

       Kısacası Allah devletimize zeval vermesin, sabırla bu hastalara mükemmel bir şekilde hizmet veren Ilısu Bakım Merkezine de daha nice güzel yıllar diliyorum. Girişken ve atak Fatih Özdemir kardeşimizi de tebrik ediyorum.



22.09.2013 00:00:00

Erdogan Kaya

Bakım Merkezinde Azmin Eseri

Bakım Merkezinde Azmin Eseri