Dünkü yazımda “Tarihten Günümüze AKSARAY” isimli eserimin tanıtım kokteyline katılarak beni onurlandıran Devlet erkânımızın konuşmalarından bir kısmını sizlerle paylaşmıştım. Konuşmacılarımızın dışında katılan sevgili konuklarımda vardı. İnsanlar birgün fani olup gideceklerdir, ama eserleri hiçbir zaman fani olmayacaktır. İnsanlar belli bir yaştan sonra ebediyete intikal ederler, ama hoş bir seda bıraktığınızda ilelebet hatırlanır anılarısınız, bende bunu yaptığıma inanıyorum.

Öncelikle Tanıtım kokteyline birbirinden değerli katılımcılardan Başta Sayın Valimiz Selami Altınok, Milletvekilimiz Ali Rıza Alaboyun, İlknur İnceöz Hanımefendi, Belediye Başkanımız Nevzat Palta, Ak Parti İl Başkanı Muhammet Fatih Yıldırıcı, İlçe Başkanı Haluk Yazgı, Gençlik kolları Başkanı Abdüssamet Kılıç, Ak Parti Ağaçören İlçe Başkanı Mustafa Yüksel, İl Genel Meclis Üyeleri Dede Teke, Ercan Yeşilöz, ATSO Başkanı Ahmet Koşaç, Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Koyun Keçi Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mithat Küçük, Prof. Dr. Halil Baş, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Altınsoy, Sağlık Belediye Başkanı Mustafa Kepir.

      Ağaçörenilçesi Ak Parti Belediye Başkan aday adayı, ejder Göktaş, Tuncay Atak, Ziraat odası Başkanı Cevdet Salcan, Süt Birliği Başkanı Ümit Ecik, ilçe Başkan yardımcısı Yakup Altıntepe, İl Genel Meclis aday adayı Ethem Kabay, Esnaf Sanatkârları Başkanı Nazım Pınar’a.

     İl Kültür ve Turizm Müdür Mustafa Doğan, SGK Müdürü Saffet Çalışkan, Halk Sağlığı Müdürü Oğuz Keleş, Av. İbrahim Ergin, Ortaköylüler dernek Başkanı Cemalettin Öztürk, Veteriner Önder Yıldız, Kalkan Emlak Bayram Ali Kalkan, Ihlara Belediye Başkan aday adayı Mehmet Köksal, Ahmet Yar, Tevfik Topal, Çapan İnceöz, Ahmet Varır, Şair Sururi Hocam, Gazeteci Ahmet Erbaş, Şener Kaş, her zaman yanımda olan sevgili dostum Naci Karaköy, Ergün Ulu, Adem Koçak, Yunus Gümüşsoy, Yılmaz İlhan, Hacı Köksal, Fatih Coşkun, Yasin Doğan, Sedat Gökoğlan, Asım Tarım, Yaşar Dağ, Kalem Eğitim kurumu yöneticilerine, Faik Koçak, Adem Koçak, Aksaray Haberci Mustafa Avcı, Ahmet Musaoğlu, Muammer Dutkun, Şenol Salon hocam ve kalabalıktan göremediğim yada ismini hatırlayamadığım, gözümden kaçıp da hatırlayamadığım herkese katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum.

İl dışında olup da Telgraf çeken Milletvekili Sayın Ruhi Açıkgöz, işadamı Orhan Ağaçlı ve Kanal 68 Televizyonu sahibi Opr. Dr. İbrahim Yücel köse ve çiçek göndererek tanıtım günümüzü paylaşan dostlara da ayrıca teşekkür ediyorum. Mazeretinden dolayı gelemeyip telefon ve mesajla kutlayan yüzlerce dostlarıma da teşekkür ederim. Bu arada Efor AVM müdürü Mustafa Bey ve onun şahsında emeklerini esirgemeden salonun düzenlemesinden tutun her türlü destek ve emeklerini esirgemeyen Efor AVM’ye ayrıca teşekkür eder saygılarımı sunuyorum.

        Yaptığım her çalışmamda bana desteklerini esirgemeyen Yeni Aksaray Gazetesi Sahibi Sayın Ali Südemen ve ekibine emek ve katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Gerek matbaacılığın gerekse yayıncılığın en güzel örneğini göstererek benim yanımda olmuşlardır.     

Kokteylde dün konuşmacı olan devlet erkânının şahsım ve çalışmalarım hakkında güzel ve onur verici desteklerine mazhar olmak bana ayrıca mutluluk vermiştir.

       Sayın Valimiz Selami Altınok bana çalışmamın başından bu yana destek olmuştur. Kendileri konuşmalarında da bunu ifade ederek, “ her Aksaraylının evinde elinin altında olması gereken bir çalışma. Ben eseri inceledim, Aksaray’ın her bölgesini içine alarak birçok mahallelerine varana kadar eserde yer vermiştir. Birçok köyümüz boşalmış, belki yarın tamamen boşalacak ama bu eser onları bünyesinde saklayacak bir çalışma olmuş” diye eserimiz hakkında övgü dolu sözle söylemiştir.

        Milletvekili Sayın İlknur İnceöz hanımefendi bu çalışmalarımda zaman zaman bulunduğuna şahit olduğunu ve fevkalade yerinde bir çalışma yapıldığını söyleyerek beni onurlandırması ayrı bir duygu idi.

     Milletvekili Sayın Ali Rıza Alaboyun konuşmasında Aksaray’ın evliya çelebisi. Aksaray’da en çok arşiv bilgisi olan ve sahada sürekli olan bir kardeşimiz diye bizi yakından tanıdığını ve çalışmalarımızı takip ettiğini söylemiştir. Belediye Başkanımız Sayın Nevzat Beyde şahsımla ilgili çalışma ve bilgi birikimimizi anlatırken keşke bu sayı daha çok olsa demiştir.

       Kısacası şunu demek isterim ki, Aksaray’ın tanıtımı ve hakkında kim bir çalışma yapmış ve yaparsa kıskanmadan büyüklerin ellerinden küçüklerin gözlerinden öper onları iftiharla anlatırım. Herkese teşekkür ediyorum, umduğumun üstünde bir katılım olmuştur herkese saygılarımı sunuyorum.

 

 


12.11.2013 00:00:00

Erdogan Kaya

Baki olan kalıcı eserlerdir

Baki olan kalıcı eserlerdir