Ergenekon, Balyoz, 12 Eylül ve 28 Şubat davalarını artık Türk Adaleti sorguluyor. Geç de olsa bunların yargılanıyor olması ülkemiz geleceği açısından çok değerli ve önemli bir gelişmedir.

Her bir darbe ülkemden birçok değerleri alıp götürmüştür. İtalya ve Yunanistan bu temizliği bizden çok önce yaptı ve kurtuldu. Biz ise darbecilerinin yargılanamadığı Afganistan düzeyinde bir ülke olarak kalmaktaydık. Ancak bu son gelişmelerle lig atlayacağımız kesindir.

Türkiye artık tüm kurumlarıyla bacalarını temizleme sürecine girmiştir. Sağcısıyla, solcusuyla ve hatta futbolcusuyla kim olursa olsun bu ülkede her kim hukuk dışına çıkmışsa bunun hesabını vermelidir. Açılan davaların iddianamelerinden anlaşıldığı kadar birtakım vatan hainleri durumdan vazife çıkartarak küplerini doldurmuşlar. Yemedikleri bir zıkkımın kökü kalmış. Umarım Türk adaleti bu soruşturmalarda zanlıların mal varlıklarını da araştırıyordur ve onlara mutlaka nereden buldun denilecektir. Varsa haksız kazançları ellerinden alınıp ellerinden alınanlara verilmelidir.

Hiç kimsenin; halkın parasıyla alınan silahı halka doğrultmaya hakkı yoktur. Hiç kimse; fişlemelerle insanların ekmeği ile oynamamalıdır. Bu ülkede; bir öğrencisini başı kapalı annesi ile birlikte üniversite yemekhanesine yemeğe götürdü diye irtica ile fişlenen öğretim üyeleri bile oldu. Ülkemin kurum tutmuş kurumları temizlenmeye başlanmıştır. Ey sanıklar hukuk aynı zamanda aklanma yerleridir; ben masumum diyorsanız tıpış, tıpış gidin aklanın. Yoksa ölünceye kadar şüpheli olarak yaşarsınız. Kimse bunu; yok rövanşmış, yok intikammış diye sulandırmaya kalkmasın. Camı kıran parasını ödesin.

Yeni nesillerimize bacası temizlenmiş sağlıklı ve huzurlu bir Türkiye bırakalım. Başka vatanımız yok.


22.04.2012 00:00:00

Doç.Dr.İbrahim Baykan

BACALAR TEMİZLENİYOR

BACALAR TEMİZLENİYOR