2009 yılının 12 Haziran´ında Ezel ve Ebet olan Mabudumuzun indindeki en kıymetli gün olan Yüce kitabımız Hazreti Kuranda ismiyle birde sure bulunan Cuma günü saat 16.30 ?da Hakka yürüyen Sarı Resul oğullarından Kalaycı Hacı Şammas babam yaşasaydı  24 Haziran Seçimlerinde Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliğinde oyunu muhalefete verirdi(!)

Neden vermesin k(!)i?!!!

Çünkü kendisine ve kendisi ile birlikte yaşayanlara hem madden hem manen on yıllarca muhalefetin büyüğünün millet desteğine sahip olunmadan tüm dindarlarla birlikte babama da  kendi öz yurdunda doğduğuna, doğacağına pişman ettirilmişti!!!

TURGUT ÖZAL VE CEMALETTİN PEREK KURAN VE DİNİN EMİRLERİNİ ÖĞRENMEKTE SU KATILMAMIŞ VATANSEVERİ VE DEMOKRATI OK GİBİ ADAM ?BABAM KALAYCI HACI ŞAMMAS? DAN ŞANSLILARDI!

  Merhum Babam konu her açıldığında ağlayarak nasıl Rabbimizin indindeki en kıymetli kişilerin O nun kitabı olan Kuranı okuyan ve okutandır? diye belirttiği Kuranı kerim eğitimlerinin engellendiğini anlatırdı!

  Merhumun yukarıda da belirttiğim gibi her zaman ağlayarak kendisinin ümmi olmasına sebep olan olayı şöyle anlatırdı;

  ?Nevşehirli hocamız bize 1931 yılında köyümüzün Camisinde Kuran-ı Kerim öğretiyordu.

  Elif bayı öğrenirken biri onbaşı, diğeri ise er olan 2 jandarma köyümüze geldi.

?HOCAM BU DİZLERİ KURAN ÖĞRENMEKLTE ÇÜRÜTTÜM AMMA ARTIK KURAN ÖĞRETİLMESİ YASAK?

 Onbaşı rütbeli olanı ?Hocam bu dizleri Kuranı kerim okumakta çürüttüm amma  Türkiye de Kuran öğretilmesi yasaklandı.

   Bu nedenle okulu kapatacaksın, kapatmaz isen cezalandırılacaksın? deyince hocamız ?Evlatlarım benimde çoluk çocuğum var bir şey yapamam diyerek bizi dışarı çıkartıp okulun kapısını kilitledi.

   O zamana kadarki öğrenebildiğim surelerle ancak ömür boyunca Namazımı kılabildim.

     Kuranı bilmeyen bir ümmi olarak ömrümün sonuna geldim? derdi.

BABAM VE DİĞER FAKİRLERİN AKSİNE İMKANI OLANLAR BU YASAĞI DOLAYLI OLARAK DELİYORLARDI!

   Benim Babam merhumun yaşadığı bu sıkıntıyı maddi imkanı olanlar kısmen de olsa dolaylı yollardan delebiliyorlardı.

   Bunlara iki somut örnek verecek olur isek ilki Dünyanın tanıdığı milletimizin Şehit başbakan Adnan Menderes´ten sonraki 2. Adamı Turgut Özal´dır.

   Merhumun kendi ağzından bir TV kanalında dinlemiştim.

  ?O zamanlar Kuran öğretecek olan Elifba basımı ve satışı yasak olduğundan babam bir hattata para vererek Elifba yazdırıp bununla bize gizli saklı Kuran öğretti? dedi.

  İnsanın her karşı Müslüman şehitlerin kanıyla sulanmış kendi ülkesinde kendi dininin kitabını örenememesi çok ilginç değil mi?!!!

   Akla izana sığıyor mu?!!!

  Kuran öğrenme yasağını dolaylı olarak delenlerden biriside 2 Padişaha Veziriazamlık yapan Piri Mehmet Paşa ile 3 Padişaha Şeyhul İslamlık yapan Zembili Ali Efendi ile Mısır Sultanı Kaydıbaya Şeyhul İslamlık yapan Ekmeleddin Aksarayi´nin de yüksek ihtimal ile dedesi olan kendisi de  Şeyhul İslam olan Şeyh Cemalettini Aksaray´i hazretlerinin torunu Cemalettin Perek amcadır!

   Cemalettin Perek amcanın Kuran öğrenme şekli ise bir başka ilginçlikte olmuş.

   Kulağı çınlasın Kuran öğrenme çabalarını  ? Merhum Babam bize Kuran öğretmek istiyordu fakat yasak olduğundan kitabımızı öğrenebilmemiz için bir hocaya gönderemiyordu.

   Evimizde bize Kuran öğretebilmesi içinde açıktan hocada tutamıyordu.

   Bu yasağı delebilmek için bir hoca ile anlaştı ve kendisini bahçıvan olarak işe aldı.

   Hoca sabahları evimize geliyor biraz bahçede çalışıyor daha sonra ise çatı katına çıkarak bize gizlice ve olabildiğince sessiz şekilde Kuran öğretiyordu.

   Hoca Kuran öğretirken o sırada pencerelerde mutlaka gözcüler bulunuyor ve bekçi veya polis görürülerse hocamız apar topar bahçeye inip çalışıyordu.

    Böyle gizli saklı şekilde dinimizin Yüce Kitabını öğrendik. ?diyor.

AKLI OLAN VİCDANI OLAN KURANI YASAKLAYAN SEÇİM BEYANNAMESİNDE DİN DERSİNİ SEÇMELİ HALE GETİRENEMİ OYUNU VERİR,YOKSA KURANI VE DİNİN EMİRLERİNİ ÖĞRENMEYİ ÖZENDİRENEMİ?

  Şimdi aklı vicdanı izanı olan Allah(c.c.) ve Peygamberini bilenlerden ricam hiçbir siyasi Taassuba kapılmadan geçmişte bu yaşananlara sebep olan, yakın zamanlarda ise  %99.5´u Müslüman olan bir ülkede 28 Şubat 1997 de zirveye çıkan din aleyhtarı çalışmaya destek veren.

   Peygamberimizin doğum günü münasebetiyle  kutlanan? Kutlu Doğum Haftasını bahane ederek  internetten cunta tarafından yayınlanan 27 Nisan E. Bildirgesinin altına imzalarını atacağını söyleyen.

   Yıllar yılı milletimizin Üniversiteye giden kız öğrencilerini kameralar önünde ikna odalarında ikna eden Nur Sürter´i el üstünde tutarak Meclise taşıyan 26 Mayıs günkü Seçim bildirgesinde Din dersini seçmeli hale getireceğini belirterek bu konudaki niyetini dışa vuran siyasi yapının liderliğindeki oluşuma mı  oy verilir?!!!

   Verir diyenler beri gelsin.

   Her konuda olduğu gibi tüm vatandaşlarımızın siyasi taassupla söylenen akla ziyan sümme haşa ?Dinimi değiştiririm amma partimi değiştirmem? çağ dışı, yobaz zihniyetin aksine milletimizin kendi ülkesinde akli vicdani ve dini her türlü serbestliği yasaksız yaşayacağı bir oluşumu desteklemesi dileğiyle.

    Başta  yazımızın ana kahramanı olan merhum Babam  Sarı Resul zade  Kalaycı Hacı Hacı Şammas Genç ,8.Cumhurbaşkanımız Turgut Özal ile sevenlerinin ruhlarının Şad mekanlarının Cennet olması, Cemalettin Perek amcanın da sağlıklı, mutlu imanlı uzun ömürler sürmesi  dileğiyle.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 

 


12.06.2018 10:38:01

Ali Genç

Babam Yaşasaydı 24 Haziran´da Oyunu Muhalefete Verirdi

Babam Yaşasaydı 24 Haziran´da Oyunu Muhalefete Verirdi