Yerimiz müsait olsaydı, okuyucularında bıkmadan sonuna kadar sabırla okuyacaklarını bilsem birlik içinde olmayanların başarısızlığıyla, birlik içinde hareket edenlerin başarıları konusunda şahit olduğum yüzlercesini anlatırdım.

  Ancak bu mümkün olmadığından ayrılığın sebep olduğu  birkaç olumsuzlukla,birlikle sağlanan yakın zamandaki hayat standardımızı yükselten bazı somut gelişmeleri yazmakla yetineceğim.

1980´DE HİZMETE GİREBİLECEK AKSARAY SSK HASTANESİ 22YILLIK GECİKMEYLE 2002´DE BİTTİ!

  Önce 39 yıl geriye gidelim.

  1978´in sonlarıydı Aksaray´ı ziyaret eden Ecevit tarafından meşhur Güneş Motel olayı olarak tarihe geçen siyasi skandalla her birine birer bakanlık verilerek AP´den istifa ettirilenlerden Sosyal Güvenlik Bakanlığı verilen Hilmi İşgüzar Aksaray´a gelmişti. Bende gazeteci olarak oradaydım.

   Kaymakam Güner Orbay´ın makamında Bakan İşgüzar o zamanki Belediye başkanı M. Taki Tatlıpınar´a hitaben ?Şu anda CHP hükümetinde bakan olsam da ben AP kökenliyim Aksaray´a yapabileceğim bir yatırım var mı?? diye sordu.

  Taki Bey şimdi Mercedes kamyon fabrikası olan yerde devam eden Tümosanda çalışacak işçiler ile gurbetçilerimiz için Aksaray´a SSK hastanesi kurulmasını isteyince oradan şu anki ASÜ Tıp Fakültesi uygulama Hastanesi haline getirilen yerde SSK hastanesinin yapılmasına karar verildi.

  O zamana kadar sadece yemin töreninde ve bir defada gazeteci Yavuz Donat tarafından bir seçmenin yapılacak düğün için kendisinden 1 kilo Meclis Sigarası istenmesi nedeniyle ismi  gazeteye yazılan Niğde milletvekili Aksaraylı Avni Kavurmacıoğlu tarafından bu hizmet taktir edilmesi gerekirken İşgüzar hakkında güvensizlik önergesi verdiğini o günün gecesi TRT´nin son haberi olan Güne bakış haberlerinde belirtiliyordu.

   Muhtemelen 1980 de gerçekleşmesi mümkün olan hizmet bu çekememezlik yüzünden ancak 2002 yılında ilimizin efsane siyasetçilerinden Orhan Aydın´ın il başkanlığında hizmete açıldı.

1999-2003 ARASINDA SİYASİLERİN DİDİŞMELERİYLE 4 YIL BOŞA GEÇİRİLDİ!

 1999´un Nisan ayında birlikte yapılan genel ve mahalli seçimlerin Aksaray´daki galibi Merkez Belediye ile birlikte bir çok belediyenin yanı sıra Sezer´in Cumhurbaşkanı seçimi öncesi yaşanan dayak skandalına kadarda Bakanlık yapan Sadi Somuncuoğlu ile Kürşat Eser Ecevit başkanlığında kurulan Ana-Sol-M hükümetinin ortağı olan MHP´den seçimi kazanmışlardı.

   Özellikle kendi siyasi görüşlerinden olan dönemin Sağlık İl Müdürü Akın Südemen in görevden alınarak göğüs hastanesine atanması ve yine 2014 Mahalli seçimlerinde MHP´den Belediye başkan adayı olan yakın zamana kadarda MHP´nin il başkanlığını yapan DR Rıfkı Karabatak Doğum ve çocuk hastanesi başhekimliğinden alınarak Ortaköy´e atandı.

 Orhan Aydın´ın çabasıyla Valilik tarafından Aksaray SSK hastanesinde görevlendirilmesiyle Ortaköye gitmekten kurtuldu.

   Sabah Sadi bey tarafından Aksaray Devlet Hastanesine atanan başhekimin öğleden sonra görevden alınarak başkasının verilmesi, bu atananı da ertesi gün görevden alınması skandalı benzeri didişmeler 2002 Genel seçimlerine kadar devam ettiğinden bir battı çıktıyla halledilmesi mümkün olan Bölcek çıkışı Sanayi arasına yapılan şehri ikiye bölen üst geçit ile Nevşehir  yokuşuna yapılan iki arabanın yan, yana geçemediği,yağmur ve kar yağdığında  ise su basan,sonradan yıkılan alt geçit dışında MHP tarafından Aksaray´a önemli bir merkezi hükümet hizmeti verilemedi!!!

2002´DEN BU  YANA İSE TEŞKİLAT,VEKİLLER,BELEDİYE BAŞKANLARI İLE İL GENEL MECLİSİ ÜYELERİ ARASINDAKİ BAZI SÜRTÜŞMELER  ASLA HİZMETLERİN ENGELLENMESİNE KADAR GÖTÜRÜLMEDİ!!!

 Orta başlıkta da belirttiğim gibi 2002 Genel seçimlerinden bu yana geçen 15 yıla yakın zaman içinde de iktidar partisinin teşkilatlarıyla vekiller,Belediye başkanları ve İl Genel Meclisi üyeleri arasında zaman,zaman yaşanan, bir kısmı kamuoyuna da akseden sürtüşmeler geçmişin aksine ilimize merkezi hükümet tarafından getirilecek hizmetlerin engellenmesine sebep olmadı.

    Bu nedenle Aksaray kamuoyu tarafından yeterli görülmese de 2002´den günümüze kadar akla gelen her konuda hemşerilerimizin hayat standardını yükselten yüzlerce hizmet bunların engellenmemesiyle gerçekleştirildi.

PAZAR GÜNÜ ULAŞTIRMA BAKANIN ZİYARETİNDE VEKİLLER,TEŞKİLATLA BELEDİYE BAŞKANLARININ  SAMİMİ BİRLİĞİYLE İSTİKBALİMİZİ AK EK EDECEK HİZMETLERİN STARTI SAĞLANDI!!!

 Birlikte rahmet olmasının en yakın somut kanıtı ise final toplantısında bulunduğum Pazar günkü Ulaştırma,Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan´ın ilimizi ziyaretinde Milletvekillerimiz Ak Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti,Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı,İl Başkanı Abdulkadir Karatay,İlçe ve Belde Belediye başkanlarıyla Merkez ilçe ve diğer ilçelerle beldelerin teşkilat mensuplarının samimi biriliğiyle başta istikbalimizin olmazsa olmazı  olan Aksaray-Ulukışla tren hattımızın  sondaj çalışmalarının başlandığı haberi ile bu sene  yapım ihalesinin yapılacağı ile E.90 karayolunun Otobandan en az etkilenmesi için yapılacaklar, ile içme suyu ve  Ağaçören ile Sarıyahşi ilçe yolları başta olmak üzere bir çok hizmete Bakan tarafından start verilirken,bir çok hizmetle ilgili olarak ta kendisinden sözü alındı.

BU BİRLİĞİN KORUNMASIYLA CUMA GÜNÜ CUMHURBAŞKANINDANDA YENİ HİZMET SÖZLERİ ALINIR!

   Birlikte rahmet,ayrılıkta ise azap olduğu ilahi emrinin gereği şimdiye kadar korunan bu birliğin devam etmesiyle yakın,orta ve uzak vadede ihtiyacımız olan bir çok hizmetlerin alınması sağlanırken,Cuma günkü Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın ilimiz ziyaretinde de yeni bir çok hizmetin sözlerini almak mümkün olur.

   Her zaman ve her şartta kişilerin kendi çıkarları yerine vatan ve milletimizin çıkarlarını ön alarak ayrılıktan uzak durmaları birliklerini korumalarıyla meşru her vesileyle ilgililerden ihtiyacımız olan hizmetlerin talep edilmesi ve alınıncaya kadarda takip edilmesi dileğiyle.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

 


8.02.2017 09:59:06

Ali Genç

Ayrılıkla, Birliğin Hizmetlere Zarar ve Kar Etkisi!

Ayrılıkla, Birliğin Hizmetlere Zarar ve Kar Etkisi!