Çarşamba günü bir görüşme için gittiğim Ak Parti il binasında tamamen tesadüf bir toplantıya şahit oldum. Ak Parti eski il başkanları ve 2002 den bugüne kadar görev yapmış yönetim kurulu üyeleri ile birlik, yeniden beraber olmak ve tanışma toplantısı olduğunu öğrendim. Merak edip toplantıyı takip ettim. Toplantıya diyebilirim ki, %80 katılım vardı. Eski il başkanlarının tamamı toplantıya iştirak etmişler. Tabi gelemeyenler de mazeretleri olduğu için katılamadıkları mazeretlerini bildirmişler.

       toplantı Salonu tamamen dolmuştu, bende bir kenarda toplantıyı izledim. Toplantıya Milletvekili Cengiz Aydoğdu, İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Belediye Başkan adayı Evren Dinçer, ilçe başkanı Hamza Aktürk, kadın kolları ve gençlik kolları başkanları yanında eski il başkanlarından Şaban Bostan, Latif Ağar, Fatih Yıldırıcı, Kadir Karatay, eski yönetimde görev almış parti yöneticileri, ve mevcut yöneticiler katıldı.

        İlk konuşmayı il başkanı Hüseyin Altınsoy yaptı. Başkan Altınsoy katılımları için bütün yöneticilere teşekkür ederek, ? dün bu koltukta siz oturuyordunuz, bugün biz oturuyoruz, yarın başka arkadaşlarımız oturur. Tanışmak ve yeniden el ele vermek için bu toplantıyı yapmış bulunmaktayız. Bu beraberliğimizi devam ettirirsek seçimin zaferini yine biz kazanırız. Kapı kapı gezip kırılmış ve küsmüş partililerimizi yeniden kazanacağız? dedi.

       Daha sonra Belediye Başkan adayı Evren Dinçer kendisini tanıtarak, ? katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Şehrimize hizmet ederek, herkesi kucaklayacağız. Adaylık bize kısmet oldu, bu saatten sonra birlik ve beraberlik içerisinde çalışacağız. Şehrin problemlerini ve sorunlarını biliyoruz. İleriki günlerde neler yapacağımızı sizlerle paylaşacağız? dedi.

        Daha sonra Milletvekili Cengiz Aydoğdu, ? katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Adaylık sürecinde herkes aday olup yarışabilir. Adayımız Evren Bey oldu artık yarış yok. Hep birlikte adayımızın etrafında kenetlenerek seçime odaklanacağız. Adaylık sürecinde eleştiride olur, yarışta olur, ama aday belli olunca bu biter. Zaten burada ki, beraberlikte bunu gösteriyor. Biz 2002 ruhunu yeniden canlandırmak durumundayız.

       Esnaf ve kurumları ziyaret ediyoruz. İnanın 25 Haziran seçimlerindeki hava yok. O zaman bize hemşehrilerimiz açık ve alenen eleştirisini yapabiliyordu. Ama şu anda eski ruhun yeniden geldiğini gezilerimizle görüyorum. Yeter ki, biz kırılmış ve darılmış seçmenimizi yeniden kazanalım. Bunu yapacak güçteyiz, şu beraberliğimizde bunu gösteriyor.

      Şehrimizin en büyük problemlerinden birisi, kentsel dönüşüm, trafik ve ulaşım. Üniversite ve küçük sanayi bölgesinden iki ayrı kanaldan şehre ulaşım ilk önceliğimiz olacak. 25 Ocaktan sonra projelerimizi halkımızla paylaştığımızda göreceksiniz ki, şehrimiz imar ve ihya olacak. Yok aday eli çantalı idi falandı filandı bunlar basit eleştiriler.

        Diğer partilerin adayı ve yöneticilerinden de Aksaraylı olmayan var. Bunlar gayet normal, bunun eleştirisi olmaz. Şehrimiz büyüyor, büyük şehir olma yolundayız. Yarın başka şehirliler buradan aday olabilir. Bunları eleştirmek ve dedikodusunu yapmak yanlış ve basit işler. Önemli olan şehrimize yapılan ve yapılması düşünülen hizmetlerdir? dedi.

     Daha sonra eski il başkanları da konuşarak sonuna kadar Evren Dinçer´in yanında olduklarını söylediler. Aynı şekilde eski il yöneticileri de bu düşüncede olduklarını aktardılar.

    İzlenimimden çıkardığım ise, Ak Parti tek yumruk tek vücut Evren Dinçer´in yanında. Yeniden eski günlere dönme yolundalar. Eli çantalı lafı tutmamış olmalı ki, dün eski sanayi caddesi esnaf ziyaretinde Evren Dinçer´le beraber büyük bir kalabalık partili arkasında idi. Hani şu eli çantalı dediğimiz Evren Bey benim oğlumun iş yerine girdiğinde baktım oğlumla tanışıyorlar ve oğluma ismi ile hitap ediyor. Boş lafları bırakıp herkes işine baksın.

 


3.01.2019 08:03:37

Erdogan Kaya

Aydoğdu ?Partimizi 2002 Heyecanına Taşıyacağız?

Aydoğdu ?Partimizi 2002 Heyecanına Taşıyacağız?