Bu gün  Ezel ve Ebet olan her şeyi yoktan var etme kudretinin yegane sahibi olan ve istediği zaman ise var ettiklerini yok etme kudretini de elinde tutan Mabudumuzun tüm evreni ve bizim galaksimiz olan Samanyolu Galaksisiyle birlikte evrendeki 2.5 Milyar galaksilerdeki  tüm gezegenler ve bu gezegenler de var olan canlı cansız tüm  mahlukatın hatırına yaratıldığı Nebiler,Nebisi Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in mübarek doğumuyla ihtiyar dünyamızı nuruyla şereflendirmesinin yıl dönümü.

   Alemlerin yaratıldığı günden bu yana yaratılanlarla birlikte bilim adamları tarafından yapılan tespitlere göre her birinin genişlikleri 2.5 milyar ışık yılı olan ve bizim galaksimiz Samanyolu ile birlikte sayıları da 2.5 Milyar’a ulaşan galaksilerin tamamında şu anda var olan her şeyinde hatırına yaratıldığı ilk Ruh ve son Peygamber olan Nebimiz için ne yapılırsa yapılsın kendisine hakkıyla hürmet edebilmiş olamayız.

   Rabbimizin hiçbir kuluna taşımayacağı yükü vermemesinin yanında az fakat öz olanla devamlı ve samimi ibadeti makbul görmesi nedeniyle Mübarek Efendimizden sonra onun ümmetleri olan atalarımız tarafından o mübarek doğum günü ve gecesi olabildiğince bir samimiyetle Rabbimize Kul,Habibi efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V.) ümmet olabilme gayretiyle tertiplenen etkinliklerle her yıl aralıksız olarak kutlanmaya çalışıldı.

    Tarihi bilgilerden öğrenildiğine göre Hicri 3. Yüz yıldan itibaren atalarımız tarafından gelenekselleşen, Osmanlı İmparatorluğunda ise Padişah 3. Selim’le birlikte başlayan kutlamalarla yapılan etkinlikler onların izinden gidenler tarafından da her yıl dünyanın her yerinde muhteşem etkinliklerle kutlanıyor.

BERLİNDE MÜSLÜMANLARIN 172 İBADETHANESİ VAR

   Efendiler,Efendisi Peygamberimizin bu mübarek kutlu doğumunun yıl dönümünü geçen sene 12 Ocak Pazar’ı Pazartesi’ye bağlayan gece  Müslümanlara ait 172 İbadet hane bulunan Almanya’nın Başkenti Berlin’deki gurbetçilerimizin bir araya gelerek açtırdıkları Sultan Ahmet Mescidinin samimi Cemaati ile birlikte idrak etme mutluluğunu yaşadım.

    Berlin Merkez Tren İstasyonuna birkaç yüz metre mesafede bulunan ve Başkanlığını  Erzurum yiğidi Servet Narçın Bey,İmamlığını Hamza Ergül’ün yaptığı başta Samsun Bafralı Resul ve amca oğlu  Bekir olmak üzere bir çok vatandaşımızla birlikte  Mübarek Mevlit kandilini idrak ettiğim bu mescit  orada bulunduğum 5 gün boyunca benim hem ibadethanem,hem de irtibat yerim oldu.

   Tüm Müslümanlarla birlikte bu yazıyı yazan Mevla’mızın en edna kulununda bu güzel günden hakkıyla yararlanması ve yararlandırması dileğiyle geçen sene bu kutlu günde beni misafir eden Servet Narçın Bey,bu güzel ibadethanenin cemaati olan  dindaş ve vatandaşlarımıza,akrabalarım Cengiz ve  Mahir Genç kardeşlere ve onların şahsında tüm gurbetçilerimize teşekkür ederim.

   Bu gün 1436.sını idrak ettiğimiz bu güzel kutlu günün tüm Müslümanların birlik ile dirliğine, tüm ezilmişlerle birlikte Müslümanlarında ezilmekten kurtulmalarına ve şanlı tarihimizdeki gibi birlik ve dirliğimizin sağlanmasına.

     Bu birlik ve dirlikten sağlanan adil hakimiyetimize vesile olması yapacağımız tüm maddi ve manevi ibadetlerimi zinde Mabudumuz tarafından kabul olması dileğiyle tüm İslam aleminin Mübarek Mevlit Kandilini ve  Mübarek Cuma gününü tebrik ederim.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


2.01.2015 09:06:44

Ali Genç

Avrupa da Kandil

Avrupa da Kandil