Perşembe akşamı Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Aksaray İli Yatırım Kataloğu Projesi Tanıtım programı düzenlendi. Grand Altuntaş Otelde düzenlenen toplantıya Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, ak Parti İl Başkanı Fatih Yıldırıcı, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş ile daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda ATSO üyesi ve OSB’deki yatırımcılar katıldı.

       Hazırlanan katolg odanın seçimden bugüne kadar neler yaptığını içeriyordu. Önce slayt gösterisi ile misafirlere gösterime sunulan çalışmalar kitap olarak basılarak kamuoyu ile paylaşılmıştı. Bir hayli yatırımcını katıldığı toplantı gerçekten göz kamaştırdı. ATSO Başkanı Ahmet Koçaş yaptığı konuşmada şunları söyledi.

        “ Konu yatırım olunca, ülkemizin son dönemde uyguladığı il ve bölgesel bazlı yatırım politikası çerçevesinde ve esasen, bir yatırım cazibe merkezi olma konumundaki ilimizin daha etkili bir şekilde tanıtımını sağlayabilmektir. İşte elinizde bulunan bu Katalog, bahis konusu düşüncenin bir sonucu olarak vücut bulmuştur. Zahmetli, ancak zevkli bir çalışmanın sonucunda hazırlanan bu Katalog, ilimize yatırım yapacak girişimcilerimizin zihinlerinde oluşacak sorulara cevap verebildiği oranda gayemiz gerçekleşmiş olacaktır” dedi.

      Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise yaptığı konuşmada Organize Sanayisine yatırım konusuna değinerek şunları söyledi: “Aksaray’ımızda Ahiler kalkınma ajansı ile beraber yapmış olduğumuz bir program vardı oraya katılmama nedeni ile biraz geciktim. Tabii ilk defa katıldığım bir programdı. Güzel tarafı şuydu; beş tane ilin belediye başkanları valileri hem il genel hem de ticaret odası başkanlarının bir arada olduğu fikir alışverişinde bulunulduğu yeni projelere hep birlikte imza atıldığı bir çalışma oluyordu.  Burada iken bir sunum yapıldı ki o sunumda benim gurur duyduğum bir tablo ortaya çıktı. O programa katılan illerin içerisinde en çok proje yapıp o projede kazanan bizler olmuşuz. 38 proje ile bunu hayata geçirmişiz. Buda tabi bizim için çok güzel bir gösterge. İnşallah daha da artarak ve daha da güzel katılımlarla devam edecek.”

      “Burada yatırım ve tanıtım kataloğu için yapılan bir toplantı yapılıyor ve daha çok organize sanayi bölgesinde bulunan yatırımcılarımız buradalar. Şunu özellikle ifade etmek istiyorum Aksaray’ın kalbi organize sanayidir. Biz bunun farkındayız. Çünkü çalışan işçilerimiz olsun yeni yatırımcılarımız olsun dünya ölçeğinde ve Türkiye ölçeğinde büyük yatırımcıları çekmek açısından olsun organize bizim aynamızdır. Fakat yeteri kadar verimli bir çalışma olmadığından kaynaklanan bazı problemler yaşıyoruz” dedi.

                                   Aksaray sütü bir numara

      Geçtiğimiz Perşembe günü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Sayın Esat Zengin Beraberinde Başkan Yardımcısı Şenel Kaş ile beraber bir basın toplantısı düzenleyerek çalışmaları hakkında bilgi verdi. Basın toplantısı öncesi yaptığı bilgilendirme açıklamasında üstü kapalı basına sitem etti. Siteminde haklıydı, kendisini dinlenmeden yapılan haklarındaki açıklamaların yanlış olduğunu belgeler ile açıkladı. Esat Zengin kim ne derse desin ilimizde süt konusunda büyük emek sahibi olan bir kişidir, hakkını teslim etmek lazım.

     Yaptığı basın açıklamasında ise şunları söyledi: “"Süt Üreticileri Birliği, AKSÜT bir ile Aksaray Zootekni Derneği'nin başkanlığını yaparken, Aksaray’da hayvancılığın gelişmesi, tarımın gelişmesi ve gerçek hayvancılığın üretici yararına, milli gelirlerin arttırılmasında devletin yararına nasıl bir çalışma yapılması gerektiğini duyurmaya çalışıyoruz. Süt Üretici Birliğimizin kanun ve yönetmelik çerçevesinde hiçbir ticari faaliyetin içerisinde olmayacağı netlik kazanmıştır. Süt Birliği Aksaray genelinde tüm üreticilerin süt icmallerini kayıtlara girer, desteklemelerini öder ve kaydı tutar ve bakanlığa bildirir. Damızlık Birliği'nin de desteklemeleri bizden çıkar, Kooperatiflerin de desteklemeleri bizden çıkar. Biz bu çalışmaları yaparken kesinlikle maddi destek beklemediğimiz gibi maddi destekleri de olmamıştır. Diğer yandan süt politikasını yakından takip ediyoruz. Süt fiyatı bakımından Aksaray’da olarak Türkiye genelinde en üst noktada biz yer alıyoruz. Şuanda toplama süt fiyatımız bin 30 lira, çiğ sütlerde bin 260 liraya kadar fiyatlarımız var. Bu Türkiye'nin en iyi fiyatıdır. Diğer yandan süt kalitesinin arttırılmasında ciddi çalışma yürütüyoruz.

     Türkiye'de yağ, protein ve kaliteli süt primi ödenmezken sadece Aksaray’da başlattığımız sistem ülke geneline yayılmaya başladı. Şuanda aldığımız yağ, protein ve kaliteli süt primi üreticimizin cebine gidiyor. Bizim el atmadığımız bölgelerde hayvanın süt yağı ciddi anlamda düşmüş. Biz Aksaray’ın süt kalitesini Türkiye'nin en iyi noktasına getirdik. Aksaray’da birçok örgütümüz var. Ancak birinci sırada yer alan ve en yüksek üyeye sahip olan biziz. Bu hizmetlerin karşılığını üretici bize destek vererek dönüşümünü sağlıyor" dedi.

 

 

 


27.04.2014 00:00:00

Erdogan Kaya

ATSO`dan tanıtım

ATSO?dan tanıtım