Aslında ben bugün Naci Karaköy ağabeyle dolaşırken şehrimizdeki güzel Laleleri yazacaktım. Ama bu yazımı yarına bırakmak istiyorum. Dün ani bir gelişme ile öğleden sonra Aksaray FM radyosundaki ATSO Başkanı Ahmet Koçaş´ın saat 20.00 de yayınlanacak radyo programına davet edildim. Aslında biraz hatıra binaen katıldım. Bir süre kendimi görsel ve sesli yayından uzak tutmak düşüncesinde karar almış idim.

       ATSO seçimlerini ve çalışmalarını dışarıdan izlemeye çalışıyorum. Sanki ilimizde Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Bakın Milletvekili seçimi bile demiyorum. Her seçimde çekişme yaşanırdı ama bu seçim kadar değildi. Çevre illerde hiç bir şekilde böyle seçim yarışı inanın ne duydum nede gördüm.

       Neyin yarışı yapılıyor anlamış değilim. Gördüğüm kadarı ile üç dört seçimdir ATSO meclisine seçilenler yine seçilmek için çalışıyor. Ama seçilince bazıları toplantılara bile katılmıyor. O zaman niye seçildin kardeşim, toplantılara bile katılmıyorsun şimdi tekrar neden adaysın? Mesele seçilmek mi? Gurup üyelerine saygısızlık mı? İnanın ben bu tür kesimi ilk defa duydum. Yoksa kişisel olarak kimse ile özel bir problemim yok. Belki bunların içinde tanıdıklarımda vardır. Sadece her seçim dönemi yapılan bu seçilmeyi etik görmüyorum.

       Eğer derdiniz başkan olmakta o ortamı bulamayınca kenara çekiliyorsanız o zaman seçildiğiniz yere uğramama hakkınız yok. Uğrayın çalışın proje üretin, önerilerde bulunun bunu kamuoyu ile paylaşın üyelerde sizde bir cevher olduğunu görsünler ve bir başka seçime sizi o koltuğa oturtsun.

       Programda Koçaş´a sordum sürekli meclise seçilen bazı üyeler size bir plan ve proje getiriyorlar mı diye. Getirmediklerini söyledi ve bende hayretimi gizleyemedim. Kardeşim planın yok, projen yok neden aday olup o makamları işgal edersiniz?

      İnanın ben ne ATSO ile bir bağlantım var, nede bir yakınım buraya aday. Kim seçilirse seçilsin umurumda değil. Ama mesele Aksaray olunca ister istemez bir Aksaraylı olarak konuya değinmek istiyorum. Elbette kendine güvenmeyen ve kendinde liyakat görmeyen zaten buraya aday olmaz. Ama seçilipte bu kuruma uğramayanlar insanlarla dalga geçmesinler. Koçaşı´da tebrik ediyorum program boyunca kimsenin aleyhinde konuşmadı.

      Geçen seçimde öyle değişik hadiseler yaşandı ki, şu Fetö cemaati ATSO´yu ele geçirmek için ne gerekiyorsa yaptılar. Ele geçirdiklerinde ne yapacaklardı bende merak ediyorum. Hatta başkan seçiminde dönemin Belediye Başkanı Nevzat Beyi bile işe alet etmişlerdi.

       Bu seçimde de benzeri senaryoları duymaya başladık. Lütfen herkes kendi işine baksın, kurumlar kurumlarını idare etsinler. Dini cemaatler dini konularla ilgilensinler. El altından aday çıkarıp eski yaşanan hadiseleri yeniden yaşamayalım.

        Geçtiğimiz günlerde ATSO ile ilgili bir yazıyı kaleme almıştım. Yazıma yorum yapan yakinen tanıdığım bir dini cemaatin mensubu yazıma yorum yapmış, ? bu işi daha iyi yapacaklarda var? diye. Araştırdım kendisi aday falan değilmiş. Demek ki, bir yerlerin adına konuşuyor. Aslında bunu hiç yazmaması gereken bir arkadaştı, demek bu işe ısınmışlar.

      Bunu derken tüm dini cemaat ve kurumları kast etmiyorum. Onlar zaten kendilerini biliyorlar, bu tür kuruluşların çalışmasından kamuoyu çok rahatsız. Bundan dolayıda bu seçime iktidar ve muhalefet partileri pek ilgi gösterip taraf olmuyorlar. İşin en güzeli de zaten bu tür davranışta.

      İşin hulasası, bu işi yapacak ve başaracaklar iş başına gelmeli. Bu kurumu ele geçirelim diyenler değil. Birde her seçim seçilipte meclise bile gelmeyen hatta meclisten düşürülenler otursunlar bir kenarda. Bıraksınlar bu işi yapacaklar iş başına gelsin. Aksaray´ı kim daha iyi temsil edecekse onlar iş başında olmalı. Hesap kitap peşinde koşanlar değil. Hesap kitap peşinde olmayıp niyeti halis olan ve derdi Aksaray´a hizmet olanlara başarılar diliyorum.

 


Tahir ay
28.03.2018 20:38:30
Gazeteci olarak size karışmak düşüyorsa ticaret yapan biz dernek üyelerine de karışmak çok doğal....

27.03.2018 00:21:29

Erdogan Kaya

ATSO seçimlerinden kurumlar elini çekmeli

ATSO seçimlerinden kurumlar elini çekmeli