Bazen bilerek veya bilmeyerek ?Hay´dan geldi Hu´ya gitti? cümlesindeki manayı genel olarak kolay elde edilenin aynı yöntemle elden çabuk çıktığı şeklinde algılanır.

   Oysa ?Hay´da Huy´da? Haktır!!! ve bu sözlerin asıl manası? Haktan geldi Hakka git tidir.?

   Yine bu konudaki bilinçsiz sözlerimizden biriside ?Tesadüfen? dir.

   Oysa hayıtımızda hiçbir kesinlikle şey tesadüfi değildir.

   Çünkü insanların tüm hayatlarının bırakın yılını,ayın gününü her salisesi bile Rabbimiz tarafından çizilen kadere göre şekillenmiş ve bizlerin bilmeyerek? Tesadüfi? dediklerimiz aslında kesinlikle tesadüfi değildir.

   Aksine yaşanan her şey önceden Cenab-ı Allah(C.C.)´ ın biz kulları için yarattığı bir tevafuktur.

 ALLAH(C.C) İSTEMEZİSE  EN MODEREN ARAÇLARLADA İSTENİLEN YERE GİDİLEMEZ,İSTENEN KİŞİ VEYA YER BULUNAMAZ,FAKAT DİLERSE VE İSTERSE YAYA BİLE EN UZAĞA GİDİLEBİLİR!!!

     Bu gün aşağıda sunacağım analizin gölgesinde ateistlerin belirttikleri gibi hayatta tesadüflerin olmadığını bizzat yaşadığım iki olayla ortaya koyacağım.

 KOCA İZMİRDE SARI ÇİZMELİ MEHMET AĞAYI BULDUK!!!

    Seksenli yıllarda amcaoğlu İsmail Sarıkaya ile İzmir´e gitmiştik.

    Vardığımızda annemin yıllar önce oraya göçen dayısı o zaman soy ismini de bilemediğim bizde çocukluğumdan kalan bir fotoğrafından tanıdığım Abdullah dayının İzmir Karşı Yakada olduğu bilgisini de unutmamıştım.

   Karşı yakaya vapurla geçtikten sonra rıhtımda bizim bölge insanlarının takıldıkları kahve hanelerinin olup olmadığını araştırdım.

Araştırmalarımda o civarda Aksaray,Nevşehir,Kırşehir,Konya,Yozgat,Kayseri,Niğde ve   hatta Şerefli Koçhisar´lılara ait bile kahve olmadığını öğrendim.

   Rıhtım civarında kahveleri araştırıp dönerken pinekleyen bir paytoncuyu görerek aynı soruyu bir ona sordu.

   Paytoncu soruma verdiği cevapta kimi aradığımızı sorduğunda ? Abdullah Dayı? dedim.

   ? Bu aradığınız Apo dayı olabilir mi?? dedi.

     Anadolu da Abdullah´ların genel olarak ?Apo? şeklinde anılmasına rağmen kesin olarak bilmediğimi söyledim.

   PAYTONCU DAN GELEN GERİ ÇEVİRİLMEYECEK TEKLİF

  Bunun üzerine Paytoncu bize ?Gelin sizi oraya götüreyim,eğer ki aradığınız kişi benim değim ise  sizi oraya bırakır 100 liranızı alırım.

   Değil ise geri getirir buraya bırakır paranızı da almam.?deyince geri çevrilmeyecek bu teklifi kabul ettik.

    Bindiğimiz Paytonla  bulunduğumuz yerden birkaç kilometre gittikten sonra  gecekonduya benzer bir evde oturanın fotoğraftaki annemin dayısı olduğunu görmemle  koca İzmir de  soy adını,adresini bile bilemediğimiz birisini ?Sarı çizmeli Mehmet ağa? misali bulduk!!!!

  Hayatın tesadüflerle oluştuğunu belirten Ateistlerin bunun nasıl oluştuğunu da  kör tesadüfleriyle açıklamalarını bekliyorum.

    Nasip olursa bir başka günü yazımda ise elimde bulunan birçok telefon numarasına ve önceden kontak kurduğum halde tüm çabalarıma rağmen Viyana´daki eş dost ve tanıdıklara nasıl ulaşamadığımı paylaşmak istiyorum.

   Gereği için takibi dileğiyle.

  Cuma´nız Mübarek olsun.

 Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

  


4.03.2016 08:49:47

Ali Genç

Ateistler cevap versin

Ateistler cevap versin