Kendisine sunulan imkanla şahsına ve ailesiyle, kendisinin istikbalini kazananlar bu makamları ve bu makamlardan dolayı kazandıkları gelirleri elde etmelerine vesile olanlar bu oturdukları makamları oluşturanları asla ve asla unutulmamalı.

    Unutmamak nasıl olur?

   Kuru kuruya kadanı almakla mı olur?!

   Yoksa fiili şekilde bu makamları oluşturanların buluna bilinen her vesileyle yaşayanlarına hizmette kusur edilmesiyle mi, vefat edenlerinin ise her zaman hayırla yad edilerek anılmalarıyla mı?

   İsimlerine paneller yarışmalar düzenlenmesiyle mi, kendilerinin isimlerinin eserlerde yaşatılmasıyla mı olur?

    Samimi bir cevap verilecek olunursa bunların hepsiyle ve daha da fazlasıyla olmalı.

    Olmalı olmasına da acaba gerçekten olması gerekenler yapılıyor mu?

    Maalesef On yıllardır önce Hakkın rızası, ardından ise Halka Hizmetin Hakka hizmet olduğu gerçeğiyle ahde vefanın gereğini yaparak.

   Bu vefayla günümüzü oluşturanlardan Hakka yürüyenleri geleceğimizi şekillendirecek yeni hizmetlerin teşvik edilmesi için 1995 yılından itibaren her yıl aksatmadan 24 Adalık günü bir kısmını kabirleri başında, bir kısmını ise gıyaplarında anıyoruz.

MAALESEF ŞİMDİYE KADARKİ 22 ANMA PROĞRAMININ BİR KAÇ İSTİSNANIN DIŞINDAKİLERİ SAYMAZ İSE GENELİNDE OTURDUKLARI MAKAMLARI OLUŞTURANLARIN ANMASINA RAĞBET EDİLMEDİ!!!

   Bir insanın olduğu gibi ülkelerin ve illerinde mutlu istikballerini mümkün olan en az çaba, en az masrafla ve alternatif çareler üreterek mükemmele yakın şekilde oluşturabilmelerinin yegâne yolu öncelikle geçmişi bilmekten geçmesine rağmen maalesef şimdiye kadarki 22 anma programının bir kaçı istisna sunulan makamlarda oturanlar tarafından rağbet edilmedi.

ISRARLI ÇABALARIMIZA RAĞMEN  MAKAM SARHOŞLUĞUYLA AHDE VEFANIN GEREĞİNİ YAPMAYANLARIN YERLERİNDE ŞİMDİLERDE YELLER ESİYOR!!!

   1995 yılından itibaren her yılın 24 Aralık tarihinden önce yaptığımız haberler ve köşe yazılarının yanında yapılan telefon görüşmeleri ve Telefon mesajlarıyla sürdürülen ısrarlı çabalarımıza  ve sesli çağrılarımıza makamlarının verdiği sarhoşlukla uymayanların çoğunun yerinde şimdilerde yeller esiyor!!!

TÜM ATANMIŞ VE SEÇİLMİŞLER AHDE VEFASIZLARIN YERLERİNDE YELLER ESTİĞİNİ UNUTMASINLAR!

  Makamlara atanan ve seçilenler Mahkemenin kadıya mülk olmadığını unutarak atandıkları veya seçildikleri makamların sanki buraları babalarından mirasmış zannına kapılanlar.

   Bu nedenle de buraların ölümlerine kadar kendilerinin malları olduğunu, bu makamlara kendilerinden iyilerinin bulanamayacağı(!)için getirildiklerini.

   Kendilerinin vefatlarından sonrada buralarının kendi evlatlarına layık olduğunu(!) sananların bu nedenle doğruları görmeyen, doğru yolu göstermekte ısrar edenlere küsenlerin yerlerinde şimdilerde  yeller esiyor!!.

     Şimdilerde bunların ne isimlerini bilen, ne hizmetlerini hatırlayanlar var.

    Fakat Pazar günü anacaklarımızın bazılarının  ahrete göçmelerinin üstünden yüz yıllar, bazılarının üstünden on yıllar, bir kısmını üstünde  ise  nice yıllar ve daha fazla zaman geçmesine rağmen halen anılıp  kendilerine hayır duaları yapılıyor.

    İlimizin tüm atanmış ve seçilmişleriyle Meslek Odaları ve STK ?larının yetkili ve mensuplarının  bu bilinçle ahde vefanın gereğini Pazar günü Somuncu Baba Camisinde kılınacak Öğle Namazından sonra yapılacak etkinliğe katılarak÷.

    Burada günlerimizi ak eden Aksaray´ın Hayırlı evlatları ve Aksaray ımıza yaptıkları hizmetleriyle bize olan sevgilerini kanıtlayanları anma programına katılarak samimiyetle dua etmeleri.

   Bu anma işinin 18 Aralık Pazartesi günü Vali Pekmezi makamındaki ziyaretinde de belirttiğim gibi kişilerin fani devletin ise daha uzun ömürlü olduğu bilinciyle kamu tarafından üstlenilmesi ve  Hak Vaki olup ta ben bu cihandan göçtüğümde  ise  Devlet kurumları tarafından yapılmasını sağlamaları.

    Ayrıca bu hayırlı insanların isimlerinin kurumlarda, hizmetlerde yaşatılmasını sağlamaları dileğiyle.

   Cuma´nız mübarek olsun.Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 

 


22.12.2017 07:37:12

Ali Genç

Atanmış ve Seçilmişler Makamlarını Borçlu Olduklarını Asla Unutmamalı!

Atanmış ve Seçilmişler Makamlarını Borçlu Olduklarını Asla Unutmamalı!