Tarlada izi olmayanların bile bizim köyde sadece 1 gün okula giden merhum Fevzi Tosun ağabeyin daha sonra ömrü boyunca oradan her geçişinde  ?Ah ulan ah burada az mı okuduk(!)??sözü  misali tesadüfen de olsa bir şekilde yüzdeye bile giremeyecek oranda kalanların yanında tarlada hiç izleri olmadığından harmanda da gözleri olmayanlara da bir sözüm yok.

    Tıpkı Vilayet meselesinde olduğu gibi her şeyin kamu oyu önünde cereyan etmesine, bu konudaki çabalar dönemin yayınlanan gazeteleri ile diğer yayın organlarının arşivlerinde bulunmasına rağmen hiçbir katkıları olmayanların ?Hafızayı beşerin nisyanla malul olması veya kendileri balık hafızalı olduklarında herkesi de öyle görmeleriyle zorlamalarla eserlere sahip çıkmak istemeleri yalancının mumundan önce bile sönmeye mahkûmdur.

EMEĞE SAHİP ÇIKILMAMASI ZORLAMAYLA ESERLERE SAHİP ÇIKMAK İSTEYENLERLERİ ONAYLAMAKTIR

    Üniversitemizin kurulmasını sağlayan fakat veto edilen ilk kanunun 10. Yıldönümünde bu konuda karşılaştığım bilgisizlik ve bilinenlerin ise sumen altı edilmek istenmesi, emeği olmayanların öne çıkartılmak istenmesi karşısında küçük dilimi yuttum.

GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANAMAZ?AKSARAYDA TIP FAKÜLTESİNİN AÇILMASINI  İSTEYEN ,MÜCADELENİN ÖNDERİ MAHMUT ASLAN VE DİLEK TERZİ OĞLU´NUNDA DESTEĞİYLE GÜNDEME  GETİRENİ VE 2015´ GENEL SEÇİMLERİNDEKİ MÜJDENİN ALT YAPISINI HAZIRLAYANI GAZETECİ GÖKTEN ÖZTÜRK´TÜR!!!

   ?Tarih galibin kucağına oturur? deyimiyle vicdanlı tarihçilerin dışında kalan isminden başka Tarihçilikle ilgisi olmayan yalakaların yazdıklarıyla bu söz teyit edilmiş olsa da.

    Mevki ve makam sahipleri ile bir çoğu sadece gazeteciliği ticaret gibi görüp para kazanmak için bu mesleği yapanların günün yöneticilerine yaranmak için gerçekleri söylemeseler de bu satırları yazanın canı teninde, aklı başında oldukça hayatı boyunca yaptığı gibi daima, her zaman ve her şartta mağrurdan değil, mağdurdan yana olmasını sürdürecek.!!!

    Bu çerçevede de Aksaray Üniversitesi Tıp fakültesinin açılmasını ilk isteyenin, bunun için Saatçi Oğlu Otelde bir çok Meslek Odası ve STK yetkilerinin katılımını, O zamanki Memur-sen Konfederasyonu Aksaray İl başkanı ve Eğitim Bir Sen Başkanı Mahmut Aslan ve Aksaray Yardım Sevenler derneği Başkanı Eczacı Dilek Terzioğlu,eşi Makine Yüksek Mühendisi Hikmet Terzioğlu ,Harita Mühendisi Nurettin Aktan, o zamanki CHP il başkanı  Ferda Bozkurt, Aksaray Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celil Acar, şu anki  Güzelyurt il genel meclisi üyesi Fahrettin Akyamaç  ve Gazeteci İzzet Tınmaz´la birlikte  Aksaray´daki çalışmalarının yanında  Ankara dada ?da başta YÖK ve Sağlık Bakanlığı nezdindeki görüşmeleri yapan, yaptıran bu işin önderi ve sürdüreni Gazeteci Gökten Öztürk´tür!!!

  Hem de o zaman bu kampanya nedeniyle ürküttüğü fincancı katırlarının etkisiyle işini kaybetme pahasına bunu yapan ve gündeme oturmasını sağlayan konunun lideri, önderi ve yılmadan devam ettiren kişidir.

750 BİN NÜFUS KISTASI(!)´NIN TAMAMEN UYDURMA BİR BALON SÖZ OLDUĞU BU BALONUN 7 HAZİRAN 2015 GENEL SEÇİMLERİ ÖNCESİ NÜ´YE TIP FAKÜLTESİ AÇILMASI KARARIYLA BİRDEN SANKİ ÖYLE BİR KARAR YOKMUŞ GİBİ TUZLA BUZ OLMASIYLA AKSARAY´ADA TIP FAKÜLTESİ SÖZÜ VERİLDİ!!!

   Aksaray Üniversitesinde Tıp Fakültesi açılması çalışmaları 1. Rektör Profesör Dr. Necdet Sağlam tarafından başlatıldı.

    Bu konudaki bir çok prosedür giderilip fakültenin ilk eğitimlerinin Hacettepe Tıpta başlatılması ve burada eğitime başlayan öğrencilerin daha sonra Aksaray´a getirilmeleri o zamanlar akılları karıştıran bir çok dedikoduyla gündeme getirilen ve 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri öncesi Niğde Üniversitesi Tıp Fakültesi açılmasıyla balon olduğu anlaşılan kamuoyunu yanıltan aslı astarı olmayan 750 bin yalanı nedeniyle Aksaray Tıp Fakültesinin kurulması için yapılan çalışmanın tamamlanan dosyası sağlık bakanlığı tarafından onaylanmadı.

      Niğde Üniversitesine Tıp Fakültesi açılmasıyla Gökten Öztürk tarafından başlatılan ve birlikte samimi şekilde çalıştıklarıyla olgunlaşarak oluşan Aksaray Kamuoyunu beklentisinin karşılanması için bize de Tıp Fakültesi açılması söz verildi.

TIP FAKÜLTEMİZİN KURULMASI ÇALIŞMALARI İLKNUR İNCEÖZ,ABDULKADİR KARATAY,REKTÖR ŞAHİN VE HİMMET DURGUT´UN SAMİMİ İŞ BİRLİĞİYLE TAMAMLANARAK EĞİTİME BAŞLAMASI SAĞLANDI!!

    2015 yılı 7 Haziran Genel Seçimleri öncesi Aksaray´a verilen Tıp Fakültesi açılması sözünün ardından da bu hizmetin Aksaray´a altın tabak içinde verildiği sanılmasın.

     Geçen sene ise ASÜ Rektörü  Yusuf Şahin Hoca tarafından 24 Temmuz 2017 günü  makamında 68 Aksaray Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Südemen ve Gazeteci Naci Karaköy ağabeyle birlikte bize anlattığı gibi Tıp Fakültemiz bin bir zahmet ve samimi çabanın sonunda açılabildi.

   Rektör Bey tarafından bu konuda verilen bilgide  ASÜ  senatosunda alınan kararın o zamanki Aksaray Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri ,şu anki Şanlı Urfa İl Sağlık Müdürü Dr. Himmet Durgut tarafından YÖK´te yapılan iyi bir sunum ve bunun için Ak Parti Mky kurulu ve Grup Başkanı  İlknur İnceöz´le o zamanki Ak Parti il başkanı Abdulkadir Karatay´ında birlikte samimi çabasıyla YÖK ve Sağlık Bakanlığınca  alınan kararın onaylanmasıyla Aksaray´ımızın kendi Tıp fakültesine kavuşması sağlanmış oldu.

   Dünya durdukça verilen bu emeklerin ve emek sahiplerinin ahde vefanın ve yeni hizmetlerin teşviki için unutulmaması, unutturulmaması.

    Bunun için ASÜ Rektörü Profesör Dr. Yusuf Şahin Hoca ile kurmayları ve Aksaray´ın atanmış ve seçilmişleri tarafından gerekenlerin yapılması  dileğiyle yarınki Üniversitemizin Kuruluş Yıldönümünü bu kurumun temeli olan İlk Meslek Yüksek Okulunun 1987´de kurulmasından şimdiye kadarki  başarılarda emeği geçen herkese canı gönülden kutlayarak tebrik ediyorum.

    Cuma´mız Mübarek olsun.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 


16.03.2018 09:09:46

Ali Genç

ASÜ´nün Kuruluşunu Sağlayanları Bilmek ve Anmak Ahde Vefadır

ASÜ´nün Kuruluşunu Sağlayanları Bilmek ve Anmak Ahde Vefadır