30 Aralık 2005 günü kabul edilen kanunun dönemin Cumhurbaşkanı Sezer tarafından veto edilmesinden sonra yeniden TBMM’sinde kabulünden 16 gün sonra 17.03.2006 Cuma günü kurulan Aksaray Üniversite yarın 18. Kuruluş yılını tamamlayıp Pazartesi 19. Yaşından gün alacak. 
  Sloganı “Evrensel Düşünen Yereli (Mahallini) Gözeten” olan Türkiye’nin 81 ilinin tamamından ABD ile birçok Afrika ülkesi, kıta Avrupası, Rusya Federasyonu, Türki Cumhuriyetleri,  İran, Pakistan, Malezya ve Endonezya başta olmak üzere dünyanın 58 ülkesinden 1930 yabancı öğrenciyle birlikte toplamda çeyrek yüz bin civarında öğrencinin  eğitim aldığı ASÜ her geçen gün gelişip büyüyün akademik eğitimi yüksek standartlarda veren bir eğitim kurumu.
  13 Fakülte, 3 Enstitü, 1 Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 1 Yüksekokul, 6 Meslek Yüksekokulu ve 21 Uygulama ve Araştırma Merkezi ile ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeyindeki çeyrek yüz bine yaklaşan öğrencisiyle milletler(uluslar) arası ve milli(ulusal)  camiada elde ettiği başarılarıyla dikkat çeken tam zamanlı olarak deneyimli, dinamik ve yetkin(İşinin ehli/liyakatli)  916 öğretim elemanı, 332 idari personeli ve 184 yardımcı personelle  çalışmaları sürdüren üniversite yönetiminden il ile bölgenin istikbali için Aksaraylılar iletecekleri dileklerinin gereğinin yapılmasını bekliyorlar.
KAMUOYU’NUN BEKLENTİSİ MEVCUT KAMPÜS SAHASINDAKİ İNŞAAT VE BİNALARIN BAKIM MALİYETLERİNİN EMSALLERİNE GÖRE EN AZ %50 YÜKSEKLİĞİ NEDENİYLE YENİ BİR YERİN BULUNMASINA BAŞLANMASINDA!
   Aksaraylılar 30 Aralık 2023 günü kurumun kuruluşunu sağlayan ilk kanunun kabul edilmesinin yıldönümünde kampüs sahasındaki inşaat maliyetleri ile bunları korumanın sıkıntıları nedeniyle buraya yeni inşaatların planlanmaması.!!!
KAMPÜSTEKİ AĞAÇ VE ÇİMLERİN MUTLAKA TATLI SU İLE SULANMALARI SAĞLANMALI!!!
  Mevcut ağaç ve çimlerin ise bulunacak tatlı su ile sulanmasının yanında Üniversite tarafından ilin istikbali için iki istek dile getirildi.
  Rektör Prof. Dr. Alpay Arıbaş ile kurmaylarına seslenen Aksaraylılar Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, Hüseyin Altınsoy, Ramazan Kaşlı, Turan Yaldır, Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ve İGM başkanı Mehmet Tüzün’e;
  “Aksaray’ın mutlu İstikbalinin ilki maziyi ve sahip olduklarımızın ASÜ tarafından tespitiyle bunların bilimsel olarak en verimli şekilde değerlendirilmesinin yol haritasının çiziminde ve çizilen haritanın yeri ile zamanında uygulanmasında.!!!
*İkincisi TIP fakültesinin mümkün olan en kısa zamanda kendi hastanesinin kurulmasının planlanması, planlanan hastane hizmete girinceye Eğitim ve araştırma hastanesinde olumsuzlukların gerekli kadro ekip ve ekipmanla takviye edilerek tam kapasitede çalışmasının sağlanması.
   Zaman geçirilmeden Dişçilik Fakültesinin her yönüyle eğitimiyle kendi binasında hizmet vermesiyle tüm fakülte ve yüksekokullarının mahallin ve bölgenin meselelerinin çözümüne odaklanmalarında sağlanmasını bekliyoruz.” şeklinde  hemşerilerimizin dile getirdiklerinin üniversite ile ilimizin tüm atanmış ve seçilmişleriyle siyasileri, Meslek Odalarının yanında STK’ları tarafından da aklın süzgecinden geçirildikten sonra gereğinin yapılması.
   Üniversitemizi hedeflenen hizmetlere vatandaşlarımız dan gelen ve gelecek dileklerinde eklenerek aklın süzgecinden geçirildikten sonra ilimizi ve ilimizin coğrafi konumu nedeniyle alınan tüm hizmetlerin bölgemize yapılacağı bilinciyle mutlu istikbalimiz için gerçekleştirilmelerinin sağlanması dileğiyle 18.yıl dönümünü tebrik ediyorum.
   Rabbim yar ve yardımcımız olsun.


16.03.2024 12:52:00

Ali Genç

ASÜ VE AKSARAYIN ORTAK İSTİKBALİ TÜM KURUMLARLA UYUMLU ÇALIŞMADA!!!

ASÜ VE AKSARAYIN ORTAK İSTİKBALİ TÜM KURUMLARLA UYUMLU ÇALIŞMADA!!!