Aşağıda 2 Yüksek bakışı yazıyorum.

    Lütfen bu 2 bakışa önce aklınız ve vicdanınızla bakın..

   Bu bakışlara tam vakıf olabilmek için önce akla gelen tüm taassuplarınızı.

  Sonrada  tüm siyasi,iktisadi düşüncenizi mutlaka bir kenara bırakarak olaya bakın.

KENDİNİZİ ÖNCE HZ. YUSUF(A.S.)NİN YERİNE!

 Bununla da kendinizi önce kardeşleri tarafından kuyuya atılan sonrada kervancıya satılan Hz. Yusuf(A.S.)´un yerine koyun.

     Sonrada uzun yıllar çektiği maddi ve manevi sıkıntıların ardından Mısır Sarayında Firavundan sonraki en yetkili kişi olduğunda kendisine muhtaç olan kardeşlerine karşı Hz. Yusuf(A.S.) o  güzel bakışı ile onları kucaklamasını.

 SONRA HZ. MUHAMMED(S.A.V.) EFENDİMİZİN YERİNE KOYUN!

     Daha sonra ise Hz. Yusuf (A.S.)´den takriben 22 asır sonra Cahili yenin zirve yaptığı Rabbimiz adına yer yüzünde Hz. Adem(A.S.) tarafından yapılan ve daha sonra ise Hz. İbrahim (A.S.) ve evlatları tarafından korunarak günümüze gelen Kabe nin de içinde bulunduğu canından çok sevdiğini bizzat kendi mübarek dilleriyle söyledikleriyle ortaya Kutsal Mekke şehrinden çıkartılan Peygamber efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V.) in  zoraki hicretini.

DÜNYANIN İLK YAZILI ANAYASASI OLAN MEDİNE SÖZLEŞMESİ ŞEHİRDEKİ TÜM TARAFLARIN ORTAK HAK VE SORUMLULUĞUNU BELİRLEYEN 15 ASIRDIR YETİŞİLEMEYEN İNSAN HAKLARI BELGESİDİR!!!

     Adaletiyle yer küreyi aydınlatan İslam´ın yeşererek yer yüzüne dağıldığı o kutsal Medine Şehrine olan hicretten sonra orada sadece Müslümanların haklarını korumak yerine, şehirde bulunan tüm dinlere mensup olanlarla  birlikte yazılan herkesin hak ve sorumluluğuna kendi iradeleriyle belirlenen  dünyanın ilk anayasası olmasına rağmen aradan geçen 15 asırda halen  ondan daha mükemmel bir metin oluşturulamayan Medine Sözleşmesini.

      Canından çok sevdiği Mekke´den zorla ayrılmaya zorlanan 1445 yıl önce bu gün doğumuyla zifiri karanlık içindeki dünyamızı aydınlatan Peygamber efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V.)´in Medine şehrinde iken Mekkeli müşriklerin yanında iç ve dış düşmanlarına karşı verdiği adil mücadeleyi.

   Daha sonra  ise kendisine yapılan insanlık,ahlak ve hukuk dışı  baskılarıyla çıkartıldığı şehir kutsal Mekke´ye 8 sene sonra yolda katılanlarla birlikte 12000´e ulaşan o zamana kadar  o şehrin gördüğü en muhteşem ordu ile fethini.

HZ. MUHAMMED(S.A.V.) KORKUDAN TİTREYEN MEKELLİLERİN GÖNLÜNE NASIL SU SERPTİ?

  Kutlu fetihten sonra müşriklerin kendisine yaptıkları zulümden dolayı yerin yarılıp içine girmesini isteyecekleri kadar korkmalarına rağmen Hz. Muhammed(S.A.V.) in?Şu anda sizinle benim aramızdaki durum Hz. Yusuf´la kardeşleri arasındaki gibidir? sözleri ile korkulu kalplerine su serpmesin hatırlayın!!!

    Bu hatırlamadan sonra önce kenara atıp sonrada hatırladıklarınıza süzgeç olması için tekrar yanınıza aldığınız akla gelen tüm taassuplarla ve nefsani bakışa tam olarak neden zıt olduğuna bakın.

  Bu kutlu bakış Peygamberi olduğundan nefsi,siyasi  olan bencil dünyevi duygularla uyuşmuyor!!!

    Tüm Müslümanlarında Efendimizin ümmeti olarak olaylara Onun ve HZ. Yusuf(A.S.)´ın baktıkları gibi bakmaları.

     Nebiler,Nebisi efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V.)´in 1445. Kutlu doğum gününün tüm Müslümanların her türlü maddi ve manevi zararlardan kurtulmalarına  vesile olması dileğiyle kutlu olsun.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

 


20.04.2016 08:46:40

Ali Genç

Asırların Ulaşamadığı Bakış

Asırların Ulaşamadığı Bakış