Zaman zaman Aksaray Araştırma Hastahanesi ile ilgili olumlu düşüncelerimi yazıyorum. Tabi gördüğüm olumsuzluklarıda elbette yazıyorum. Son zamanlarda Hastahanemiz hastalarına güzel ve olumlu tedavi hizmetleri veriyorlar. Aksarayda Kalp ve Damar hastalıkları ile ilgili gelişmeleri duyuyor ve dinliyorduk. Son bir hafta içinde içimiz rahat bir şekilde bende Hastahanemizin Kardiyoloji bölümünde muayene ve Anjiyo oldum. Dolayısı ile bu güzel gelişme ve tedavilere bizzat şahit oldum.

     Bir hafta öncesi Ankara dönüşü yolda karın ağrısı ile direk Hastanenin acil servisine giderek muayene olarak tahliller yaptırdım. Yapılan tahliller bir bağırsak enfeksiyonundan kaynaklanan bir durum idi. Ancak tahlil içinde küçükte olsa bir Kalp sıkıntısı görünüyordu.

     Bu görüntü doktorlarımızın endişesine neden oldu ve yeniden tahlil yapıldı. Yapılan tahlil sonucu Kalpte aynı sıkıntı tekrar görünüyordu. Doktorların bir Kalp uzmanına görünme tavsiyesine uyarak Başhekim Cengizhan beyinde görüşünü alarak Kardiyoloji uzmanı Sayın Halil Aktaş hocamdan randevu alarak muayene oldum.

      Muayenede net bir sonuç alınamayınca Halil hocam Anjıo olmam gerektiğini söyledi. Bende hiç tereddüt etmeden kabul ettim. Anjiyo biliyorsunuz kalbin durumunu ve rahatsızlığı tespit olduğu için insan ister istemez endişe ediyor ve sıkıntı çekebiliyor.

     İnşallah acil bir durum ve sıkıntı çıkmaz diye sevgili dost ve okurlarımdan dua istedim. Hemen teşekkürlerimi ileteyim 2000 bin civarında mesaj ve telefon alarak benden dualarını esirgemeyen tüm dostlara teşekkür ederim. Beni bu kadar sevdiklerini biliyordum, bende onları o kadar seviyorum. Ertesi günü duyup arayanlarada teşekkür ederim iyiki varsınız.

      Perşembe günü anjıoya girdim, diğer arkadaşlarda korku ve endişe varken ben inanın çok rahat ve sakindim. Halil hocam anjioya bizi aldı ve ekrandanda seyretme imkanı buldum. Bir saat süren inceleme sonunda çok ciddi bir bulgu bulunmadı.

      İki damarda %30 ile %40 daralma ortaya çıktı bu da ilaçla tedavisi mümkünmüş. Birde kılcal damarlardan birisinde tıkanıklık olduğu söylendi. O damarında kalbe pek zararının olmadığı, muhtemelen tetkiklerdeki görüntüyü bu damarın verdiğini hocam söyledi.

      Atar damarın kanı durana kadar Hastahanede kaldım ve taburcu oldum. Evde bir gün istrahat ettikten sonra eskiye döndük. Tabi bu demek değildir ki, artık herşey mükemmel. İnsan can taşıyor her an herşey olabilir. Sağlığımız hepimiz için çok önemli.

     Şimdi gelelim işin hizmet boyutuna, şöyle düşündüm. Bundan 10 yıl öncesi ve daha evvelki döneme baktığımızda sağlıkta bu hizmetleri görmeniz mümkün değildi. Dedim ki, bu hizmetleri aceba ben nerede alacaktım, hangi büyük şehre gidecektim? Hangi Milletvekilinin arkasında gezecektim, nereden torpil arayacaktım. Hele birde işçi isem her hastaneyede almazlardı. Hangi köşede ve otel odasında kıvranacaktım.

      Sayın Tayyip Erdoğan´a hizmet yapmadı diyenler resmen iftira atıyorlar ve ihanet ediyorlar. Ben hiçbir hasthaane ve doktor aramadan kendi ilimin Hastahanesinde kendi doktorlarımız kendimi teslim ettim. Tayyibi sevmeyenlerde benim gibi yapıyorlar.

      Sağlıkta çağ atlamadığımızı söyleyenler ihanet içindedirler. Ülkedeki diğer hizmetlerde aynen hastahanelerdeki hizmet gibidir. Hele yeni hastahane hizmete girdiğinde hizmetlerin kalitesini hep birlkte göreceğiz. Nankör olmaya gerek yok.

      Doktorundan hemşiresine ve tekniksiyenine kadar herkes mükemmel hizmet sunup ellerinden ne geliyorsa yaptılar. Anjiyo olacak tüm hemşerilerim çekinmeden kendilerini Hastahanemize ve doktorlarımıza kendilerini teslim edebilirler, herşey mükemmel.

     Anjiyo öncesi ve sonrasında ilgi ve alakalarını esirgemeyen Sayın Doktor Halil Aktaş hocama, teknisyen Vahdet Arıkök´e, hemşire hanım Aylin Çakmakçı´ya, isimlerini bilmediğim diğer görevlilere ve Hasthaane yönetimine teşekkür ederim. 


20.05.2017 10:59:25

Erdogan Kaya

Araştırma Hastanesi Kardiyoloji´ye tam not

Araştırma Hastanesi Kardiyoloji´ye tam not