Bir aydır 15 Temmuz lanetini yazıyorum, artık bunu yazmaktan bende usandım. Darbe kalkışmasından nemalanmaya çalışanlardan tutun, kendilerine vazife çıkararak siyasi beklenti içinde olanları dinlemekten tiksindim. Darbe başarılı olsa idi o zaman kime iftira atarak karalayacaklardı onu çok merak ediyorum. Alçakça ahretini düşünmeden dünya menfaati için ona buna iftira atanlar bunun hesabını toprağın altında nasıl verecekler?

İstanbul Belediye Başkanı Sayın Topbaşın damadı paralelciymiş. Şimdi damadından adama çamur atıyorlar. Bizde de bacanak baldız hesabından atılan iftiralar gibi adamada damadından dolayı veryansın ediyorlar. Aynen kurt kuzu hesabı ben seni yiyecem babından.

Baba oğulla fikir ayrılığı varken, kardeş kardeşle aynı fikri taşımazken, akraba ile aynı düşünceye sahip olmak mümkün mü? Evet, mümkün eğer siyasetçiyseniz siyasi ikbal beklentisi olan alçaklardan bunu bekleyebilirsiniz.

Kim 17 Aralık operasyonu öncesi hain Feto ile içli dışlı değildi ki? Herkes aynada kendisine bakmalı ve kendisinin muhasebesini yapmalı. 17 Aralıktan sonra bu hainlerle ortak olanlar benim için önemli. Adam yanılmış olabilir, kandırılmış olabilir. Ama kendileri oradan hiç çıkmazken yıllardır bunlarla mücadele edenlere çamur atmaları hainliktir.

Bu konuyu biraz buzdolabına kaldırmak istiyorum. Ancak gerek gördüğümde yine gündemimizde olacak. Hainlik yapanlara meydanı boş bırakmayacağım bunu bilsinler. Şimdi gelelim Aksaray´a araştırma hastanesi meselesine.

Dün bir haber gözüme çarptı ve bu habere çok sevindim. Milletvekilimiz Sayın Mustafa Serdengeçti bir resimli ? Aksaray Devlet Hastanesi´nin Eğitim Araştırma Hastanesi´ne dönüşüm protokolü Sağlık Bakanlığınca onaylandı? paylaşımı internette yer aldı.

Sayın Serdengeçti doktorumu çocukluğundan bu yana tanıyan birisiyim. Güler yüzü ile çalışkanlığı ile bilinen bir kardeşimiz. Mesleğinin gereğini yaparak ilimize bir araştırma hastanesi kazanılmasında gayret ve çalışmalarını takdirle karşılıyorum.

Aksaray için böyle bir hastane gerekli idi. Bana göre Tıp Fakültesi kadar önem taşımaktadır. Tıp Fakültesi geldiğine göre bu hastanemiz her iki ihtiyacı karşılayacaktır. Yeni Hastanemiz dev bir şekilde yükselmeye devam etmektedir.

Belki çoğu hemşerimizin yolu yeni yapılmaya devam eden hastaneyi görmeyebilir. Ama çok kısa zamanda büyük yol almıştır.

Geçen sene Tıp Fakültesi gelir mi gelmez mi tartışması yapılırken. Aksaray´a araştırma hastanesi gerekli dediğimde. O esnada Ak Parti üst yetkilisinden birisi bana bunun çok zor olduğunu söylemişti. Demek ki çokta zor değilmiş, istenirse oluyormuş.

Mevcut hastanemiz gerçekten başarılı çalışmasına rağmen ilimiz için yeterli değil. İnşallah yeni hastane hizmete geçtiğinde mevcut yoğunluk ve sıkıntı giderilecektir. Geçtiğimiz günlerde oğlumu acile götürdüm, inanın yoğunluğu görünce gece 24.00 sonra gelelim diye vazgeçtim.

Şuanda yapılan 400 yataklı hastane yeterli olacak mı kesinlikle yeterli olmayacaktır. Yapılacak 200 yatak da acilen ilave edilmeli. Bu konuda Sayın Vekillerden konuyla ilgili çalışmalarda beklediğimizi söyleyebilirim.

Madem araştırma hastanesine dönüşüyor, o zaman yatak sayısı 600 çıkarılmalı. Aksaray 200 bin nüfusun üzerine çıkmış bir il olmakla beraber. E-90 üzerinde olması hastaneye yoğunluğu artırmaktadır.

Bu yoğunluğa birde çevre illerden gelen hastaları düşünürsek bunun yeterli olduğunu düşünmüyorum. Sayın Gurup Başkan vekilimiz İlknur Hanımefendi geçmişte hastane içi yaptığı çalışmalara ilave yatak için yapacağına eminim.

Yeni yapılan hastanenin araştırma hastanesine dönüştürülmesi fevkalade sevindiricidir. Konu ile ilgili emeği geçen herkese teşekkür ediyor başarılar diliyorum.


20.08.2016 11:27:35

Erdogan Kaya

Araştırma hastanesi hayırlı olsun

Araştırma hastanesi hayırlı olsun