Bizdeki meşhur ?Nokta kadar çıkar için virgül kadar eğilmek? sözü Cumartesi günü´nü Pazar´a bağlayan geceyi günler öncesinden yapılan tüm ikazlara rağmen kutlayanlar için o kadar hafif kalır ki  bu söz yapılanın yanında Okyanuslardaki bir damla su kadar bile değer kaydetmez!!!

  Nedenine gelince öncelikle bizim dinimiz İslam´ı din,Peygamberimiz Hz. Muhammed(S.A.V.) efendimizi Peygamber olarak ve indiği ili günden günümüze kadar bir tek harfi bile değişmeyen Kutsal kitabımız Hz. Kuran´ı ise  semavi kitap olarak kabul etmeyen.

   Biz Müslümanların hiçbir dini ve milli bayramımızı kutlamayan Hıristiyanların Dini Bayramı olan Noel´in finalini Yılbaşı maskesi ardına saklanılan geceyi kutlayanların zararını hesaplamaya yer yüzündeki tüm ormanlar kalem,denizler ise mürekkep  olsa hesaplanamaz!!!

   Bu nedenle bu kısa yazımda önce bu bizimle alakası olmayan bu nedenle de kutlanması dinimiz tarafından yasaklanan geceyi kutlayanlar,bu gecede akla ziyan şekilde yasaklanan ve insan sağlığına da sayısız olumsuz etkiler yapan alkollü içkileri içenler.

    Yine dinimizce yasaklanan tombala ve diğer kumarları oynayanlar öncelikle içinde bulunduğumuz zaman dili olan1 Ocak 2017 Pazar gününü ve yüksek ihtimal ile yarınki haftanın ilk günü olan Pazartesi´yi de kaybettiler!!!

  Sebebine gelince alınan alkol ve uykusuzluk nedeniyle bu geceyi kutlayanlar Pazar günü sabah kalkamadıklarından yapacakları ibadetlerini yerine getirmedikleri gibi çoluk çocuklarıyla kahvaltıyı da birlikte yapamadılar.

   Bugünün akşamına kadar hatta  yarında baş ağırısın dan perişan olacaklar bu nedenle  bu gün çoğu işe gelemedi veya gelebilenlerden ise verim beklemek mümkün değil.

      Bunlar işin dünyevi yönü!!!

    Yani bunlar bu dini,milli olmayan olayı tüm ikazlara rağmen kutlamaktan vaz geçmeyenle  alkol almaya  ve kumara devam ettiklerinden dünyaları uğradıkları maddi zarar ve sağlıklarının üstünde oluşacak menfilikle ömürlerini yani bu dünyalarını kaybettiler.

 İşin birde Manevi yönü var ki bu dünyada birlikte olanlarla  ahrette de birlikte haşrolunacakları İlahi emrine muhatap olmalarıyla maalesef ahretlerinin de mahvetmeleriyle iki cihanlarını da berbat ettiler.

    İnsanların Allah(C.C.) tarafından kendilerine verilen akıllarını kullanarak yaptıklarından pişman olmaları ve bu günden başlayarak ömürlerinin bundan sonraki dönemini bu tür gayri dini ve gayri  sağlıklı durumdan kendileriyle birlikte ailelerini ve tüm sevdiklerini de kurtarmaları dileğiyle.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 


1.01.2017 08:14:33

Ali Genç

Anlık Zevk İçin Heba Edilen 2 Günle 2 Dünya

Anlık Zevk İçin Heba Edilen 2 Günle 2 Dünya