Her seçim öncesi fason fısıltı gazeteleri hayata geçer ve kamuoyunun kafasını karıştırmak için yalan bilgiler yayılır yada seçimden seçime ortaya çıkan gazeteciler olur. Bunların ne amaçla ortaya çıktıkları yâda çıkarıldıkları kamuoyu tarafından da bilinir. Seçim biter bu zevatlar bir başka seçime kadar kuluçkaya yatarlar.  Efendim polis okulu kapanıyor yetkililer ne yapıyor diye sanal alemde feryadı figan ediyor. Ardından da ORC Obcektive Research Carter şirketi bir anket yapmış bu ankette nerede ise Ak Parti ile MHP mahalli seçimde yarışıyor yakalaması an meselesi diye yazmış.

          İsteseniz ben önce Aksaray Polis Okulunun kapatılıp kapatılmadığı ile ilgili konuya değineyim. Bir dostum tarafından okuduğu bir internet yazısını bana göndermiş. Aldım okudum feryadı figan ediyor. Polis okulu kapanıyor haberiniz yok mu? Aksaray Valisi Milletvekilleri ve yetkililer ne yapar. Polis okulunun kapanmasından bile haberleri yok diye sokak ağzı ile bağırıyor.

         İşte gazetecilik farkımız burada, bu feryadı figanı yapıyorsun da elinde bir belgen var mı? Bununla ilgili bir hükümet kararı ile ilgili bir belgin mi var? Sokak duyumları ile halkın kafası karıştırılmamlı. Buna gazetecilik değil ayaklı gazeteci dediğimiz münafıklar olur onların lafı olsa gerek.

      Bu yazıyı okuyunca Ak Parti İl Başkanını aradım ve konuyu sordum. Ardından Milletvekili Sayın Ali Rıza Alaboyunu, Ruhi Açıkgözü ve İlknur İnceöz ile görüştüm. Böyle bir bilgiyi benden duyduklarını söylediler. Üstelik okul eğitime devam ediyor ve yeni öğrenci içinde kayıt yapıldığını söylediler.

        Bizim haberimiz olmadan böyle belgesiz bilgisiz yalanı kim uydurduğunu merak ettiler. Ancak okulun 2 yıldan 4 yıla çıkması ile ilgili bir düşüncelerinin olduğundan bahsettiler. Kapanan okul neden yeni öğrenci kaydı yapsın?           

         Ne demek Devletin valisinin haberi yok, vekillerin haberi yok, il Başkanının haberi yok. Devlet senmisin be kardeşim, o zaman elinde bununla ilgili bir belge varsa ortaya koy hepimiz üzerine gidelim. Yoksa ne gerek bu türü gereksiz yalanlar uydurmaya, yapılan doğruluk benim yaptığım araştırma doğrusu değil mi? Kimle görüştün kimden sordun da bu yalanı uyduruyorsun. Ben konuyu duyar duymaz yetkili yerlere ulaşıp doğruluğunu sordum sen kime sordun?

       Bir başka konu ise Türkiye genelinde bir anket yapıldığı ve bunun için de de Aksaray?ın bulunduğu. Mahalli seçimde hangi partiye oy verisini yani Belediye Başkanlığı seçiminde hangi partiye oy verirsiniz şeklindeki soruda Aksaray da Ak Parti  %43,9 MHP %31,5 CHP %14,0 şirketin adı kısa olarak ORC hiç duymadım ve bu anketçileri ben neden görmem sizler gördü iseniz Allah aşkına biriniz söylesin? Neden bir basın mensubu olarak hiç birimiz görüp duymayız.

      Bu haber bilgisini de yine bir arkadaş bana gönderdi aynı kaynaklı yazıda MHP Aksaray da Ak Partiyi yakalıyor mu diye manşet atmış. 2009 yerel seçim sonuçlarına hemen göz attım Ak Parti %53,1 MHP %27,1 CHP%8,1 bakın bakalım aradaki farka. Buradaki çelişki CHP Aksaray da hiçbir zaman Memiş Akın dan sonra %10 üzerine çıkmamış. Herhalde Aksaray da ulusalcıların sayısı mı arttı nedir anlamadım. MHP ile geçen seçimde arada nerede ise yüzde yüz fark var.

      İsterseniz hemen ardından yapılan Milletvekili genel seçim sonuçlarına bakalım; Ak Parti %66,8 MHP %17,9 CHP % 11,7 nasıl olmuş da her seçimde Ak Partinin oyunun yükseldiği bir dönemde Aksaray da oy oranı düşmüş? Hadi deseniz Nevzat Beyi kişi olarak ankete koysanız %43,9 inanacağım. Daha Ak Partinin adayı belli olmamış siz partiyi ankete koyacaksınız ve 10 puan aşağıya çekeceksiniz.

       Merak edip bu anket firmasını araştırdım ve menşeini öğrendim. Muhalefet partilerimizin birisine yakın olan bir firma olduğunu öğrendim. Elbette bu anketler onlara bir moral motivasyonu olarak yapılmış. Ama görünen dağ kılavuz istemez. Çünkü 2011 Milletvekili seçimlerinde Aksaray ayağa kalktı mevcut milletvekilleri ile seçim alınmaz MHP seçimi 2.1 alır denmiyormuydu? Seçim sonucu ne oldu yukarıdaki tablo şeklinde ezici bir çoğunlukla Ak Parti Aksaray da seçimi aldı hem de oylarını yükselterek 3.0 yapmadı mı?

 

       Uzun lafın kısası seçim dönemlerinde fason haberler ortaya yayılıyor. Ne polis okulu kapanıyor nede ORC şirketini yaptığı anketler gerçeği yansıtıyor. En güzeli 1014 Martının sonunu görelim, ama ben muhalefet partilerinden birisinin yaptırdığı son anketi yazayım Ak Parti %60 en yakın rakibi %18. Gerekirse tüm sonuçları açıklarım. bunlar kafa karıştırmak için uydurulan yalanlardır. Anketi yapan firma ve kişiler benim için çok önemlidir.


20.07.2013 00:00:00

Erdogan Kaya

Anket ve polis okulu yalanı

Anket ve polis okulu yalanı