Milletvekillerimiz Ali Rıza Alaboyun ağabey,İlknur İnceöz hanımefendinin Ak Parti İl Başkanı Abdul Kadir Karatay Beyle birlikte yaptıkları basın toplantısında yoktum.

   Açıklamalarını gazetelerden okudum.

   Aksaray Yenigün Basın Toplantısını ”Demir Yolu Projesi Aksaray’ın Projesidir” başlığıyla verirken bir diğer okuduğumuz gazetemiz ise ” Vaatler seçimden önce BİTİRİLECEK” diye vermiş.

  Benim bu iki gazetemizin başlıklarından anladığım Ak Parti tarafından verilip te şimdiye kadar yerine getirilemeyen hangi sözler var ise bunların tamamının seçimden önce yerine getirileceğidir.!!!

   Yine bu gazetelerimizde verilen haberlerde iki vekilimizin kendi aralarında görev taksimi yaptıkları.

   İlknur Hanım’ın Hastane konusunda, Ali Rıza Bey’in ise Tren konusunda uğraştıkları belirtiliyor.

    68 Aksaray Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Südemen Beyin sahibi olduğu Yeni Aksaray gazetemiz ise haberle ilgili olarak yayınladığı fotoğrafta çocukluğumuzun çizgi romanlarındaki gibi balon  içine Milletvekili Ali Rıza Alaboyun Beyin sözleri alınmış .

   Ali Rıza Bey ucu kendisine doğru uzatılan Balonun içinde ”Demiryoluyla ilgili çok çaba sarf ettik.

   Gitmeden demiryolunu halledeceğim.!!!”derken.

  İlknur Hanım’da hastaneyi kendine görev edindi” cümlesinden ise bir medya okuryazarı olarak çıkardığım sonuç Ali Rıza Ağabey’in vekilliğinin bitmesinden önce demiryolu projemizin uygulamaya konulacağını anlıyorum.!!!

SEÇİMLERDEN ÖNCE AKSARAY-ULUKIŞLA HATTININ ETÜT VE UYGULAMA

 PROJESİNİDE İHALESİNİDE YAPTIRMAK TEKNİK OLARAK MÜMKÜN!!!

     Mühendis değilim o nedenle mühendis olan Ali Rıza Ağabey kadar konunun tekniğini de bilmem.

     Bildiğim ilk şey istikbalimizi  birinci derecede ilgilendiren Aksaray-Ulukışla,Aksaray-Ortaköy,Ortaköy-Kırşehir ve Kırşehir Yozgat/Yerköy hattımızın nihai ,yani kesin Çed(Çevresel Etki Değerlendirmesi)projesinin Temmuz 2013’de tamamlandığıdır.

    Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Alt Yapı Denetimleri Genel Müdürlüğü tarafından yapımı tamamlatılarak nihai sonuç olan bu projede hattın tüm zemin etüdü ile birlikte geçeceği güzergâhta milim, milim bellidir.

   Bu güzergahta yapılacak kazılar, kazıdan çıkartılacak malzemenin miktarı ve döküleceği yerler,kazılan yerlere yapılacak olan dolgu maddelerinin cinsleri ile miktarları da.

    Yapılacak köprüler,menfezler,alt ve üst geçitlerle ana ve ara  istasyonlarda,bunların arasına döşenecek raylar ve traversler bellidir.

    Ali Rıza Ağabeyin kendi ağzından belirttiği gibi Aksaray- Ulukışla arası için zemin etüdü yapmaya da gerek yok.

     Bu bilgiler yan,yana getirilince verilen sözün afaki olmayıp ayaklarının yere bastığı görülüyor.

      Yapılacak ilk şey resmi gazetede belirtilen etüt projesi bedeli yetmiyorsa Ali Rıza beyin tek başına veya diğer vekil arkadaşlarıyla bütçenin diğer kalemlerinden yeterli ödeneği aktartmak.

     Bu ödenekle Çed projesinin sonuçlarının bir araya getirilmesiyle çok kısa zamanda önce bu hattımızın etüt projesinin yapılması.

   En azından Aksaray-Ulukışla arasının etüt projesinin yapılması mümkün.!!!

    Ardından ise  Çed ve Etüt projelerin bir arayla getirilmesiyle de uygulama projesini seçimden önce tamamlatmakta teknik olarak mümkündür.!!!

    Seçimden önce yine gerekli ilk yıl ödeneğinin  genel uygulama bütçesinin diğer kalemlerinden aktarılmasıyla bitiş tarihide belli olacak şekilde bu hattımızın ihalesinin yapılabilmesi de sağlanabilirse Ali Rıza Ağabey’de demecindeki gibi milletvekilliği görevi bitmeden demiryolunu halletmiş olur.

    “Elinize sağlık” diyor ve bu can bu tende oldukça Evvel Allah(C.C.)ın izniyle konunun tüm Aksaray kamuoyu ile birlikte takipçisi olacağımızı,sözlerin gereği yapılmaz ise bununda eleştirisini de ömrümüz oldukça aynı şekilde yapılacağını da bilgilerine sunuyorum.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 


9.02.2015 09:11:55

Ali Genç

Alirıza beyin seçime kadar tren sözünü gerçekleştirmesi mümkün

Alirıza beyin seçime kadar tren sözünü gerçekleştirmesi mümkün