Başlıktaki cümle bana değil Aksaray milletvekili Doçent Dr. Mustafa Serdengeçti´ye aittir.

  Kast ettiği? Ali abi?  ise bu satırları yazan gariptir.

 Mustafa Beyin de belirttiği gibi nasıl mutlu olmayım ki?

  13 yaşındaki bir ortaokul öğrencisiyken 2 gece üst üste Nevşehir yokuşundan aşağıya Aksaray´a  doğru sirenini acı, acı çalarak indiğini görüp te mana veremediğim.

   Rüyamı anlattığım büyüklerim tarafından da bir mana verilemeyen.

   2007-2009 arasında Aksaray Yenigün gazetemizde yaptığım onlarca haber ve köşe yazısı ile tarihin tekerrürünü engelleyeceğini ve  mutlu istikbalimizin olmazsa olmazı olduğunu somut kanıtlarla ısrarla belirttiğim.

 İki yıllık aralıksız haber ve köşe yazılarımın yanında Siyasiler, Meslek Odaları ve STK yetkilileriyle mensupları nezdindeki bire bir girişimlerimden sonra ilk defa  2009´un 24 Temmuz Gazeteciler Bayramı gününün akşamı dönemin Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu´nun Hizmet İçi Eğitim Enstitüsünde meslektaşlarımıza il protokol üyeleriyle birlikte verdiği yemekte kavuşmamız halindeki faydalarını, aksi durumunda ise uğrayacağımız telafisi mümkün olmayacak zararlarını anlatmamla il protokolü ve medya mensupları aracılığıyla  Aksaray kamu oyuna akseden. Vali Alimoğlu´nun anlattıklarıma karşılık ?Cekli,Caklı? sözleriyle geçiştirdiği.

  Valinin aksine 2004-14 arası Aksaray Belediye Başkanı ve 25. Dönem ilimiz milletvekili Nevzat Palta beyin ise ?Aksaray´ın topyekun istemesi halinde mümkün olduğunu belirttiği!!!

   Bir taraftan her vesile ile yaptığım haberlerle, kaleme aldığım köşe yazılarıyla ısrarla gündemde tutmaya devam etmem.

   Diğer taraftan ise bulabildiğim her fırsatta ve her vesileyle ilimizin tüm atanmış ve seçilmişleriyle Meslek Odaları ve STK yetkililerine bu konuda attığım telefon mesajlarıyla canlı tuttuğum.

    Haberler ve köşe yazılarının yanında bizzat görüşüp bilgilendirdiğim ve gerçekleşmesi halindeki ilimizin istikbaline yapacağı katkıya, aksi durumunda ise göreceğimiz zararlar konusunda ikna ettiğim Meslek Odaları ve STK yetkilileri tarafından 18 Aralık 2010 günü ilimizi ziyaret eden O zamanki Ulaştırma Bakanı şu anki milletin gönlünü fetheden Başbakanı Binali Yıldırım´ın ikna edilmesiyle ilk defa hükümetin proğramında o zamana kadar olmayan  kendisi tarafından önce Aksaray OSB´de iş adamlarına.

   Daha sonra ise Belediye Tiyatro salonunda kendisine konuyla ilgili yaptığım haberin gazetesini de verdiğim Ak Parti genişletilmiş il divanı toplantısında partililerede sözünü verdiği.

    O tarihten itibaren Aksaray Yenigün gazetemizle birlikte Aksaray Haberci İnternet sitesinde de aralıksız olarak çalışmalarını sürdürdüğüm.

   26 Mayıs 2011 Perşembe günü Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın Başbakan olarak Ak Parti´nin Aksaray mitingi öncesi ilimizi ziyaret günü dileğimizi ortak yayınla bildirmemiz teklifimi kabul eden her daim ataları ve ecdatlarına rahmet dileklerimi ifade ettiğim  Aksaray 68 Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Südemen ve Aksaray Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celil Acar tarafından yazdığım haberin atıldığı Uluırmak ve Egemen gazeteleri dışındaki 11 gazetede yayınlanması.

   Bu ortak başlığında etkisiyle Erdoğan tarafından mitingde hem sözü hem de aynı anda yapılmasına başlanılması talimatı verilen.

    2013 yılında Çevresel Etki(ÇED) projesi tamamlanan.

    ?7 Haziran Genel seçimlerinden sonraki Cuma´ya denk gelen 12 Haziran gecesi ve kalktığım zaman gün boyu yaşadığım mutluluğun etkisinden ise aradan geçen zamana rağmen halen çıkamadığım bir rüya daha gördüm.

    Etkisinden  yazıyı yazdığım 21 gün ve o zamandan şimdiye kadarda devam eden mutluluğu bana yaşatan rüyamda bir yerdeyiz ve orada Aksaray´ın İstikbalinden bahsediliyor.

    Sadece bahsedilmekle de kalınmıyor aynı anda istikbalimizle ilgili çalışma pratiğe de çevirtiliyor.

     Bir trenin içindeyiz ve bu içinde bulunduğumuz aracın Aksaray treni olduğu söyleniyor.

     İçinde bulunduğumuz tren Orta Okul yıllarımdaki iki defa ardı ardına gördüğüm rüyadaki Nevşehir Yokuşunun bulunduğu Esen Tepe den aşağıya kara  dumanlarını çıkartarak acı,acı siren çalan yerine yeni tren  Haluk Başkan tarafından kurulan Emekliler Lokali´nin oradan yer yüzüne çıkıyordu.

   O anda Aksaray´ın çarşısını görüyorum.

 Gördüğüm anda da içim içime sığmıyor mutluluktan adete kuş gibi uçuyorum!!!

  Bu şekilde Belediye´ye doğru dönen tren oradan tarihi lise binamızın yanından geçerek Necip Fazıl Kısakürek caddesine girdiğinde lise duvarının kenarından bizimle aynı istikamet birlikte yürüyen 2009 ?da kaybettiğim  merhum babam Hacı Şammas ve 18 Aralık 2016 günü vefat eden Annem Ayşe´yi gördüğümde onlara artarak devam eden mutluluk içinde el sallıyorum.

  Merhum Babam ve Annemde aynı mutlulukla bana cevap veriyorlar.

  Trenin Aksaray´a gelmesiyle ilgili rüya bu kadar mutlu ediyorsa ömrümüz olurda gerçeğine kavuşacak olursak yaşayacağımız mutluluğu tahmin bile edemiyorum!!!?diye  3 Temmuz 2015 günkü köşe yazımda yukarıdaki satırlarla belirttiğim.

 2016´nın Nisan ayında ise Etüt Projesi çizimi sözleşmesi Nevzat Palta tarafından Üniversite arkadaşı ve komşusu yeni Genel Müdür İsa Apaydın beyin göreve başladığı gün imzalatılan.

   O günden bu yana Ak Parti grup Başkan vekili İlknur İnceöz,Aksaray milletvekilleri Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti ile Nevzat Palta,Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı,Ak Parti il başkanı Abdulkadir Karatay´la İl Genel Meclisi başkanı Mehmet Düzgün tarafından da ısrarla takip edilen istikbalimizin olmazsa olmazı Aksaray-Ulukışla  tren hattımızın önce ihale müjdesini ilimizin yeni ve eski vekilleri ile birlikte Vali Aykut Pekmez´in makamında 14 Nisan Cuma günü veren,.

    Daha sonra ise hattı inceleyen DDY Genel Müdürü İsa Apaydın bey hattın yapım ihalesinin yakında yapılacağını ve yıl içinde ise inşaatına başlanacağı müjdesini verdi.

    Cuma dan sonra ise çalışma arkadaşı 2004-14 arası Aksaray Belediye Başkanı ve 25. Dönem ilimiz milletvekili Nevzat Palta beyin yanında bana harita üzerinde yapılacakları bizzat açıkladıktan sonra bu haritayı ise dileğimi kırmayarak saklamam için hatıra olarak verdi.

    Bu kadar güzel gelişme karşısında Milletvekilimiz Mustafa Serdengeçti´nin ?ALİ ABİNİN EN MUTLU GÜNÜ!? demesi doğru değil mi?

    Bu güzel mutluluğu sağlayanların atalarına Mevla´mızdan rahmet, bitirilmesinin de ben edna kuluyla birlikte hemşerilerimize nasip etmesi için yetkisi olan herkes tarafından cürmünce yer yakılması dileğiyle.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 


16.04.2017 08:54:34

Ali Genç

Ali Abi´nin En Mutlu Günü

Ali Abi´nin En Mutlu Günü